Liga EBYSL
Dvorana Podmežaklo, Jesenice
26. januar 2017
Gledalcev: 100

6 – 4

(0:0,5:0,1:4)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 ŠTURM (Jezovšek, Korošec) 30′
2:0 SERŠEN (Urukalo, Korošec) 35′ PP1
3:0 SVETINA (Šturm, Korošec) 38′
4:0 RAJSAR 39′ PS
5:0 URUKALO (Avsenek, Ivančevič) 39′
5:1 Tavčar (Jenko, Prostor) 48′
6:1 GLAVIČ (Tomaževič, Urukalo) 50′
6:2 Ban (Markič) 51′
6:3 Vilfan M. (Lampič, Štenkler) 54′ PP1
6:4 Pavc 55′

Streli na gol: HD Jesenice  60 (24,19,17); HK Triglav   24 (5,7,12)
Kazni: HD Jesenice  4 (-,-,4); HK Triglav   8 (2,2,4)

Glavni sodnik: Miha Bulovec
Linijska sodnika:
Peter Bizalj, Matjaž Hribar

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Tomaževič, 12 Glavič, 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 15 Avsenek, 6 Stojan, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 24 Šturm, 13 Crnović, 22 Svetina E., 19 Seršen, 17 Šabanović, 4 Ivančevič, 7 Hadžić, 11 Brglez, 16 Jezovšek, 21 Korošec, 20 Mašič
Trener: Gaber GLAVIČ

HK Triglav: 1 Plavc (GK), 32 Šenk (GK), 14 Jugovic, 16 Pavc, 61 Lampič, 81 Ban, 7 Jenko, 9 Tavčar, 11 Prostor, 12 Markič, 17 Vilfan N., 24 Ban, 63 Potočnik, 77 Štenkler, 88 Vilfan M.(C)
Trener: Mitja Kern
Po dveh malenkost lažjih preizkušnjah  v ligi EBYSL se je varovancem trenerja Gabra GLAVIČa obetala resnejša preizkušnja v četrtkovem večeru; v goste so prihajali igralci kranjskega Triglava, ki bi železarje z zmago tudi dohiteli na prvenstveni lestvici.Ob boju za naslov (trenutno) najboljše U20 ekipe na Gorenjskem in – kakor stvari stojijo – tudi v  Sloveniji, se je tako obetal tudi ogorčen boj za prvo pozicijo v C skupini lige EBYSL …

IMG_9866

Brez golov

Že res, da gre za dve sosednji ekipi na lestvici, ampak železarji so že od samega začetka odločno napadli. Kranjčani so sicer na Jesenice pripotovali z bistveno krajšo klopjo, kot je to lahko ponudila domača četa, a naj se vsaj v prvi tretjini to še ne bi poznalo. Pa se je; domači so se znova praktično preselili v svojo napadalno ter kranjsko obrambno tretjino. Že v štirideseti sekundi tekme je bil pri Triglavanih izključen N. Vilfan zaradi izbijanja paka preko proporcvev igrišča iz svoje obrambne tretjine. Še predno je minila prva minuta tekme so sodniki ob zapisnikarski mizi prejeli tri pake, kar kaže na to, s kakim pritiskom so v srečanje krenili domači in s kako vnemo so se branili gostje. Igra z igralcem več ni ponudila prvega veselja v obliki zadetka za Jesenice in kaj hitro je bilo jasno, da bosta obe ekipi predvsem skušali zbrano izničevati poskuse svojih nasprotnikov. Igra se je večinoma odvijala na polovici gostov, ki pa so z nekaj hitrimi in nevarnimi protinapadi vseeno dali vedeti, da Podmežaklo niso pripotovali z vnaprej izobešeno belo zastavo. Vseh prvih dvajset minut so Jeseničani prevladovali, streljali z vseh položajev in bili konkretnejša ekipa, a jim zadetka ob fanatični gostujoči obrambi ni uspelo doseči. Prva tretjina se je tako končala ob razmerju strelov 24:5 v korist fantov v rdečih dresih, semafor pa je tudi po prvem pisku sirene za odmor kazal začetni rezultat. 

IMG_9864

Atomskih deset minut

Tudi v prvih minutah druge tretjine se je nadaljevalo videno iz prvega dela. Domači so še naprej pletli in pletli akcije v napadalni tretjini, gostje pa so zgostili prostor pred svojim golom. Končno je domačim enajst sekund pred polovico tekme uspelo doseči vodilni zadetek – po podajah Jezovška in Korošca je gostujočega vratarja Šenka premagal Jaka ŠTURM (1:0, 30. minuta). Dvominutno kazen zaradi spotikanja si je v štiriintrideseti minuti prislužil Triglavan M. Ban, železarji pa so potrebovali le dvaindvajset sekund igre z igralcem več za podvojitev svojega vodstva – po podajah Urukala in Korošca je bil uspešen Gašper SERŠEN (2:0, 35. minuta). Nekaj naslednjih minut so se stvari dogajale z neznansko hitrostjo, iz vsega skupaj pa so domači prišli z visokim vodstvom. Najprej je v osemintrideseti minuti na 3:0 povišal Erik SVETINA, med podajalce pa sta se vpisala Šturm in Korošec (tretjič na tekmi!). Le dobre pol minute kasneje je Kranjčan N. Vilfan nepravilno oviral domačo devetko pri prodoru na gol, sodnik pa je dosodil kazenski strel. Hladnokrvno je Patrik RAJSAR premagal gostujočega vratarja in povišal na 4:0. Gostje iz Kranja so v tistih trenutkih delovali kot popolnoma razbita vojska, saj je le dvaindvajset dodatnih sekund kasneje v njihovo mrežo po golu Žiga URUKALA padel še peti pak (podaji Avsenek in Ivančevič, 5:0, 39. minuta). Na njihovo srečo jih je nekaj kasneje rešila sirena, ki je označila drugi odmor. Razmerje strelov v okvir vrat v drugi tretjini – 19:7 za domače.

IMG_9867

V zadnjih minutah po visokem vodstvu povsem popustili

Po dogajanjih v prvi tretjini, pa tudi prvih desetih minutah drugega dela, si najbrž nihče ni predstavljal, da bodo železarji po štiridesetih odigranih minutah vodili s kar 5:0. Morda bi se ob tem komu zadnja tretjina zazdela le še formalnost, a dejansko ni bila. Gostje so pred svoja vrata v zadnji tretjini poslali rezervnega vratarja Plavca. Ta je imel v uvodnih minutah zadnje tretjine precej dela, ki pa ga je uspešno opravljal. V šestinštirideseti minuti je bil pri Triglavu izključen U. Ban, a domačim ob prednosti igralca več ni uspelo doseči še šestega gola na tekmi. Staro športno pravilo pa pravi – če ga ne daš, ga pa dobiš. Tudi tokrat se je izkazalo, da to drži, saj so Kranjčani po hitrem protinapadu in one-timerju Tavčarja v oseminštirideseti minuti prvič premagali domačega vratarja Žigo KOGOVŠKA (5:1). Železarji so poznali pravi odgovor, saj so z golom Gašperja GLAVIČa v petdeseti minuti povedli s 6:1 (podaji Tomaževič in Urukalo). Nekaj trenutkov kasneje je prišlo do obojestranske izključitve. Pri domačih je na klop za kaznovane zaradi spotikanja moral Rajsar, pri gostih pa zaradi udarca s palico M. Vilfan. Kranjčani so še v isti minuti v igri štirih proti štirim zadeli drugič na tekmi (U. Ban, 6:2). Le nekaj trenutkov po vrnitvi obeh izključenih igralcev na led je za gostujočim golom prekršek naredil Jezovšek in si prislužil dve kazenski minuti zaradi grobosti. Ni mu jih “uspelo” odsedeti več od dvajsetih sekund, saj so Triglavani ob igralcu več zadeli še svoj tretji gol na tekmi (M. Vilfan, 54. minuta, 6:3). Manj od pol minute je v nadaljevanju minilo do še četrtega zadetka Kranjčanov (Pavc, 6:4, 55. minuta) in marsikdo od stotnije gledalcev na severni tribuni lepotice Podmežaklo se je menda vprašal, če bodo tudi Kranjačni v zadnjih minutah uprizorili stampedo, kakršnega so tretjino prej železarji. Do česa podobnega ni prišlo, saj so fantje v rdečih dresih zadnjih nekaj minut odigrali agresivno in zbrano, tako da gostje pravzaprav sploh niso prišli v priložnost vzeti time-out, ali pa iz igre odpoklicati svojega vratarja. Tudi v zadnjem delu so bili sicer železarji v strelskem smislu aktivnejši (17:12), ob koncu pa so se lahko veselili prestižne zmage. Le-ta je sicer pomembna in ekipi vliva novo, dodatno samozavest, pravi preizkusi pa seveda pridejo šele v nadaljevanju tekmovanja.

IMG_9863

Tekst in foto: Marko L.