Prvi so se v letu 2018 v dvorani Podmežaklo gledalcem predstavili mladinci. Že četrti letošnji dvoboj obeh vodilnih ekip v prvenstvu je še četrtič postregel z gostujočo zmago. Jeseničani so tako dobili obe tekmi v Kranju, Triglavani pa obe na Jesenicah in v nadaljevanju prvenstva se obeta še zanimiv boj …

Nesrečno se je postavil tekmovalni koledar za Železarje, saj je ob nekaterih bolezenskih odsotnostih v ekipi U18 manjkala tudi četverica najboljših, ki je odpotovala z ekipo U20 v Graz. To se je v igri še kako poznalo, saj mlajša in telesno inferiorna rdeča četa nekaterim kranjskim hrustom ni bila dorasla, gostje pa so svojo moč s pridom izkoristili. Dobra novica pri domačih je bila edino ta, da je po skorajda treh mesecih odsotnosti tekmo ponovno začel Matic MRAVLJE.

V vsaki od uvodnih tretjin so Kranjčani zadeli po dvakrat, medtem ko brezidejnim Jeseničanom ni uspevalo prav dosti. Tretji gol v 24. minuti so domači dobili celo ob igralcu več na ledeni ploskvi in po dveh tretjinah zaostajali že z visokih 0:4.Tudi v zadnji tretjini so gostje zadeli prvi in povedli že z 0:5. Končno se je daljša – pa čeprav pošteno mlajša – rezervna klop začela domačim obrestovati v nadaljevanju, ko so bili boljši tekmeci. Plod tega sta bila dva gola Gregorja POGAČARja v 46. in 51. minuti (2:5). Tudi v nadaljevanju so rdeči še pritiskali, vendar se nekaterim priložnostim navkljub Kranjčanom niso uspeli še bolj približati. Železarji še vedno vodijo na prvenstveni lestvici.

Tekst in foto: M. L.