Zagreb, 24. januar 2015
Drsališče na Velesajmu
DP mlajših dečkov

KHL Medveščak – HD Jesenice 

4 – 3 (PS)

(1:1,0:2,2:0)

0:1 BALOH (Čufer) SH1 9′, 1:1 Dimitrijević (Đuričić, Filipović) 15′, 1:2 SVETLIN (Korošec) 24′, 1:3 BALOH (Dobravec, Langus) 26′, 2:3 Bebek (Dimitrijević) 41′, 3:3 Bebek (Dimitrijević) 45′ – 4:3 Bebek (GWG-PS)

Streli na gol: KHL Medveščak 19 (4,6,8), HD Jesenice 28 (10,10,8)
Kazni: KHL Medveščak 6 (0,2,4), HD Jesenice 4 (2,0,2)

KHL Medveščak: Čavić Pe. (GK), Penzer (GK), Murtić, Završki, Đuričić, Maričak, Dimitrijević, Čavić Pa., Filipović, Drugović, Bobinac, Bestić, Čeak, Premerl, Šimat, Čavlović, Bebek

HD Jesenice: 1-Škrjanc (GK), 25-Avsenek (GK), 17-Čufer, 7-Rijavec, 22-Miklič, 6-Dolinar, 13-Langus, 11-Dobravec, 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 21-Junež, 5-Korošec, 15-Svetlin, 24-Crnkić, 20-Sintič, 16-Grašič, 3-Adrović, 4-Bergelj, 18-Kaltak
Trener: Gaber KLINAR

Sodnika: Žibret, Metzinger

Brez Drejca Gasarja, Matica Töröka in Luca Slivnika je odpotovala četa mlajših dečkov v Zagreb. V osmi minuti si je Valerij Krupenko zaradi spotikanja prislužil malo kazen, a so v vodstvo prišli železarji – po podaji Čuferja je zadel David BALOH v deveti minuti. Jeseničani so bili v nadaljevanju nevarnejši, več pri paku in strelu, a novega gola niso dosegli. Pičlo sekundo pred iztekom prve tretjine so domači izenačili. Razmerje v strelih v prvem delu tekme je bilo 10:4 v korist Jesenic.

Dolgo sta si bili moštvi enakovredni v drugem delu, potem pa je železarje v vodstvo popeljal Žiga SVETLIN (podaja Korošec) v 24.minuti. V 26.minuti je nato še drugič na tekmi zadel BALOH – tokrat po podaji Dobravca. V 29.minuti so si prvo malo kazen na tekmi prislužili tudi domači, jeseniški powerplay pa ni bil posebno nevaren. Tudi v drugi tretjini so Jeseničani nadstreljali domače (10:8), vodstvo z dvema goloma razlike pa je dajalo upanje, da bodo železarji zmogli zmagati v Zagrebu tudi tako oslabljeni.

Lepa priložnost za povišanje rezultata se je Jeseničanom ponudila  v začetku zadnje tretjine; najprej je bil v začetku 32.minute izključen nekdo od domačih zaradi zadrževanja s palico. 15 sekund pred iztekom te kazni je nov igralec Medveščaka zaradi istega vzroka moral na kazensko klop, Jeseničani pa vsega skupaj niso znali izkoristiti. Pravzaprav je nekaj sekund kasneje sledila še izključitev za Langusa in moštvi sta kar naenkrat igrali  s po štirimi hokejisti na vsaki strani. Nobena od ekip v nadaljevanju ni več imela izključenega igralca. Domači so nato v 41.minuti najprej zmanjšali na 2:3. Štirideset sekund pred koncem tekme so nato igralci v modrih dresih z medvedom na prsih tudi izenačili. V izvajanju kazenskih strelov so bili domači uspešnejši in se tako veselili trdo priborjene zmage. Čestitamo!

Gaber KLINAR, trener ml.dečkov:
“Po, izenačeni 1. tretjini, smo v drugi dodali plin in držali vse niti igre v svojih rokah. Tako je bilo vse do zadnjih minut tekme, ko smo nekajkrat zelo neodločno posredovali, kar je domačim pomagalo do izenačenja. To je bila dobra izkušnja, kako  v bodoče NE igrati v zadnjih minutah. Upam, da smo se iz tega vsi naučili nekaj novega.”