IHL U14:

HD Hidria Jesenice vs Team Zagreb
9 – 10
(2:1,5:7,2:2)

V nori tekmi so dečki Jesenic izgubili tekmo proti t.i. Teamu Zagreb. V prvi tretjini se je po zadetkih domačih v dvorani podmežaklo dvakrat razlegla Avsenikova Golica (s sireno). Domači so zadeli v 11. in 17. minuti. Vodstvo z dvema goloma razlike ni zdržalo, saj so Zagrebčani znižali zaostanek v 19. minuti; svoj prvi gol na tekmi je dosegel Lovro Kumanović (2:1). 

Najprej so v drugem delu po minuti in sedmih sekundah igre zadeli gostje (2:2). Ko so v začetku 23. minute Železarji v desetih sekundah dosegli dva zadetka in povedli s 4:2 ter v naslednji minuti dodali še peti zadetek, Zagrebčani pa so še v isti minuti zmanjšali na 5:3, je bilo že videti, da bo dobrih 70 gledalcev priča nori tretjini. V 26. minuti je v naslovu zapisani gostujoči igralec dosegel še svoj četrti gol in Hrvate pripeljal povsem v bližino domače ekipe (5:4). Omenjeni je v 27. minuti prispeval še podajo za izenačenje in lastnoročno dodal nova dva gola v 31. in 33. minuti; zadnjega tudi ob igralcu manj (5:7). Domači so se po lepi akciji v 34. minuti približali na gol zaostanka, vendar le sedem sekund kasneje po novem golu Kumanovića spet zaostajali za dva zadetka (6:8). Noro dogajanje so v 35. minuti zaključili Železarji s sedmim zadetkom, ki je pomenil tudi končni rezultat po dveh tretjinah (7:8).

K sreči – ali pa na žalost? – se tako turbulentno doseganje zadetkov v zadnji tretjini ni nadaljevalo. Gostje so v 46. minuti povedli s 7:9, ob tem pa je njihov najboljši posameznik dosegel že svoj osmi gol na tekmi. Domači se niso vdali in so v 49. minuti najprej zmanjšali (8:9), nato pa v 57. minuti še izenačili rezultat (9:9).  Velikemu garanju navkljub, se jim je ob koncu napad na zmago sfižil, saj so gostje 70 sekund pred koncem znova zadeli in iz Podmežakle odnesli zasluženo zmago (9:10).

Tekst in foto: Marko L.