DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Podmežakla, Jesenice
28. november 2015
Gledalcev:

 HD Jesenice  – HK Olimpija

1 – 4

(0:1,0:1,1:2)

Gibanje rezultata: 0:1 HK Olimpija 11′, 0:2 HK Olimpija, 1:2 HD Jesenice, 1:3 HK Olimpija, 1:4 HK Olimpija

Streli na gol: HD Jesenice  17 (3,8,6), HK Olimpija 30 (9,10,11)
Kazni: HD Jesenice   12 (-,6,6), HK Olimpija   14 (2,6,6)

HD Jesenice: 1 Avsenek (GK), 25 Glavič (GK), 13 Langus (C), 24 Crnkič, 12 Bergelj, 20 Rep, 5 Korošec, 19 Grašič, 11 Sintič, 8 Vidic, 18 Kaltak, 15 Gavljak, 21 Adrović, 14 Glavič D., 22 Šmid, 10 Krupenko, 4 Jan, 9 Seršen
Trener: Gaber Klinar

HK Olimpija: 1 Zupančič (GK), 35 Kavčič (GK), 5 Pratneker Hatič (C), 22 Smolnikar, 11 Žibert, 23 Petronijevič Lepša, 19 Vahen, 21 Hebar, 14 Matičič, 17 Sever, 13 Kopač, 27 Jurič, 15 Kramar, 9 Žeželj, 29 Petelinkar, 10 Sečen, 20 Turšič
Trener: Igor Beribak

Sodnika: Anže Bergant in Uroš Franc

IMG_2238[1]

Izvrsten nivo hokeja so videli gledalci derbija v najmlajši tekmovalni kategoriji v državnem prvenstvu. Nekoliko bolj aktivni (tudi v prvenstvu višje uvrščeni) gostje iz Ljubljane so bili v uvodnih 15 minutah sicer nevarnejši, a tudi železarji niso stali križem rok. Manjkalo je sicer zaključnih strelov, želja, borbenost in veliko drsanja pa so brez dvoma bili prisotni. Od prvega sodnikovega meta je minilo skoraj sedem minut do prve prekinitve, ves vmesni čas pa sta ekipi poskušali uveljaviti svojo premoč na ledeni ploskvi. V enajsti minuti je zelenim uspel protinapad tri na ena, ki so ga domači sprva uspešno obranili, vendar je povratni pak s strelom od daleč v domačo mrežo pospravil  eden od gostujočih hokejistov. Kasneje se je izkazalo, da je bil to edini zadetek v prvem delu tekme. 22 sekund pred prvim piskom sirene pa so si gostje zaradi igranja z visoko palico prislužili tudi prvo kazen na tekmi.

IMG_2239[1]

Ves začetni del druge tretjine (v kateri je sicer mrgolelo izključitev) je minil v znamenju čete v rdečih dresih, ki je nenehno ogrožala vrata gostujočega vratarja. Spet bomo omenili sedem minut, tokrat v povezavi s prvim zadetkom v drugi tretjini. Skoraj natančno sedem jih je namreč minilo do trenutka, ko se je Olimpija v enem od protinapadov nekoliko srečno odlepila na dva zadetka razlike. Že res, da smo zapisali srečno, a potrebno je povedati, da je v nadaljevanju anto prevladovalo gostujoče moštvo. Domače je z nekaj bravuroznimi obrambami višjega zaostanka rešil vratar Gregor AVSENEK, ki si za prikazano prav gotovo zasluži vse pohvale. Še naprej so bili gledalci za to starostno skupino deležni zelo lepega hokeja, gola pa v nadaljevanju druge tretjine več ni bilo.

IMG_2240[1]

V zadnji tretjini so domači po zadetku v 33. minuti zopet začeli trdneje verjeti v svoj uspeh. Odločno so napadli, vendar pri tem kar nekajkrat pozabili na obrambo. Situacije dveh igralcev v zelenih dresih proti enemu Jeseničanu, pa tudi take treh proti enemu v hitrih protinapadih, so nekajkrat gledalcem, ki so držali pesti za Jeseničane, za nekaj trenutkov ustavile dih, še naprej pa je svojo ekipo držal v bližini domači vratar. Bolj ko je tekma šla proti koncu, več pobude so prevzemali Ljubljančani, domači pa so se zapletali v posamičnih akcijah. V 40. minuti je prišla kazen v obliki tretjega zadetka za Olimpijo, dobro minuto in pol kasneje pa še četrtega.  V zadnjih štirih minutah so gostje rutinirano pripeljali tekmo do konca in zasluženo poželi bučen aplavz svojih navijačev. Tudi domači četi ni moč dosti očitati, želja in borbenost sta bili povsem na spodobnem nivoju. V tem trenutku se je Olimpija pač pokazala kot boljši nasprotnik, nekateri detajli v igri železarjev pa tudi vzbujajo upanje za nadaljevanje sezone.

Tekst in foto: Marko L.