HK Olimpija : HD mladi Jesenice 1:12
(0:2, 1:6, 0:4)

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 300. Sodniki: Jeram, Rakovič, Čertanec.

Strelci: Razingar (Brus, Sefič, 20.), 0:2 Sefič (Brus, Razingar, 20.), 1:2 Dovič (Sotlar, Vnuk, 21.), 1:3 Remar (Varl, Kovačec 26.), 1:4 Varl (Brus, Sefič, 30.), 1:5 Kovačec (Remar, Vidmar, 35.), 1:6 Kovačec (Varl, 35.), 1:7 Pihler (Bremec, Zrnič, 36.), 1:8 Sefič (Ejup, Razingar, 38.), 1:9 Remar (Potočnik, Kovačec, 42.), 1:10 Brus (Varl, Razingar, 46., SH1), 1:11 Sefič (Razingar, Rebolj M., 56.), 1:12 Rebolj L. (Rebolj M., 59.)

Kazenske minute: Olimpija 2 (0, 0, 2), Jesenice 4 (2, 0, 2)
Streli na gol: Olimpija 23 (11, 5, 7), Jesenice 51 (13, 21, 17)

HD mladi Jesenice: Glavič, Svetlin, Rebolj M., Ejup, Razingar Sefič, Brus, Varl (C), Vidmar, Remar, Potočnik, Kovačec, Vukčevič, Kunčič, Pihler, Bremec, Zrnič,  Kovačevič, Rebolj L., Zajšek, Rožič, Hafner. Trenerja: Bine Felc in Aleš Sodja.

Ena od jeseniških priložnosti (foto: Drago Cvetanovič)

Zanimanja za derbi kola članskega državnega prvenstva ravno ni bilo veliko, kar igralcev na ledu niti najmanj ni motilo. Oboji so krenili agresivno v napad, z željo čim prej premagati nasprotnega vratarja. Naloge v obrambi so se zdele nekako drugotnega pomena, saj sta obe ekipi iskali le možnosti v napadu. Nekaj bolje so pričeli domači, vendar je v prvih minutah Gaber Glavič odbil vse napade. Nato se je razmerje moči izenačilo, skozi prvo tretjino pa so železarji tudi prevzeli pobudo. In pri tem zamujali izredne priložnosti. Veliko obetavnih napadov in akcij so si pripravili jeseniški hokejisti, vendar kot za stavo preveč podajali tudi, ko bi bilo potrebno sprožiti strel. V tem času domači niso bili brez možnosti, ampak bi kaj hitro lahko povedli. Še najbližje uspehu je bil Jure Sotlar, ki darila jeseniške obrambe ni spremenil v vodstvo. Edino izključitev v prvem delu zmaji niso uspeli izkoristiti, ob izteku prve tretjine pa so gosti le izkoristili priložnost za zadetek. Tomaž Razingar je iz neposredne bližine brez težav plošček pospravil za hrbet Anžeta Kmetiča in to vsega 32 sekund pred koncem prvega dela. A to še ni bilo vse. Prvi jeseniški napad je udaril še enkrat, takoj po sodniškem metu na sredini krenil v napad, po kombinaciji pa je 11 sekund pred koncem prvega dela zadel še David Sefič.

Olimpija je v drugi del krenila napadalno in kmalu ji je to prineslo znižanje izida. Hitra kombinacija v kateri je velik del naredil Jure

Izredno natančne akcije Jeseničanov so pripeljale do zadetkov. Eden od dveh zadetkov Žige Kovačca v drugem delu. (foto: Drago Cvetanovič)

Sotlar je omogočila Anžetu Doviču znižanje izida. Vendar po tem je Olimpiji nekako zmanjkalo želje, Jeseničani pa so stopnjevali svoj tempo. To jim je kmalu prineslo nova dva zadetka prednosti. Po nekaj zamujenih priložnostih je podajo Dejana Varla v zadetek spremenil Aleš Remar. Ne dolgo za tem je kapetan Dejan Varl sam dosegel zadetek, ki pa je bolj plod napake ljubljanskega vratarja. Po tem zadetku je Anže Kmetič mesto v golu preprustil Blažu Zoretu, ki je kaj kmalu imel priložnost za dokazovanje. Vendar pa je bil nemočen ob jeseniški akciji, ki jo je pričel Uroš Vidmar, nadaljeval Aleš Remar, po natančni podaji pa z zadetkom zaključil Žiga Kovačec. Isti igralec je 11 sekund kasneje ponovno zatresel mrežo, ko je nekoliko presenetil vratarja Zoreta. Do odmora sta sledili še dve izredni akciji Jesenic, ki sta se končali z zadetkom. Grega Pihler in David Sefič pa sta zaključila goleado v drugi tretjini.

Ob začetku tretje tretjine je priložnost v vratih Jesenic dobil Gašper Svetlin, ki na takem nivoju nikdar še ni nastopil. A svoje delo je opravil na nivoju in skozi dvajset minut dela v vratih ni prejel zadetka. Igralci v polju pa so nadaljevali svoj pohod. Seveda je potrebno ob tem poudariti, da so nosilci igre pri Olimpiji led zapustili že v drugem delu, saj jih je večina članov mlade ekipe, ki jutri potuje v oddaljeni St. Pölten. Že takoj na začetku je za nov zadetek poskrbel Aleš Remar, ki je po prodoru pred gol Olimpije akcijo zaključil z zadetkom. Sledila je izključitev na strani Jesenic, ki pa so jo železarji izkoristili za nov zadetek. Miha Brus je uspešno preusmeril plošček za hrbet Zoreta. Prvič na tekmi je na klop za kaznovane moral tudi igralec Olimpija, kar železarji niso izkoristili, v finišu tekme pa še dvakrat zadeli. Najprej je Tomaž Razingar zaposlil Davida Sefiča za nov zadetek, piko na i pa sta postavila brata Rebolj, po strelu Mihe je zadel Luka. Nekaj več kot 100 jeseniških navijačev je bilo poplačano za pot v Tivoli s številnimi zadetki v mreži Olimpije, lepimi akcijami in, predvsem v prvem delu, zanimivo hokejsko predstavo.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=35]