HK Olimpija : HD mladi Jesenice 2:8
(0:3, 1:3, 1:2)

Ljubljana, dvorana Tivoli. Gledalcev: 70. Sodniki: Kralj, Rojko, Zgonc.

Strelci: 0:1 Berlisk (Brus, 5.), 0:2 Sefič (Brus, 5.), 0:3 Rebolj L. (Vukčevič, 7.), 0:4 Brus (Vidmar, Remar, 22.), 0:5 Berlisk (Zrnič, Kovačevič, 33.), 0:6 Remar (Sefič, Brus, 34.), 1:6 Režek (Zdešar, 40.), 2:6 Dovič (Zdešar, Režek, 45.), 2:7 Brus (Vidmar, 48.), 2:8 Ejup (Brus, Remar, 58.)

Kazenske minute: Olimpija 6 (2, 2, 2), Jesenice 6 (2, 2, 2)
Streli na gol: Olimpija 26 (11, 9, 6), Jesenice 51 (14, 18, 19)

HD mladi Jesenice: Glavič, Svetlin, Rebolj L. Vukčevič, Pihler, Berlisk, Varl (C), Kovačevič, Kovačec, Kunčič, Brus, Zrnič, Rožič, Ejup, Rebolj M., Hafner, Remar, Potočnik, Bremec, Zajšek, Sefič, Vidmar. Trener: Bine Felc.

Članska ekipa nadaljuje z uspešnimi nastopi v državnem prvenstvu. Na tivolskem ledu so v prepričljivi predstavi premagali mlade Ljubljančane. Od uvodnih minut dalje so Železarji vse niti igre držali v svojih rokah. Silovit začetek pa jim je omogočil visoko vodstvo že po manj kot sedmih minutah igre. Za Jeseničane je zaigral tudi Nejc Berlisk, ki je prvi na srečanju tudi zadel. Le 17 sekund kasneje je svoj prispevek dodal tudi David Sefič, v agresivnem nadaljevanju pa je dve minuti kasneje zadel že Luka Rebolj.  Preprosta igra je ključ do uspeha in naši izkušeni borci se tega zavedajo. Nadaljevanje prve tretjine je bilo nekoliko bolj umirjeno, tudi bolj izenačeno, obe ekipi pa sta zamudili priložnost ob igri z igralcem več.

Zanimivih trenutkov na tekmi ni manjkalo

Druga tretjina se je pričela z novim valom napadov Jesenic in že po dobri minuti  igre je Miha Brus dosegel nov jeseniški zadetek. Takoj za tem bi Železarji svojo prednost še povišali, vendar v power playu niso bili dovolj natančni. Nekaj kasneje so jim domači vrnili uslugo, saj so ravno tako zamudili priložnost ob igralcu več na ledu, kmalu za tem, ko so Jeseničani ponovno zaigrali v polni zasedbi, pa so dosegli tudi nov zadetek. Ponovno je bil natančen Nejc Berlisk. Na nov zadetek ni bilo potrebno čakati dolgo, saj so po minuti igre ponovno zadeli Železarji, zadetka pa se je lahko veselil Aleš Remar. Vsega štiri sekunde pred iztekom druge tretjine so domači dosegli svoj prvi zadetek, uspešen strelec pa je bil Gregor Režek.

Nejc Berlisk je nastopil za Jesenice in dvakrat zadel

Prednost Jesenic je bila pred zadnjim delom srečanja velika. Zmaga je bila praktično že zagotovljena, domača ekipa pa ni želela prepoceni prodati svojo kožo. Aktiven začetek zadnje tretjine jim je prinesel nov zadetek, ki ga je dosegel Anže Dovič. To je bila dobra vzpodbuda za goste, ki so hitro dosegli nov zadetek in prednost vrnili na pet zadetkov. Še enkrat je na srečanju zadetek dosegel Miha Brus. Po izključitvi domačega hokejista je sledila še izključitev Jeseničana, nobena od ekip pa dve minutne prednosti ni uspela izkoristiti. A aktivnosti na ledu še ni bilo konec. Ob izključitvi domačega hokejista je v vratih Jesenic priložnost dobil Gašper Svetlin. Za piko na i pa je poskrbel branilec Damir Ejup. Po njegovem zadetku je priložnost v vratih Olimpije dobil mladi vratar Tilen Spreitzer. S tem so slast tekme okusili vsi prijavljeni hokejisti.

Z lahkoto čez bando

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=72]