HDD Telemach Olimpija : HD mladi Jesenice 7:3
(3:1, 3:0, 1:2)
2. tekma polfinala članskega državnega prvenstva, izid v zmagah 2:0, skupni izid 14:7

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 1.000. Sodniki: Jeram, Lešnjak, Pahor.

Strelci: 1:0 Pance (Devergilio, Mušič, 2.), 2:0 Mušič (Dervarič, 10.), 3:0 Ropret, 13., 3:1 Sodja (Berlisk, 18.), 4:1 Mušič, 24., 5:1 Pesjak (Ropret, 25.), 6:1 Pance (Erman, 37.), 6:2 Hafner (Zrnič, Kunčič, 47.), 7:2 Mušič (Roperet, Pesjak, 49.), 7:3 Kovačec (Potočnik, Pihler, 60., PP1)

Kazenske minute: Olimpija 29 (0, 2, 7+20 (Dervarič)), Jesenice 4 (0, 4, 0),
Streli na gol: Olimpija 57 (17, 24, 16), Jesenice 38 (10, 13, 15)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Glavič, Zupančič, Brus, Sefič, Remar, Berlisk, Ejup, Sodja, Bizalj, Podrekar, Vidmar, Kovačec, Potočnik, Lahajnar, Pihler, Kunčič (C), Stan, Zrnič, Hafner, Bremec. Trener: Dejan Varl.

Drugi polfinalni obračun so Železarji pričeli pogumneje, kot preteklega na Bledu. V prvih trenutkih so dvakrat poskusili presenetiti domačega vratarja, Olimpija pa je svojo moč pokazala v prvem resnem napadu. Po prodoru Aleša Mušiča, je sam pred vratarjem Gabrom Glavičem ostal Žiga Pance in domači so prešli v vodstvo. Jeseničani so še naprej igrali napadalno, Olimpija pa je mirno ustavljala poskuse gostov. V napadih so bili Zmaji nevarnejši, saj imajo v nogah in rokah dolgo sezono in veliko pravih treningov. To se je tudi poznalo. V 10. minuti se je jeseniška mreža ponovno tresla. Po poskusu Damjana Dervariča je pred Aleš Mušič pospravil odbitek v gol. Po treh minutah igre je Anžetu Ropretu uspel samostojen prodor, ki ga je zaključil z zadetkom. Ob tem je v vratih Jesenic prišlo do menjave. Gabra Glaviča je zamenjal Jure Pavlič. Ne glede na rezultat na semaforju Jeseničani niso spremenili svojega načina igre. Vse so stavili v napad in to se je obrestovalo dve minuti pred koncem prvega dela. Po močnem strelu Urbana Sodje je vratar Jerry Kuhn nekoliko nespretno posredoval in plošček je končal v golu.

IMG_8766
Veteran Kunčič je konkretno pariral precej mlajšim

V drugi tretjini so domači pričeli ostreje in si pripravili nekaj priložnosti, izsilili pa so tudi prvo izključitev pri nasprotniku. V power playu zadetka ni bilo, kaj kmalu po vrnitvi izključenega igralca na led pa je za domače zadel Aleš Mušič. Že minuto kasneje je v samostojnem prodoru nov zadetek za Olimpijo prispeval Miha Pesjak. V nadaljevanju je bila igra veliko bolj enakovredna, pri Jesenicah pa je izstopal mladi napad Sodja – Bizalj – Podrekar, ki je v napadih prihajal do lepih priložnosti in bil povsem enakovreden v igri proti nasprotniku. Ob izteku druge tretjine so Jeseničani zamudili najprej priložnost v protinapadu, ko se je Nejc Berlisk sam znašel pred domačim vratarjem, v nadaljevanju akcije pa je bilo še naprej vroče pred golom Olimpije. V nasprotnem napadu pa je Olimpija še tretjič v tem delu igre zadela, uspešen pa je bil Žiga Pance. Ob koncu se je gostom ponudila še igra v power playu, polovico kazni pa je ostalo še za začetek tretjega dela.

IMG_8867
Napad, ki je delal veliko preglavic nasprotniku

Po uvodni minuti tretje tretjine, ko je iztekla kazen domačemu igralcu, je v vrata Olimpije vstopil Matic Boh. Železarji so napadali in vztrajnost se je tudi obrestovala. Milan Hafner je v gneči pred golom našel ploščku pot v mrežo. Olimpija je hitro odgovorila, Aleš Mušič pa je dosegel svoj tretji zadetek na srečanju. Nadaljevanje je bilo mirno, ob izključitvi domačega napadalca pa jeseniškim hokejistom ni uspelo izkoristiti te priložnosti. Nekaj kasneje je Damjan Dervarič s kolenom ustavil Miho Brusa, s tem pa si je prislužil odhod z ledu. Jeseničani so imeli vse do konca prednost igralca več. Počasi so gradili napad in 45 sekund pred koncem zadeli še tretjič na tekmi. Uspešen je bil Žiga Kovačec. Izid se do konca ni spremenil, Železarji pa so, tako kot na Bledu, tudi to pot zmagali zadnjih 20. minut srečanja. Olimpija si je priborila finale, našo ekipo pa čaka boj za tretje mesto.

IMG_8922
Veselje ob zadetku

Tekst in foto: Drago Cvetanovič

[nggallery id=103]