HD Jesenice B – HD Jesenice A   4:7 (2:2,2:1,0:4)

Ekipa B, beli dresi: Pajntar (GK), Škof, Lukan D.(A), Kobal, Potočar, Lukan A.(C), Podlipnik(A), Török, Slivnik, Baloh, Verdnik, Kenig, Dobravec; trener Gaber Klinar, tehnični vodja Boštjan Potočar

Ekipa A, rdeči dresi: Pelko (GK), Alagić, Brun Rauh(C), Šega, Pivk, Mravlje, Jakupović, Kararić, Murnik, Homan, Povirk, Smolej, Podrekar; trener Aleš Sodja, tehnični vodja Ibrahim Jakupović

 

Potem ko je včeraj ekipa mlajših dečkov B osvojila svojo prvo točko v državnem prvenstvu, se je danes že odigralo novo srečanje. V medsebojni tekmi sta se pomerila “starejši” in “mlajši” brat, ekipi B in A, ekipa B formalno kot domačin. Ekipa A v zadnjih treh tekmah potrebuje dve zmagi za uvrstitev na eno od prvih štirih mest, ki bodo še omogočala borbo za naslov državnega prvaka. Pred desetimi dnevi so v prvem medsebojnem srečanju fantje iz ekipe A visoko zmagali (12:1).

Tudi uvod v današnjo tekmo je kazal, da bo srečanje podobno, saj so A-jevci že po nekaj sekundah dosegli prvi zadetek (0:1). Ta je očitno predramil tudi B-jevce in v naslednjih minutah smo gledali dokaj izenačeno tekmo. Ko je ekipa B izenačila (1:1) – pred tem se je poškodoval še eden od preostalih treh branilcev v ekipi – si najbrž nihče ni predstavljal kako napeti tekmi bomo priča. Nov vodilni gol (1:2) za A ekipo B-jevcev ni zmedel in še pred koncem prve tretjine smo videli novo izenačenje na 2:2.

Druga tretjina je prinesla še bolj presenetljive dogodke. Najprej so fantje iz ekipe B po hitrem protinapadu povedli (3:2), nekaj kasneje pa celo povišali svoje vodstvo (4:2) in precej presenetili svoje starejše kolege. Pred koncem druge tretjine smo sicer videli še znižanje rezultata (4:3), vendar prav gotovo ni bilo veliko takih, ki bi napovedali vodstvo ekipe B pred zadnjim delom srečanja.

Zadnji del igre je sicer zadeve obrnil v – pred tekmo – pričakovano smer. B-jevcem so nekoliko pošle moči, padla je tudi koncentracija. Rdeči (ekipa A) so s štirimi zaporednimi zadetki v tem delu igre rezultat obrnili v željeno smer in na koncu zanesljivo zmagali.

Jutri obe ekipi čaka nova tekma – ekipa A se bo v pomembni tekmi pomerila s HKMK Bled, ekipa B pa z mlajšimi dečki Slavije.

Tekst: M. L.
Foto: A. M.