V zadnjih nekaj dneh so kar tri jeseniške ekipe merile moči s tradicionalnim nasprotnikom – Olimpijo. Najprej so se pošteno nad Ljubljančani znesli člani. Po dobri, a izrazito nekonkretni igri, v kateri so “pak poskušali pripeljati v gol, ali pa ga porivali po vogalih za njim”, kakor se je slikovito izrazil trener SODJA, so tekmo v Tivoliju izgubili mladinci, torkov večer v Podmežakli pa je bil namenjen obračunu kadetskih ekip večnih tekmecev …

Obe ekipi sta previdno začeli s tekmo. Predvsem sta pazili na najizrazitejše igralce pri tekmecih, tako da lepih priložnosti v prvi tretjini pravzaprav ni bilo. Nekoliko več napadalnih ambicij so imeli Železarji, vendar je obramba Ljubljančanov v prvem delu delovala brezhibno. Nekaj potencialne nevarnosti za gol domačega vratarja Gašperja PANJTARja se je pojavilo le med 11. in 13. minuto, ko je na klopi za kaznovane sedel domači branilec Fartek. Nič pretresljivega se ni zgodilo in mreži tekmecev sta ostali nedotaknjeni do konca tretjine (razmerje v strelih v tem delu – 8:5 za Jesenice).

Nekoliko bolj se je razživela igra v drugem delu. Rdeči so bili hitro nevarni, njihova napadalno usmerjena igra pa se je obrestovala že po dobrih dveh minutah, ko je gostujočega vratarja premagal – tokrat izredno razpoloženi – Rok POTOČAR (1:0). Obe ekipi sta v nadaljevanju igrali disciplinirano, spet pa je bila rahla pobuda na strani domačih. Vseeno je belo-zelenim uspelo izenačiti v 35. minuti. Tretjina se je končala z 1:1, ob razmerju strelov 11:7 za domače.

Do odločitve je tako prišlo v zadnji tretjini. Dobre tri minute je trajalo, da je kapetan Matic TÖRÖK domače znova povedel v vodstvo (2:1). Ko je bil že ravno “na okusu”, je zadel še v 48. minuti, obakrat pa mu je podal Kobal (3:1). Gostom je po dveh zadetkih zaostanka preprosto “zdrsnil jermen”, ali pa jim je pač zmanjkalo moči. Železarji so se v nadaljevanju razleteli po ledeni ploskvi in priložnosti so se vrstile druga za drugo. Spet je gostujoči obrambi v 55. minuti ušel POTOČAR, a ga je branilec v belo-zelenem tik pred zaključnim strelom spotaknil. Glavni sodnik je dosodil kazenski strel, ki ga je domači napadalec hladnokrvno pretvoril v zadetek za 4:1. Še v isti minuti je potolčenim Ljubljančanom zabil še David BALOH, dobrih pet minut pred koncem pa je bilo tako na semaforju videti lep rezultat – 5:1. Iskrilo se je na ledeni ploskvi v prihajajočih minutah. Najprej je bil v 58. le za dve minuti izključen eden od gostujočih igralcev, ko je pokosil na tleh klečečega Baloha. Napetosti so kulminirale v 59. minuti, ko sta se pred jeseniškim golom spoprijela domači branilec Mašič in igralec gostov s številko 7. Oba sta si prislužila po 5+20 minut kazni. V statističnem smislu je derbi kadetskih ekip iz Ljubljane in jesenic zaključil še domači kapetan z izključitvijo 6 sekund pred koncem, lepe zmage rdečih pa to seveda ni moglo ogroziti. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 15:4 za Jesenice.

Kadeti Jesenic s to zmago ostajajo na drugem mestu prvenstvene razpredelnice: KLIK
Statistika s tekme: KLIK

[masterslider id=”14″]

Tekst in foto: Marko L.