TWK Innsbruck : HD mladi Jesenice 3:4
(2:1, 0:1, 1:2)

Innsbruck, Olimpijska dvorana. Gledalcev 80. Sodniki: Nikolic M, Nikolic K., Schauer.

Strelci: 1:0 Schennach (Schramm, Saringer, 6., PP1), 1:1 Bizalj, 8. SH1, 2:1 Huber (Schramm, Ebner, 19.), 2:2 Jazbec (Zupančič, Lahajnar, 34.), 2:3 Zupan (Lahajnar, Rakovič, 42., PP1), 3:3 Schennach (Huner, Schramm, 48., PP1), 3:4 Zupančič (Zupan, Sodja, 57., PP1)

Kazenske minute: Innsbruck 66 (4, 4, 8+10 (Frischman) +10 (Saringer) +20 (Frischman) +10 (Pittl)), Jesenice 33 (8, 0, 5+20 (Hadžič))
Streli na gol: Innsbruck 27 (12, 4, 11), Jesenice 44 (9, 18, 17)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rakovič, Zupančič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Hribljan, Bizalj (C), Podrekar, Jeklič A., Kraigher, Török. Hadžič, Jazbec, Podlesnik, Jeklič A., Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Za mlado jeseniško ekipo se je pot v oddaljeni Innsbruck pričela pravzaprav sredi noči. Ob 3. uri in 30 minut je avtobus krenil v smeri prizorišča novega obračuna Jeseničanov v EBYSL. Dolga pot pusti posledice tudi na mladeničih, ki v srečanje niso vstopili najbolje. Uvodne minute so prinesle hitro izključitev na strani železarjev, domačini pa so malo pred iztekom le te izkoristili priložnost in povedli.  Jeseničani se še vedno niso pobrali in kmalu ponovno greli kazensko klop. To pot pa so z igralcem manj zadeli Jeseničani. Peter Bizalj je vse naredil sam, njegov močan strel z razdalje pa je bil za domačega vratarja preveli zalogaj. Našim hokejistom ni uspelo postaviti prave igre, s težavami v obrambi pa so sledile tudi težave v napadu. Domači so to izkoristili dve minuti pred koncem prve tretjine.

Trdo delo je vodilo do novega uspeha (foto: Vid Novak)

V drugem delu so Jeseničani dvignili ritem igre in nasprotnika povsem odrezali. Večkrat so se tudi odločili za strel, čeprav položaj morda ni bil najboljši. V igri so pokazali več discipline, zamudili pa dve priložnosti ob igri z igralcem več. Ti sta se ponudili v zaporedju že v prvih minutah drugega dela. Vse nevarnejši železarji so zamudili kar nekaj priložnosti, po odbitem strelu pa se je mreža domačih le zatresla. Anže Zupančič je z razdalje sprožil strel, ki ga je domači vratar odbil na palico Vidu Jazbecu. Ta pa je plošček poslal tja, kjer mu je mesto. Do konca druge tretjine bi Jeseničani lahko pobegnili na varno razdaljo, zadovoljiti pa so se morali s tem, da v zadnjih 20 minut vstopajo izenačeni z domačini.

V naletu iz drugega dela so železarji pričeli tudi zadnjo tretjino. To je tudi prineslo prvo jeseniško vodstvo na srečanju. Kazen, ki si jo je domači hokejist prislužil ravno ob koncu druge tretjine pa je bila le voda na mlin gostom. Žan Zupan je vsega sekundo pred iztekom kazni domačemu hokejistu prodrl pred gol nasprotnika in poskrbel za veselje na klopi Jesenic. Sledile so težke minute za Jeseničane. predčasno je z ledu moral Sebastijan Hadžič. Pet minut igre z igralcem manj lahko hitro odločijo srečanje in domači, ki so hitro zadeli in izenačili, so imeli vse možnosti za to, da si zagotovijo zmago. Borbeni Jeseničani pa tega niso dovolili in so vzdržali pritiske nasprotnika, nekaj zavoljo tudi nestrpnih in nediscipliniranih nasprotnikov.Nervoza, ki je pričela najedati hokejiste Innsbrucka, je bila voda na mlin Jesenicam. Ob tretji zaporedni izključitvi domačega hokejista je s projektilom z razdalje novo vodstvo železarjem prinesel branilec Anže Zupančič. To je bil povod plazu zmerljivk uperjenih sodnikom, ki so besne domače posedli na klop za kaznovane. Minimalno vodstvo so Jeseničani mirno obdržali do konca, domačim pa ni pomagal niti poskus z dodatnim napadalcem in brez vratarja. Tudi po koncu srečanja so domači nadaljevali z zmerjanjem sodnikov in dokazali da nedisciplina, videna v Kranju, le ni bila slučaj.

Igrišče, ki bo končno nudilo pogoje za dokaj normalno delo vseh hokejskih selekcij (foto: Drago Cvetanovič)

Zmaga v Innsbrucku je bila dosežena težko, a je vsekakor zaslužena. Mlado jeseniško ekipo 29. in 30. decembra čakata še dve podobno zahtevni srečanji, vendar na “domačem” blejskem ledu. V goste prihaja najprej ekipa Dunaja, naslednji dan pa še madžarska Sapa. Nekaj manj skrbi pa bodo jeseniški trenerji vseeno imeli v dneh, ki prihajajo. Ob dvorani Podmežakla bo kmalu postavljena pomožna ledena ploskev, ki bo zagotavljala vsaj nemoten trening in boljšo pripravo vseh jeseniških ekip. V preteklih dneh je bilo vse pripravljeno za postavitev igrišča. Danes je bila dokončno postavljena ograda, v naslednjih dneh pa sledi dokončna izdelava ledene ploskve, ki bi bila lahko pripravljena za prve treninge v treh dneh. Nekaj vloge bo odigralo tudi vreme. Nekaj lažje se bo vseeno dihalo, točneje delalo.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=42]