Zadnje novice
  1. HD HIDRIA JESENICE VABI K VPISU V ŠOLO HOKEJA!
  2. VABILO NA OBČNI ZBOR ZA SEZONI 2020-21 in 2021-22
  3. VOŠČILO 2022
  4. SVET JE LEP, SVET JE LED
  5. Vabilo na občni zbor

O KLUBU

Zgodovina

HD mladi Jesenice je bilo ustanovljeno leta 1999, po sezoni, ki jo je zaznamovala izključitev HK Jesenice iz državnega prvenstva, kar je pripeljalo do hokejske negotove situacije na Jesenicah. Novoustanovljeno društvo je nadaljevalo delo nekdanjega HK Kranjska Gora, ki je pred tem nehal delovati. Ob hokejski krizi v sezoni 1998/99 se je pokazalo, da je nujna delitev na dva finančno neodvisna društva, kar zagotavlja nemoteno delovanje obeh društev in razvoj hokeja na Jesenicah.

Poslanstvo

V letu 2011 bi HK Kranjska Gora proslavil svojih 50 let delovanja. HD mladi Jesenice so prevzeli poslanstvo in naloge društva, ki je pred tem skrbel za podmladek na hokejskih Jesenicah. Dolga leta v razvoj usmerjenega dela niso padla v pozabo, saj je velik del strokovnega kadra ostal vpet v delo z mladimi hokejisti. Poslanstvo je ostalo enako:

– skrb za hokejski podmladek na Jesenicah ter širši okolici

– ustvarjati pozitivno okolje v katerem bodo otroci zadovoljni in se z veseljem razvijali v športnike ter osebnosti, ki bodo v ponos staršem ter klubu.

– zagotoviti mladim hokejistom možnost razvoja v najboljše športnike, ki naj dobijo priložnost tekmovati z najboljšimi v najboljših tekmovanjih.

Delovanje

Strokovni del društva je sestavljen iz desetih trenerjev. V skupini so strokovnjaki za delo z najmlajšimi, odraščajočimi mladostniki in tudi za delo s člansko ekipo. Za fizično pripravo, pravilno prehrano in rehabilitacijo po poškodbah skrbi strokovnjak iz tega področja. V vseh kategorijah društva treninge obiskuje okoli 250 hokejistov, ki nastopajo v sedmih različnih kategorijah od katerih jih pet šteje za državno prvenstvo.

Uspehi

HD mladi Jesenice v vseh kategorijah, kjer nastopajo, dosegajo zavidljive rezultate. V kategorijah mlajši dečki, dečki, kadeti in mladinci redno posegajo po naslovih državnih prvakov. V zadnjih sezonah so zavidljive uspehe v članski konkurenci dosegli pri HD Jesenice vzgojeni Robert Kristan, Tomaž Razingar, Sabahudin Kovačević, Matic Podlipnik, Luka Gračnar, David Rodman, Marcel Rodman, Rok Tičar, Robert Sabolič, še posebej pa nas navdušujejo igre ANŽETA KOPITARJA, ki je postal eden največjih zvezdnikov v NHL. Za njimi prihaja še nekaj hokejistov, ki opozarjajo nase in so tudi vidni člani mladih reprezentanc.

Finančna projekcija

HD Jesenice si sredstva za delovanje društva zagotavlja iz treh stebrov. Del stroškov pokrijemo z razpisom, oziroma s Programom za šport Občine Jesenice, del iz naslova članarine in vadnin, tretji del pa iz sponzorskih sredstev vseh naših ponosnih sponzorjev.

 

Osebna izkaznica kluba:

Predsednik:
Miha REBOLJ   (miha.rebolj@telesat.si)

Podpredsednik:
Zmago PEM   (zmago.pem@telesat.si)

Člani upravnega odbora:
Aleksander TÖRÖK, član zadolžen za finance
Boštjan ŽIGON, član zadolžen za marketing
Gaber GLAVIČ, član zadolžen za stroko   (glava30@hotmail.com)
Erik BLATNIK,
Milan ČADEŽ

Trenerji:
ekipa ČLANI – GLAVIČ Gaber, SODJA Aleš
ekipa U19 – SODJA Aleš
ekipa U17 – REMAR Aleš, SVETINA Rok
ekipa U15 – KOVAČEVIĆ Sabahudin
ekipa U13 – POGAČNIK Luka
ekipa U12 – POGAČNIK Luka
kategorija U10 – VIDMAR Uroš
kategorija U8 – VIDMAR Uroš
Hokejska in drsalna šola – BRUN Bojan

 

Kontakt:
e-mail: info@hdjesenice.si

Logo:

PS: Za napake na internetnih straneh kontaktirajte: zapisnik.podmezakla@gmail.com