IHL U18 (mladinci):

HD Hidria Jesenice vs HDK Maribor
6 – 2 (2:1,3:0,1:1)

Podobno kakor dan prej kadetom, se tudi mladincem ni bilo potrebno preveč naprezati za zmago proti tekmecem iz slovenske štajerske prestolnice. Že do osme minute so z goloma Anžeta PODREKARja v power playu in Amarja KARARIĆa vodili z 2:0. Mariborčani se sicer niso kar vdali in so v trinajsti minuti zaostanek prepolovili (2:1). Ob razmerju strelov 18:9 se je prva tretjina z minimalnim vodstvom domačih tudi končala.

Svoj prvi letošnji zadetek je v 28. minuti dosegel Andraž HOMAN (3:1). Ahmet JAKUPOVIĆ je lepo izpeljal akcijo v 32. minuti in z njo povišal na 4:1. Ves preostali del druge tretjine so Železarji prevladovali, vendar novega zadetka niso dosegli vse do pičlih šestih desetink sekunde pred iztekom igralnega časa, ko je bil za 5:1 uspešen Žiga DEŽMAN.

Nekoliko nepričakovano, a zadnja tretjina je bila v smislu igre domačih najslabša. Že po slabih dveh minutah nadaljevanja so gostje zmanjšali zaostanek na 5:2. Kljub nekoliko bolj nezainteresiranemu pristopu zmaga Jesenic ni bila vprašljiva niti za trenutek. Za končni rezultat je v 56. minuti poskrbel Rok POTOČAR v trenutkih, ko najbrž sploh nihče na tribunah – vključno z igralci na igrišču – ni vedel, da je pak končal za hrbtom gostujočega vratarja. 

Nekaj malega zmede se je pojavilo pri posameznih podajalcih ob domačih zadetkih, sodnikova pa je vedno zadnja …

Več statističnih podrobnosti o tekmi: KLIK

Tekst in foto: Marko L.