Liga IHL U18:

HDK Maribor vs. HD Hidria Jesenice
1 – 5

(1:1,0:1,0:3)

Hitro so v Ledni dvorani v Mariboru povedli varovanci Aleša SODJE, saj je že v četrti minuti gol za vodstvo zabil Matic MRAVLJE (0:1). Tudi domači v nadaljevanju niso stali križem palic. Eden od domačih hokejistov je moral na klop za kaznovane v trinajsti minuti, vendar Železarjem ni uspelo podvojiti vodstva v power playu. Kazen je prišla v 16. minuti, ko so domači izenačili (1:1). Do konca prve tretjine je tudi ostalo pri tem rezultatu.

Dolgo v drugi tretjini ni bilo nobene statistične spremembe. Domači so dobro blokirali napade Jesenic, ob protinapadih pa tudi povzročali preglavice obrambi Železarjev.  V 29. minuti se je našim fantom vnovič ponudila priložnost za power play gol, a so bili tudi tokrat domači pri branjenju dovolj zbrani. V 36. minuti je moral na kazensko klop tudi Jakupović, obramba Jesenic pa je s penalty killom opravila brez napak. Znova se je med strelce vpisal Bine MAŠIČ; zadel je v 38. minuti (1:2). Na ta način so Železarji na drugi odmor odšli z minimalnim vodstvom. 

Zadnja tretjina je bila “jeseniška”. Branilec Amar KARARIĆ je zadel v 45. minuti (1:3) in dokončno sprostil ekipo Železarjev, ki je v nadaljevanju prevladovala. Ko je bil v 49. minuti izključen Škof, so Železarji celo ob igralcu manj povišali na 1:4; zadel je Ahmet JAKUPOVIĆ. V 53, minuti je gol dosegel še kapetan Miha KRMELJ ter tako Jeseničanom zagotovil visoko zmago, s katero še naprej ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice v kategoriji do 18 let.

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK