V soboto so seveda tekmo v prvenstvu mlajših dečkov odigrali tudi fantje ekipe A. Zaradi nekaj zamude se avtor tega članka bralcem opravičujem.
Ekipa A je torej gostovala v Celju in z nalogo opravila uspešno. Začelo se je sicer z neprevidnostjo, saj so domači že v drugi minuti dosegli vodilni zadetek. Izenačenje je sledilo v četrti minuti, minuto in pol kasneje pa so naši fantje že povedli. Izključitev enega od domačih igralcev v osmi minuti je nato prinesla povečanje vodstva (3:1), vendar pa so domači v enajsti minuti vrnili z enako mero in izid zmanjšali na gol zaostanka. Z golom prednosti za fante v rdečem se je tretjina tudi končala.
V drugi tretjini 58 gledalcev ni videlo gola, je pa bilo priča premoči jeseniške ekipe. Domači vratar je ubranil 11 strelov na svoja vrata, jeseniškega pa je bolj ali manj zeblo, saj je le pet pakov priletelo v njegovo smer.
Tretja tretjina je bila nekoliko bolj izenačena, saj se tudi domači še niso odrekli izenačenju, ali celo zmagi. Čakalo pa jih je težko delo, saj so mali železarji v začetku 32.minute povedli z dvema goloma razlike. Ko je minuto in pol pred koncem padel še peti zadetek za goste, je bil zmagovalec dvoboja odločen, pa čeprav so domači v zadnji minuti še ublažili poraz s svojim tretjim golom na srečanju.
Rdeča četa je po slabših predstavah v uvodnih krogih očitno dobila zalet in fantje pod vodstvom trenerja Aleša Sodje nizajo zmago za zmago v zadnjih srečanjih. Kar tako naprej fantje!

HK Celje – HD Jesenice A 3:5 (2:3, 0:0, 1:2)

Kazni: HK Celje 6 (2, 4, 0), HD Jesenice 16 (4, 6, 6)
Streli: HK Celje 17 (6, 5, 6), HD Jesenice 28 (10, 11, 7)
Za HD Jesenice A so nastopili: Pelko(GK), Brun-Rauh, Košir, Pivk, Mežnar, Alagić, Šega, Kararić, Mravlje, Razingar, čop, Smolej, Murnik, Jakupović, Podrekar, Homan in Povirk; trener Aleš Sodja

Tekst M.L.