EBJL, 13. krog

HK Slavija Junior – HD Jesenice   4:7 (2:3,1:2,1:2)

1:0 Briški 2′, 2:0 Čuden 8′, 2:1 TRKULJA (Šturm, Rajsar) 10′, 2:2 ŽBONTAR (Jeklič, Avsenek) PP1 13′, 2:3 JEKLIČ (Zupan, Pelko) 19′, 2:4 ŠTURM (Tarman) PP1 28′, 2:5 JEKLIČ SH1 30′, 3:5 Orehek (Kisovec) 38′, 3:6 AVSENEK (Pelko) 49′, 3:7 AVSENEK (Zupan) 55′, 4:7 Orehek 55′

Za HD Jesenice so nastopili: Picelj (GK), Ažman (GK), Žbontar, Zupan, Pelko, Jeklič, Avsenek, Hadžić, Tarman, Trkulja, Rajsar, Šturm, Žuber, Urukalo, Svetina, Sodja, Brglez, Perat, Kantarević
Trener: Dejan VARL, teh. vodja: Simon Seršen

Nekaj skrbi je trenerju Varlu pred tekmo povzročilo veliko število poškodb v ekipi, zaradi katerih ni mogle računati na precej pomembnih igralcev. K sreči Slavija v mladinski kategoriji ni tako močan nasprotnik, tako da je na tekmo potovalo tudi precejšnje število fantov, ki so po letih sicer še kadeti, a premorejo dovolj znanja, kvalitete in borbenosti, da si tako priložnost zaslužijo. Morda jim manjka še nekaj kilogramov in centimetrov, a so že v preteklosti dokazali, da se z nasprotniki lahko merijo tudi v mladinski kategoriji.

Uvod v tekmo – najbrž zaradi nekaj podzavestnega podcenjevanja – ni potekal po pričakovanjih trenerja Varla. Domači so že po 61 sekundah premagali Nejca PICLJA (1:0). V 5. minuti je na kazensko klop moral peter Zupan, domači pa v dveh naslednjih minutah niso uspeli povišati vodstva. V 8. minuti je sledil nov šok – domači so povedli z 2:0. Dva gola razlike sta bila dokončno opozorilo, da bo tekmo treba vzeti resno. Fantje v rdečih dresih so začeli delati odločneje in rezultat je bil viden kaj kmalu – v 10. minuti je po podajah Jake Šturma in Patrika Rajsarja zadel Dejan TRKULJA (2:1). V 12. minuti je sledila izključitev na domači strani, železarji pa so powerplay izkoristili na najboljši možni način – z izenačujočim zadetkom. Po podajah Matica Jekliča in Roka Avseneka je zadel Matevž ŽBONTAR (2:2). V 16. minuti je sledila dvojna izključitev pri železarjih (Jaka Sodja in Žiga Urukalo), a so Jeseničani ob igri z dvema igralcema manj zdržali vse nalete domačih. V 19. minuti je za prvo vodstvo rdečih poskrbel JEKLIČ, podala pa sta mu Peter Zupan in Jon Pelko (2:3). Obojestransko odprta igra v prvi tretjini je postregla s 16 streli proti vratom PICLJa, in 13 streli proti domačim vratom.

V začetku druge tretjine je bil najprej izključen Trkulja. Po njegovi vrnitvi na led so tudi domači dobili dve minuti kazni, železarji pa so dosegli v nadaljevanju powerplay gol – po podaji Matka Tarmana je zadel Jaka ŠTURM v 28. minuti. Minuto kasneje si je zaradi spotikanja kazen prislužil še Blaž Perat, Jeseničani pa domačim niso dopustili dosti možnosti za zmanjšanje rezultata. Ne samo to – JEKLIČ je po 48 sekundah Peratove kazni vnovič zadel in svoje moštvo popeljal v vodstvo s 5:2. Izključitev na domači strani v 33. minuti ni prinesla spremembe rezultata. Domači so v 38. minuti rezultat zmanjšali in si prižgali iskrico upanja za zadnjo tretjino (3:5). Razmerje v strelih v drugi tretjini: 10:9 za Slavijo.

Zadnji del je postregel s podobno zgodbo. Domači so sicer želeli delovati bolj angažirano in ogrožati vrata Piclja, a je četa železarjev pač močnejša. V 49. minuti je rezultat po novi podaji Pelka povišal Rok Avsenek (3:6). V nekaj naslednjih minutah si je najprej malo kazen prislužil Jeklič, nato pa še eden od domačih igralcev. Sedmi jeseniški gol v 55. minuti je dokončno odločil zmagovalca tekme; strelcu AVSENEKU je tokrat podal Peter Zupan. Domači so 15 sekund kasneje sicer dosegli še svoj 4. gol na tekmi in v zadnjih 30 sekundah poskušali celo brez vratarja priti bliže železarjem, a varovanci trenerja Varla niso dopustili nobenega presenečenja.

Dejan VARL: ” V prvih minutah smo lahko videli, kaj se zgodi, če nisi 100% osredotočen na tekmo. Hladen tuš po dvojnem vodstvu Slavije nas je k sreči predramil in do konca smo nato nadzorovali potek tekme.”

Tekst: M.L.