HK OLIMPIJA – HD JESENICE   0:4 (0:1,0:1,0:2)

Po uvodni zmagi na Bledu sredi tedna, so kadeti HD Jesenice dosegli še eno – tokrat proti večnim tekmecem, hokejistom Olimpije. Vsaka zmaga nad nasprotniki iz Tivolija, nad fanti v zelenih dresih, je Jeseničanom v veliko veselje. Tokrat pa je potrebno povedati, da je šlo pravzaprav za igro mačke z mišjo, kot se temu slikovito reče. Kadeti Olimpije pač v tem trenutku niso enakovreden tekmec našim kadetom. Rezultat tega morda ne prikaže najbolje, pa vendar je šlo v Tivoliju preprosto za enosmeren promet.

V uvodni tretjini smo ves čas gledali pritisk železarjev proti golu nebogljenih zmajev. Edini gol v tem delu srečanja je dosegel na podajo Rajsarja Razinger. Razmerje v strelih je bilo kar 15:2 v korist železarjev, domači pa so jo v prvi tretjini resnično dobro odnesli.

Tudi v drugi tretjini se je enosmerni promet nadaljeval. Jeseničani so tokrat gol dosegli že v tretji minuti. Ob igri z igralcem manj je zadel Šturm, podajalca pa sta bila Razinger in Rajsar. Zdelo se je, da bodo železarji napolnili gol domačih, saj so se napadi vrstili drug za drugim. Žal v drugem delu železarji niso več dosegli nobenega zadetka, kljub temu, da so razmerje v strelih še izraziteje obrnili sebi v prid (18:3).

V zadnji tretjini ni bilo nobenih presenečenj. Peščica gledalcev je zmajevala z glavo ob nemoči domačih, železarji pa so tretji gol dosegli v četrti minuti. Še enkrat več je na podajo Rajsarja zadel Razinger. V sedmi minuti zadnjega dela je za železarsko moštvo zadel na podajo Urukala še Svetina in tako postavil končni rezultat srečanja. Še razmerje strelov v zadnji tretjini – kar 20 strelov proti nasprotnikovim vratom so sprožili Jeseničani, njihovi nasprotniki v zelenih dresih pa so v vsej tretjini zmogli en sam samcat strel.

Domači so si v tekmi prislužili 6+10 minut kazni, Jeseničani pa 14 kazenskih minut.

Aleš Sodja:  ”Svoje fante bi sicer pohvalil za zanesljivo zmago, zelo nezadovoljen pa sem zaradi slabe realizacije. V tekmi smo proti nasprotnikovim vratom sprožili kar 53 strelov, zadeli pa samo štirikrat. To bo treba popraviti.”

 

Tekst: Marko Lukan