Minuli vikend je prinesel le dve tekmi v naših kategorijah. Mladinci in kadeti so imeli obveznosti v reprezentančnih selekcijah, tako da so v soboto nastopili le mlajši dečki, v nedeljo pa dečki. Pa si poglejmo nekaj statistike.

Zagreb, 8. november 2014
Dvorana na velesejmu
DP mlajših dečkov

KHL Mladost -HD Jesenice
7 – 13 

(2:4,2:2,3:7)

0:1 TÖRÖK (Langus, Baloh) 1′, 0:2 LANGUS (Török) 4′, 0:3 BALOH (Török) 5′, 1:3 Idžan (Grgurić) 8′, 1:4 SVETLIN 15′, 2:4 Idžan (Grgurić) 15′, 3:4 Idžan (Grgurić) 16′, 4:4 Mandić 17′, 4:5 DOLINAR PP1 27′, 4:6 SVETLIN 30′, 5:6 Idžan 31′, 5:7 TÖRÖK (Dolinar) 31′, 5:8 LANGUS (Korošec) 31′, 6:8 Grgurić (Idžan) 32′, 6:9 TÖRÖK (Baloh, Langus) 35′, 6:10 BALOH (Török) 35′, 6:11 TÖRÖK 38′, 6:12 KOROŠEC (Török) 39′, 7:12 Grgurić 41′, 7:13 BALOH (Török) 43′

Kazni: KHL Mladost 4 (0,2,2), HD Jesenice 4 (0,2,2)
Streli na gol: KHL Mladost 33 (11,8,14), HD Jesenice 48 (14,17,17)

KHL Mladost: Ždralović, Janjatović, Lončar, Mandić, Pavetić, Grgurić, Idžan, Goršić, Looser, Žigolić, Bodiroga, Grgić, Ožbolt, Plačko, Marojević, Pažin, Ferenčak.
Trener: Franjković

HD Jesenice: 1-Škrjanc (GK), 12-Gasar, 17-Čufer, 21-Junež, 19-Török (C), 22-Miklič, 6-Dolinar, 7-Rijavec, 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 15-Svetlin, 5-Korošec, 24-Crnkić, 13-Langus, 3-Adrović, 20-Sintič, 4-Bergelj, 16-Grašič, 13-Langus
Trener: Gaber KLINAR

Sodnika: Grozaj, Bešić
Gledalcev 43

Mlajši dečki so se v sobotnem jutru odpravili na dolgo pot v Zagreb. Zagrebčani s tremi različnimi ekipami (Medveščak, Mladost, Zagreb) namreč v vseh kategorijah sodelujejo v državnem prvenstvu Slovenije. Samo tekmo so odlično odprli mali železarčki in že v četrti minuti vodili s 3:0. Vsi trije igralci prvega napada so zadeli po enkrat (TÖRÖK, LANGUS in BALOH). V osmi minuti se je tudi pri domačih zbudil Idžan, ki je sicer v navezi z Grgurićem predstavljal edino resnejšo nevarnost za vrata Nejca Škrjanca. Žiga SVETLIN je v zadnji minuti prve tretjine najprej rezultat povišal na 4:1, vendar pa so tudi domači še pred piskom sirene dosegli svoj drugi gol. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 14:11 v korist železarjev, nobena od ekip pa si ni prislužila kake kazenske minute.

Druga tretjina se je za Jeseničane začela slabo. V dobri minuti so domači z dvema doseženima goloma rezultat izenačili. Dolgih 10 minut nato redki gledalci niso videli gola, nato pa je končno ob edini domači izključitvi v drugi tretjini zadel Tim DOLINAR. . V zadnji minuti drugega dela je za še svoj drugi gol na tekmi zadel Svetlin, pa vendar dva zadetka razlike pred zadnjimi 15 minutami nista prinašala nikakršnega zagotovila za zmago.

Nekako v tem stilu so železarji začeli tudi zadnjo tretjino – prejeli so gol. K sreči pa je takoj v naslednjem napadu spet udarila naveza Dolinar (podajalec) – TÖRÖK (strelec) in z zadetkom ponovno poskrbela za nekaj več miru v ekipi Jesenic. Ko je na 8:5 po podaji Korošca zadel še Nace LANGUS, je bila zmaga že nekoliko bolj otipljiva. Domači so se v 32. minuti spet približali na dva gola zaostanka, a so do 39. minute sledili še goli Töröka (2), Baloha in KOROŠCA. Dobrih 5 minut pred koncem je tako razlika znašala zanesljivih 6 zadetkov. Domači so še zmogli toliko moči, da so v 41. minuti vodstvo Jesenic zmanjšali na 7:12. Za zadnji gol na tekmi sta v 43. minuti še enkrat več poskrbela TörÖk (podajalec) in Baloh (strelec). Zmaga je tako odpotovala nazaj v Slovenijo in na Gorenjsko, veseli pa spoznanje, da ml.dečki lahko in zmorejo igrati tudi kadar njihova postava ni povsem popolna.

Gaber Klinar, trener ml. dečkov: “Tekmo smo odlično začeli, z veliko drsanja in pritiska na nasprotnika. Tako smo hitro prišli do priložnosti za gol, ki smo jih tudi izkoristili. Nato je prišlo do pomanjkanja zbranosti v obrambi kjer smo pustili nasprotniku preveč prostora in tako na lahek način dobili nekaj golov. Kljub temu so se fantje in dekle borili in ob bolj zbrani igri v drugi polovici tekme ni bilo dvoma o zmagovalcu. Vsi si zaslužijo pohvalo za dobro odigrano tekmo.”

___________________________________________________________________________________
IMG_0035

Jesenice, 9. november 2014
Športna dvorana Podmežaklo
DP dečkov

HD Jesenice – HK Slavija junior
2 – 3

(01:0,1:2,0:1)

1:0 KOBAL (Čop, Podrekar) 2′, 1:1 Lampič (Bukovec, Cvetko) 28′, 1:2 Keber (Širovnik) 30′, 2:2 JAKUPOVIĆ (Lukan A.) 36′, 2:3 Kozjan (Lampič, Skerlep) 59′

Kazni: HD Jesenice 8 (2,2,4), HK Slavija Jr. 14 (12,2,0)
Streli na gol: HD Jesenice 24 (8,10,6), HK Slavija Jr. 25 (5,15,5)

HD Jesenice: 1-Žagar (GK), 10-Panjtar (GK), 11-Pogačar, 5-Murnik, 8-Krmelj, 23-Podrekar, 14-Čop, 12-Šega, 20-Kararić, 13-Kobal, 21-Slivnik, 19-Török, 24-Finžgar, 4-Fartek, 18-Potočar, 16-Lukan A., 22-Jakupović (C), 3-Verdnik, 25-Podlipnik, 6-Škof, 9-Lukan D.
Trener: Gaber GLAVIČ

HK Slavija junior: Breznik (GK), Lajevec (GK), Lampič, Primar, keber, Kolin, Širovnik (C), Kozjan, Skerlep, Stanek, Bukovec, Povše, Černe, Cvetko, Jesihar, Vodlan
Trener: Jaka Adlešič

Sodnika: Miha Bajt, Anže Bergant
Gledalcev 80

Po porazu proti ekipi HKMK Bled v prejšnjem krogu je tokrat dečke čakala podobno zahtevna naloga. Založani, Blejci in Kranjčani pač v zadnjih letih delajo zelo kvalitetno in predstavljajo (ob Olimpiji) resen test za vse naše kategorije. Nekaj slabe volje je v dosedanjem teku sezone trenerju Glaviču povzročala predvsem medla igra v uvodih tekem. Tokrat česa takega ni bilo, saj so železarji po podajah Čopa in Podrekarja in zadetku Marcela KOBALA povedli že v drugi minuti tekme. Slabe pol minute kasneje je sledil nevaren udarec v glavo s strani gostov (in posledična kazen 2+10 minut). Domači se še niso dobro pripravili k napadu, ko je zaradi udarca s palico na kazensko klop moral tudi Slivnik in priložnost za dosego zadetka ob igri z igralcem več je splavala po vodi. Do konca tretjine je 80 gledalcev spremljalo enakovredno igro. Domači so v prvi tretjini nekoliko več streljali (razmerje v strelih 8:5), nobena od ekip pa ni prikazala pretresljivo dobrega hokeja.

Druga tretjina je bila nekoliko bolj dinamična (razmerje v strelih 10:15 v korist gostov). Bistvene zadeve so se zgodile v obdobju med 28. in 30. minuto – najprej so Založani v 28. minuti izenačili na 1:1. Dobre pol minute kasneje je sledil kazenski strel za domače, ki pa ga Mihu Krmelju žal ni uspelo pretvoriti v novo vodstvo. Premalo odločnim železarjem se je po slabi igri v obrambi v naslednji minuti pripetil nov gol in nenadoma so se znašli v zaostanku. V tistih trenutkih igra ni imela ne repa, ne glave. Trener Glavič je poskušal z vzkliki, z napotki, bodrenjem in še čim, a domača četa je delovala dokaj anemično. K sreči je v 36. minuti po podaji A. Lukana v priložnost za hiter protinapad prišel Ahmet JAKUPOVIĆ in jo s pridom tudi izkoristil. 1:16 pred koncem tretjine so gostje nepravilno menjali in si prislužili malo kazen zaradi preveč igralcev na ledeni ploskvi, žal pa si je tik pred koncem tretjine enako kazen zaradi spotikanja prislužil še Grega Pogačar na domači strani in nova priložnost za powerplay gol je splavala po vodi.

Neodločen rezultat po dveh tretjinah je obetal obilo razburjenj tudi v zadnjih 20 minutah. Nobena od ekip ni prikazala posebne želje po dosegi zadetka, zdelo pa se je tudi, da so gostje kondicijsko precej padli. Novo malo kazen zaradi spotikanja si je v 49. minuti prislužil Pogačar, a gostje k sreči niso dosegli zadetka ob igri z igralcem več. V 55.minuti je na kazensko klop sedel še Jakupović, rezultat pa se tudi v naslednjih dveh minutah ni spremenil. Domači so v zaključnih minutah vseeno nekoliko resneje pritisnili. V enem od takih napadov so imeli Založane stisnjene pred njihov gol, žal pa se je pripetila neposrečena podaja, iz katere so gostje v hitrem protinapadu – po dvakrat odbitem paku – vseeno dosegli zmagoviti zadetek. Domači trener je vzel 30 sekund odmora in iz igre povlekel vratarja Žagarja, a za izenačujoči zadetek je zmanjkalo časa.

Gaber Glavič, trener dečkov: “Taki tekmi je treba reči derbi. Žal smo ga izgubili. Z igro nisem in ne morem biti zadovoljen. Premalo smo bili agresivni, Založani so pokazali precej več želje. Gostje so dvoboje dobivali kar po tekočem traku, igrali s pakom, mi pa smo jih lovili po igrišču. Kaj je razlog takemu pristopu bom še ugotovil, nekateri fantje pa se bodo morali resno zamisliti nad svojimi predstavami. To, kar smo pokazali mi na včerajšnji tekmi, je bilo bolj podobno roler hokeju ali floorballu, pri resnem hokeju pa brez kontakta in fizične igre pač ne gre. Fantje, ki tega ne bodo sprejeli, bodo pač morali svoje mesto prepustiti drugim.”

IMG_0089

Tekst: M.L.
Foto: Anita M.