EBJL, 14. krog

HD Jesenice – HK Olimpija   3:3 (0:0,1:0,1:2 – 0:0) SO

1:0 REKAR (Hadžić, Jeklič) 36′, 2:0 JEKLIČ (Pelko) 41′, 2:1 Ilić (Čepon) 43′, 2:2 Sitar (Rus, Maver) 54′; 2:3 Ilić GWS 65′

Za HD Jesenice so nastopili: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Perat, Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Tarman, Pelko, Srpčič, Šturm, Brglez, Jeklič (C), Glavič, Avsenek, Rajsar, Svetina R., Svetina E., Sodja in Rekar
Trener Dejan VARL, teh. vodja Simon Seršen

Tesno, po kazenskih strelih so večni derbi izgubili mladinci že v hali Tivoli. Tudi tokrat je bilo podobno. Boljša igra v uvodnih dveh tretjinah in padec koncentracije v zadnji, pa tudi precej poškodovanih in manjkajočih igralcev je imelo velik vpliv na včerajšnje dogajanje v lepotici Podmežaklo. V uvodni tretjini je najprej na kazensko klop moral Nik Rekar v deveti minuti, a zelenim ni uspelo kaj prida ogroziti vrat zanesljivega Nejca Piclja. Gostje so bili vse do konca tretjine disciplinirani; domačim se tako ni ponudila priložnost zadeti ob igri z igralcem več. Ob aktivnejši igri domačih in zagriženem branjenju zelenih se je prva tretjina končala ob rezultatu 0:0. Razmerje v strelih – 15:8 za Jesenice.

V drugi tretjini je kakih 100 gledalcev videlo podobno zgodbo. Domači so več napadali, si pripravili nekaj zrelih priložnosti in imeli tudi dvakrat igralca več na ledeni ploskvi. Prvi gol na tekmi je padel po akciji Alena Hadžića in Matica Jekliča, ki sta bila podajalca pri golu, ki ga je dosegel Nik REKAR v 36. minuti. Razmerje v strelih v drugi tretjini: 12:6 v korist železarjev.

Koncentracija je popustila v tretjem delu. Petnajst sekund po začetku le-tega so domači sicer dosegli še svoj drugi gol – dosegel ga je Matic JEKLIČ po podaji Jona Pelka. Gostje so po zaostanku dveh golov močno pritisnili in rezultat zmanjšali v 43. minuti. Tudi kasneje so bili zelo aktivni. Domači so tudi sicer pogosto poskušali s streli proti vratom Tilna Spreitzerja, zeleni so vtem delu igre narekovali tempo. Dobrih šest minut prd koncem so po nekaj zapravljenih priložnostih Jeseničanov – izenačili. Na obeh straneh je bilo do zaključka tekme še nekaj priložnosti, mreži pa se več nista zatresli. Razmerje v strelih v tretji tretjini: 12:18 v korist gostov.

V razburljivem podaljšku bi obe ekipi lahko prišli do zmagovitega gola, a sta oba vratarja sijajno opravila svoj posel. V dodatnih petih minutah čiste igre gol ni bil dosežen in ekipi sta zmagovalca morali doseči z izvajanjem kazenskih strelov. V loteriji so bili uspešnejši gostje iz Ljubljane, ki jim je za prikazano seveda potrebno športno čestitati.

Dejan VARL, trener železarjev: ” Z igro sem v veliki meri zadovoljen. Fantje so veliko drsali in bili zelo borbeni. Ustvarili smo si veliko priložnosti za dosego zadetka, a jih žal nismo realizirali. Pride tudi tak dan. neučinkovitost nas tepe, potrebno bo več pozornosti nameniti temu segmentu igre.”