Okoli 150 jeseniških navijačev je včeraj zadovoljnih zapuščalo ljubljansko halo Tivoli. Jeseniška članska ekipa je zabeležila visoko

Vedno zelo zanesljiv – Vučko. (foto: Drago Cvetanovič)

zmago nad zelo mlado Olimpijo in uveljavila neskončne izkušnje, pa tudi nekaj pridobljene uigranosti v mesecu in pol, od kar se je ekipa prvič zbrala. Osvojene so prve tri točke, ki so dodatni motivacijski element. Kakšen pa je dejanski napredek ekipe pa bo verjetno pokazal nov dvoboj z Mariborom. Vsaj takega mnenja je legendarni Borut Vukčevič: “Najprej moram povedati, da smo danes igrali proti pol mlajšim igralcem, kot sem recimo star sam. Pozna se jim, da nimajo izkušenj, so bili pa zelo vztrajni in zelo borbeni. Pri nas je nekaj igralcev, ki so pred sezono že odigrali nekaj resnih srečanj in imajo za seboj resne poletne priprave. Dodanih nas je nekaj starejših in rutiniranih igralcev. Rezultat ni bil pričakovan, je pa zaslužen. Sedaj še ne morem reči, kakšna je razlika med ekipo, ki je igrala v Mariboru in to, ki je igrala v Ljubljani. Koliko smo napredovali, se bo videlo na naslednjem dvoboju z Mariborom. Verjetno smo v določenih elementih boljši, saj sedaj vsaj enkrat tedensko treniramo, seveda pa je tudi Maribor kvalitetnejša ekipa od te mlade ljubljanske.”

Proti Olimpiji z ničlo je svoje sanje izpolnil Gašper (foto: Drago Cvetanovič)

Svojevrsten jeseniški junak srečanja je vratar Gašper Svetlin. Nikdar še ni igral tekme na takem nivoju, še manj med tako elitnimi igralci, kot jih ima za soigralce. Ob lepi prednosti je dobil priložnost braniti zadnjih 20 minut srečanja. V tem času je bilo na gol sproženih 7 strelov in vse je Gašper uspešno ustavil. In kot je v šali po tekmi poudaril sam, tudi če bi prejel en zadetek, bi še vedno imel boljši procent od pred leti preplačanega vratarja Mitcha O’Keefa. No, ko je pogovor iz šale prešel v resnejše debate pa je Gašper hitel hvaliti svoje soigralce: “Naša ekipa je bila boljša od mlade ekipe Olimpije. Domačim se je poznalo, da so vseeno premladi, da bi se enakovredno borili proti izkušnjam, ki jih naša ekipa ima. Dela veliko nisem imel, mi je pa v čast biti in igrati v taki sredini z našimi legendarnimi igralci. Kapo dol prej, ko smo hodili navijat za njih in kapo dol danes, ko igrajo za obstoj jeseniškega hokeja s srcem in ne za denar, kot so to delali prenekateri slabi tujci pri nas. V mojih dvajsetih minutah dela ni bilo veliko. Branilci so svojo nalogo opravljali vrhunsko, Gaber Glavič me je odlično pripravil na moj nastop, tako da sem pravzaprav užival. Treme ni bilo.”

Tekst &  fotogalerija: Drago Cvetanovič

[nggallery id=36]