Kot smo na našem FB profilu na kratko poročali že včeraj, se je v zgodnjih ponedeljkovih popoldanskih urah v dvorani Podmežaklo odigrala zanimiva hokejska tekma med državnimi prvaki v kategoriji mlajših dečkov – ekipo HD Jesenice – in jeseniško člansko ekipo, t.i. Team Jesenice. Tekmo je kot presenečenje in nagrado za vloženi trud in osvojeno prvo mesto organiziralo tehnično vodstvo ekipe mlajših dečkov. Seveda brez podpore staršev tudi tokrat ne bi šlo.
Hokejisti v ekipi mlajših dečkov dejansko do trenutka prihoda na ledeno ploskev niso resnično vedeli kdo jim bo stal nasproti. S starši je bilo dogovorjeno, da naj otrokom predstavijo tekmo kot prijateljsko tekmo proti vrstnikom celovškega KAC-a.
Najprej so na ledeno ploskev pridrsali “starejši bratje” iz Teama Jesenice in se postavili na modro črto kot gostujoča ekipa. V dvorani je ugasnila bela svetloba, prižgale so se rdeče luči. Na dogovorjen znak so ob taktih tiste znane filmske teme iz nadaljevanke o “Odpisanih” iz garderobe prikazali presenečeni mlajši dečki. Pogled na “velikane” na drugi strani ledene ploskve je najbrž nekaterim pošteno zašibil kolena, spet drugim pa pognal kri po žilah. Situaciji primerno, sta si na ledeni ploskvi nasproti stali dve ekipi oblečeni v železarske, rdeče drese. Že pogled na rokovanje obeh kapetanov (Matica Töröka pri ml.dečkih in Miha Brusa pri Teamu) je pokazal za kako nenavadno tekmo bo šlo.

Rokovanje kapetanov in sodnika

“Starejši bratje” so tekmo vzeli resno, sledil je zaključni posvet pred tekmo ob vratarju Pavliču. Presenečeni mlajši dečki so še vedno nekolikanj nejeverno pogledovali na drugo stran, a se ob začetku seveda junaško postavili na sredino igrišča. V tistem trenutku si prav gotovo niso predstavljali kako bo vse skupaj izgledalo. Nekaj neresne igre, ki seveda ni mogla biti “na telo” s strani Teama Jesenice je mlajšim dečkom omogočilo uvodno obleganje vrat starejših tekmecev. Par uvodnih strelov mlajših dečkov je ubranil Jure Pavlič, ki je v teh trenutkih pravzaprav reševal čast svoje ekipe. Vseeno je ekipa mlajših dečkov povedla z golom Marcela Kobala, ob čigar strelu z bližine je bil nemočen tudi vratar Pavlič.

Ob začetnem metu

Obleganje vrat Teama Jesenice se je nadaljevalo in mlajši dečki so v naslednjih minutah dosegli še dva zadetka, ter povedli z visokih 3:0. Tudi starejši tekmeci niso želeli zaostajati in so kmalu dosegli svoj prvi zadetek. Le-ta je še dodatno spodbodel mlajše dečke k zagriženi igri. Nov gol v mreži Pavliča je končal prvo tretjino z visokim vodstvom ml. dečkov (4:1). Trener razočaranih “starejših bratov” Gorazd Rekelj je v začetku druge tretjine v gol postavil drugega vratarja Vilmana, a to razigranega stroja mlajših dečkov ni ustavilo – kaj kmalu je na semaforju stal rezultat 6:1 za mlajše dečke. Ob dveh zadetkih je s pritiski na sodnika poskušal tudi kapetan Team-ovcev Miha Brus, žal pa je tokrat nekoliko zatajila tehnika v dvorani Podmežaklo in ogled posnetka preprosto ni bil mogoč. Tudi čas na semaforju je tekel po nekih čudnih kriterijih, razumljivih samo časomerilcu… Po zaostanku s petimi goli razlike je strokovni štab Teama Jesenice zahteval 30 sekundni odmor. Očitno so nekoliko bolj ostre besede trenerja Reklja prebudile tudi zaspano moštvo Teama, ki je do konca druge tretjine uspelo zabiti tri zadetke drugemu vratarju mlajših dečkov Nejcu Škerjancu.

Nejc Škerjanc je bil oblegan

Tesno vodstvo s 6:4 ni več zagotavljalo zmage mlajšim dečkom in v zadnjo tretjino je bilo potrebno vstopiti s polnim plinom. Mlajši dečki so še uspeli povesti s 7:4, potem pa je sledilo obleganje vrat Nejca Škerjanca. Team Jesenice je na vso silo poizkušal rezultat izenačiti, prišlo je tudi do nekaj prerivanj in posledičnih izključitev petelin(čk)ov na obeh straneh. Teamovci so se že približali na gol razlike (7:6), ko je znova udaril napad mlajših dečkov, premešal zmedeno obrambo “gostov” in ponovno zadel za dva zadetka razlike (8:6). Pomanjkanje izkušenj in fizične moči pri ml. dečkih je ob koncu vseeno botrovalo dvema zadetkoma Teama Jesenice, s katerima se je rezultat na semaforju slabi dve minuti pred koncem poravnal. Veselje Teamovcev je bilo nepopisno, cela rezervna klop s trenerjem vred je izenačujoči zadetek slavila podobno, kakor zmago v odločilni tekmi za Stanley-jev pokal.

Mlajši dečki - večkrat korak pred starejšimi kolegi

Do konca rednega dela tekme se (ob ponovnih težavah s semaforjem) rezultat ni več spremenil, zato je sledilo izvajanje kazenskih strelov. Z izvajanjem so začeli igralci Teama Jesenice, sledili pa so mlajši dečki. V treh serijah je vsako moštvo doseglo po en gol, tako da zmagovalec še vedno ni bil znan. Sledilo je novo izvajanje kazenskih strelov po sistemu 1-1, potrebnih pa je bilo kar šest dodatnih serij strelov, da smo končno dobili zmagovalca – za zmago mlajših dečkov je odločilni gol zabil Juš Dobravec.

Športni pozdrav ob koncu

Sledil je športni pozdrav ob koncu ekshibicijske tekme. Tudi fotografiranje nekaj trenutkov kasneje je ob nenehnem zbadanju užaljenih starejših kolegov minilo dokaj mirno, potem pa je pošteno zavrelo med igralci obeh ekip. Ob vsesplošnem razburjenju je prišlo do masovnega pretepa v katerem so sodelovali prav vsi igralci obeh ekip, nekoliko bolj ob strani pa sta se k sreči držala le oba trenerja. Ob obvezni pripombi, da taka zadeva najbolj ne sodi na športna prizorišča, pa si pisec teh vrstic vseeno dovoli pripombo, da z mlajšimi dečki ni dobro češenj zobati. V dokaz si spodaj oglejte nekaj fotografij pretepa, v katerem so jo naduti igralci Teama Jesenic dobro dobili po p… po papicah. Posebej grdo jo je skupil Jaka Podrekar, ki so ga pretepeni kolegi preprosto pustili na milost in nemilost razjarjenim mlajšim dečkom, sami pa so pobegnili v garderobo, osramočeni, poraženi in…pretepeni.

IMG_5315IMG_5316IMG_5318

 

 

 

 

 

IMG_5319 (1)IMG_5320IMG_5165

 

 

 

 

 

K sreči so se ob koncu strasti le umirile, pa tudi časomerilec in pisec tega komentarja je po končani tekmi končno našel prave nastavitve za semaforja v dvorani. Druženje se je nadaljevalo tudi po tekmi, ko so igralci, starši in vodstvo obeh ekip spili sok, ali dva v bližnjem gostinskem lokalu…

Gorazd Rekelj, trener poražene ekipe Team Jesenice: “Nisem se zavedal, da so mlajši dečki Jesenic tako močan nasprotnik. Večkrat so nas prav zbili pred svojega vratarja, njihov pritisk kar ni in ni hotel popustiti. Pravzaprav česa podobnega letos v ligi INL nismo izkusili, pa tudi tekme v državnem prvenstvu proti Slaviji in Olimpiji so bile otročje lahke v primerjavi z zagriženostjo našega današnjega nasprotnika. Žal so ob koncu nekaterim popustili živci, boleče posledice pa bodo moji fantje nosili prav gotovo še kaka dva tedna.”

Gaber Klinar, trener zmagovitih mlajših dečkov: “Še enkrat več se je pokazalo iz kakšnega testa so moji fantje. Prvo presenečenje je kaj kmalu popustilo in resno smo se lotili naloge. Starejši in fizično močnejši nasprotniki so poskušali spremeniti potek tekme na silo in skorajda bi jim uspelo. K sreči smo ohranili mirne živce in na koncu zasluženo zmagali. O pretepu pa ne bi izgubljal dosti besed – kdor se loti mojih malih železarčkov, bo prav gotovo potegnil kratko!”

Ob koncu se je za udeležbo na zabavni tekmi seveda treba zahvaliti igralcem in podpornemu osebju Teama Jesenice, zanimiva prireditev pa bi morda kdaj lahko dobila tudi nadaljevanje. Vse skupaj je seveda minilo v bolj šaljivem tonu, kot bi morda lahko vtis dobil naključni bralec teh vrstic. Zvesti bralci naše spletne strani pa seveda veste, da kake pretirane resnosti ne v tekmi, ne v tem komentarju ni moglo biti.

Tekst: Marko Lukan
Foto: Anita Poto…Mrak