V vsej zmedi zadnjih dni (snežne padavine, čiščenje šotora, novi termini) Vam je bralcem spletne strani o jeseniškem hokeju spodaj podpisani ostal dolžan še nekaj rezultatov obeh ekip mlajših dečkov. Tokrat nekoliko krajši prispevek pokriva tri tekme in tri zelo sladke zmage.

HD Jesenice A – HDD Bled   8:2 (2:0,3:0,3:2)

V četrtek sta se na začasnem drsališču Podmežaklo, v ponovno postavljenem balonu pomerili ekipi mlajših dečkov HD Jesenice A in HDD Bleda. Fantje iz slovenskega turističnega bisera so pred tedni nepričakovano presenetili našo ekipo A na Bledu in jo premagali. Maščevanje tokrat je bilo izdatno, saj so fantje iz ekipe A brez milosti polnili gostujoča vrata. Prvo tretjino so dobili z 2:0, drugo pa s 3:0. Visoko vodstvo po dveh tretjinah je že napovedalo zmagovalca dvoboja. Sledila sta še dva zadetka v gostujoči mreži in vodstvo s 7:0, potem pa so tudi gostje dosegli dva zadetka. Za dobro mero so nato naši fantje dosegli še osmi zadetek in gostom vrnili za nepričakovan poraz na Bledu.

HK Olimpija – HD Jesenice A   2:4 (1:1,1:3,0:0)

Včerajšnja tekma v Ljubljani je neposredno odločala o vodstvu v na tabeli državnega prvenstva – razvrstitev od 5. do 9. mesta. Naši fantje so izpit opravili z odliko. Dvakrat so povedli (z 1:0 in 2:1), a so domači obakrat izid izenačili. Po tretjem in četrtem zadetku v mreži domačih je zmaga odšla na Gorenjsko. Za dokončno potrditev petega mesta bo v zadnjem srečanju sezone Olimpijo potrebo še enkrat premagati v torek v domačem balonu Podmežaklo.

HDD Bled – HD Jesenice B   3:4 (0:2,2:0,1:1,0:1) SO

Mlajši dečki B so včeraj tudi odigrali odločilno tekmo – odločala je o tem, katera ekipa bo zadnja v prvenstvu in katera predzadnja. Če smo o zmagi nad istim nasprotnikom (ki je bila sploh prva zmaga ekipe B v sezoni) pred tedni pisali kot o zgodovinski, kako bi torej tokrat označili včerajšnjo? Odločen vstop v prvo tretjino srečanja je tokrat nekoliko številčno okrnjeni ekipi B prinesel vodstvo z dvema goloma prednosti. Blejci se seveda niso predali, fantje v rdečih dresih pa so v srednjem delu srečanja tudi nekoliko zaspali in domači so izenačili. Novo vodstvo v zadnji tretjini je vlilo upanje, vendar so po zmedi v železarski obrambi domači minuto in pol pred koncem izenačili rezultat na 3:3. Tekmovanje mlajših dečkov podaljškov ne predvideva in ekipi sta pristopili k izvajanju kazenskih strelov. Prvi poskus železarjev ni bil uspešen, domače veselje pa je preprečila vratnica. Drugi poskus za rdeče je bil uspešen, domačega pa je ubranil jeseniški vratar. Tudi tretji kazenski strel za Jesenice se je končal s ploščico v domači mreži in mali železarčki so dokončno zabetonirali domače na zadnje mesto prvenstvene lestvice.

Tekst: Marko Lukan
Foto. Anita Mrak