Jesenice, 14. december 2014
Športna dvorana Podmežakla
DP dečkov

HD Jesenice – HDK Maribor 

23 – 2

(6:1,7:0,10:1)

Strelci:
HD Jesenice: Slivnik 7, Török 3, Jakupović 3, Pogačar 2, A. Lukan 2, Krmelj 2, Kobal, Škof, Šega, Čop
HDK Maribor: Mojzer 2

Streli na gol: HD Jesenice 70 (21,24,25), HDK Maribor 14 (6,1,7)
Kazenske minute: HD Jesenice 16 (2,2,12), HDK Maribor 14 (4,8,2)

HD Jesenice: 25-Panjtar (GK), 1-Žagar (GK), 11-Pogačar, 5-Murnik, 8-Krmelj, 21-Slivnik, 23-Podrekar, 9-Lukan D., 20-Kararić, 13-Kobal, 19-Török, 22-Jakupović (C), 24-Finžgar, 4-Fartek, 18-Potočar, 16-Lukan A., 14-Čop, 12-Šega, 6-Škof, 7-Dežman, 10-Podlipnik
Trener: Gaber GLAVIČ

HDK Maribor: Verdonik (GK), Svenšek, Greif V., Leks, Rajbenšu Bo., Čehić, Greif J., Bizjak J, Mojzer, Pivec, Zupanič, Ljubič, Bizjak N., Rajbenšu Br.
Trener: Gregor Polončič

HDJ - MB 14.12.2014 4

Prav dosti se o taki tekmi ne da napisati. Šlo je za tekmo dveh izrazito neenakovrednih nasprotnikov. Lisjaki so v prvem letošnjem dvoboju v Mariboru v prvih dveh minutah dosegli dva zadetka, pa sicer kasneje izdatno izgubili. Tokrat se železarji niso pustili zmesti in so že od začetka začeli polniti mrežo Mariborčanov. Prva tretjina se je tako končala z visokih 6:1 za domače, ob tem pa so železarji sprožili še dodatnih 15 strelov v okvir gostujočih vrat (skupaj torej 21). Gostje so iz svojih šestih poskusov torej zadeli enkrat. Dva od domačih šestih zadetkov sta bila dosežena v powerplayu (četrti domači gol je dosegel Slivnik, šestega pa A.Lukan). Tudi gostje so svoj edini gol dosegli ob edini priložnosti, ko so v prvi tretjini imeli igralca več na ledeni ploskvi – v tistem trenutku so sicer zmanjšali zaostanek na 1:4. Vse kazni na obeh straneh so se torej končale z doseženim zadetkom za ekipo, ki je imela prednost igralca več.

HDJ - MB 14.12.2014 1

V drugi tretjini se ni dosti spremenilo. Železarji so še naprej obstreljevali gostujočega vratarja, ki pa je v resnici po starosti še mlajši deček. Fantiček se je boril, skakal na pake, podstavljal telo, ampak vsega pač ni mogel podelati sam. Ob vsem skupaj je vidno postajal tudi iz minute v minuto bolj utrujen. V drugem delu so domači popolnoma prevladovali, saj so sprožili novih 24 strelov, Mariborčani pa so do svojega edinega v tej tretjini prišli 47 sekund pred koncem. Železarji so si tudi v drugi tretjini prislužili dve kazenski minuti, v katerih pa so tokrat uspeli svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. Gostje so si prislužili 4 male kazni in ob tem prejeli en gol (na 11:1 je povišal Slivnik). Po dveh tretjinah je torej na semaforju pisalo 13:1 za železarje. Gostje so si po prejetem osmem zadetku v 28.minuti vzeli pol minute odmora, a kaj dosti vse skupaj ni pomagalo.

HDj - MB 14.12.2014 3

Tekma je bila že davno odločena. Trener domačih Gaber GLAVIČ kaj dosti ni kalkuliral, celo tekmo je odigral s štirimi peterkami in tako znova preizkusil sposobnosti tudi tistih fantov, ki sicer dobijo manj priložnosti za igro. Priložnost za take preizkuse je bila vsekakor prava. Gostujoči trener – tudi star jeseniški znanec – Gregor Polončič pa kaj dosti izbire niti ni imel. Na Jesenice je pripotoval s 13 igralci v polju in enim vratarjem. V zadnji tretjini si je disciplinsko kazen prislužil Čop ( z razlago: nešportno obnašanje), sicer pa sta obe ekipi na kazenski klopi preživeli le še po dve minuti. Nobena od ekip v tem delu ni dosegla zadetka v powerplayu. Domači so sicer še naprej prizadevno polnili mrežo ubogega gostujočega vratarčka, gostje pa so še svoj drugi zadetek dosegli v 48.minuti, ko so zmanjšali rezultat na 2:16. Ob koncu so domači iz novih 25 strelov v okvir vrat dosegli še 10 zadetkov v zadnji tretjini, Mariborčani p so iz sedmih poizkusov torej dosegli en gol.

Aljaž gol proti Mariboru 14.12.2014

Ob vseh strelcih in podajalcih na taki tekmi človek kaj hitro lahko zgreši koga. Strelci so opisani že zgoraj, najbrž pa bi veljalo omeniti tudi Anžeta Podrekarja, ki sicer zadetka ni dosegel, je pa bil podajalec pri kar petih. Tudi ostali fantje so si nabrali kar nekaj točk s podajami, tako je vsaj eno točko doseglo kar 17 igralcev.

Izjava trenerja Glaviča še sledi.

Tekst: M.L.
Foto: Grega P.