Liga EBYSL (U20)
tretja tekma superfinala

SAPA Fehervar AV19 vs. HD Hidria Jesenice
7 – 2
(2:1,4:0,1:1)

Ni se izšlo na tretji finalni tekmi lige EBYSL v Szekesfehervaru. Domači so po navidez nenevarni akciji na levi strani povedli že v drugi minuti tekme (1:0, Buzas). K sreči so Železarji v 6. minuti izkoristili power play, po podajah Svetine in Sodje je zadel Žiga URUKALO (1:1).  Domači so prvo tretjino dobili po nezbranosti Jesenic v obrambi in golu Madacsija v 15. minuti (2:1). 

Madžari so naredili razliko v drugi tretjini. V 26. minuti je po strelu od daleč pokritega Žiga KOGOVŠKA presenetil Kovacs (3:1). Nepričakovano neoviran se je v 34. minuti pred jeseniškim vratarjem znašel Almasi, ki je darilo izkoristil in povišal na 4:1 za domačo ekipo. Ko je domači hokejist Peter dosegel nov gol le 22 sekund kasneje (5:1), je strateg Jesenic Dejan VARL zamenjal svoja vratarja; pred mrežo belo-rdečih pa je tako stopil Jure LEGAT. Temu je v 37. minuti za golom pak ukradel Rajz in ga podal do Mihaly-ja, ki mu več ni bilo težko zadeti prazne jeseniške mreže za 6:1.

Železarji so v zadnjem delu bili boljši tekmeci, klavrnega vtisa iz druge tretjine pa to več ni dosti popravilo. S silovitim strelom z  modre črte je sicer Žan JEZOVŠEK po 32 sekundah nadaljevanja znižal na 6:2 (podaji Stojan in Svetina), vendar pa je bil zaostanek iz drugega dela preprosto previsok. Po obdobju neučinkovitih jeseniških napadov so v strelskem smislu tekmo zaključili Madžari. Ti so po dolgem kombiniranju preko Madacsija zadeli v 58. minuti in na ta način postavili končni rezultat tekme (7:2) ter povedli v zmagah z 2:1.

Četrta tekma bo predvidoma na sporedu v sredo (4. april) v dvorani Podmežaklo.

Tekst: Marko L.
Foto: Fehérvár AV19