Liga EBYSL (U20)
peta tekma super finala

Fehervar AV19 vs. HD Hidria Jesenice
7 – 2
(4:0,1:1,2:1)

Z upi na končno zmago so po lanskem porazu v finalu lige EBYSL in štirih odigranih letošnjih finalnih tekmah Železarji odpotovali na Madžarsko. Žal se na odločilni tekmi lige EBYSL ni izšlo … 

Domači so povedli že v začetku 3. minute, ko so izkoristili power play (1:0). Ob koncu 15. minute je bil Kogovšek premagan drugič (2:0), slabi dve in pol minuti kasneje pa še tretjič (3:0). Madžari so v naletu dobro minuto in pol pred koncem prve tretjine utrujenim Jeseničanom zabili še četrtič (4:0). Statistiki so v prvi tretjini zabeležili razmerje strelov 16:3 v korist domačih. 

V drugi tretjini je otrdelost v nogah popustila tudi Jeseničanom in z domačimi so igrali precej bolj enakovredno. Kljub temu so v 37. minuti domači še enkrat izkoristili power play in povedli z nedosegljivih 5:0. Dobre pol minute pred koncem drugega dela je po podaji Stojana gol za Jesenice dosegel Erik SVETINA (5:1). Razmerje strelov v drugem delu – 17:11 za Fehervar AV19.

Tudi v zadnji tretjini so najprej zadeli domači, ki so po slabih dveh minutah povedli s 6:1. Še tretjič so ob igri z igralcem več zadeli v 55. minuti (7:1). V predzadnji minuti je sicer ob igri z igralcem manj še drugi gol za Jesenice dosegel Gašper GLAVIČ, domači pa so po preteku 60 minut ob bučnem navijanju več kot 1500-glave množice slavili visoko zmago in naslov prvakov lige EBYSL. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 8:9 za Jesenice. Zanimivost: domači so si na tekmi prislužili 16 minut kazni, Jeseničani pa kar 59!!!

Tekst: Marko L.
Foto: J.C., Fehervar AV19