Liga IHL (U18):

Team Zagreb vs HD Hidria Jesenice
0 – 11
(0:5,0:3,0:3)

Tudi mladinci Jesenic, podobno kakor njihovi starejši kolegi v ligi EBYSL, s kakim manjšim odklonom – meljejo. Njihov nedeljski nasprotnik je bila ekipa t.i. Team Zagreba, med poznavalci sicer ekvivalent hrvaške U18 reprezentance. 

Resno so vzeli Železarji gostovanje v milijonskem glavnem mestu sosednje države. V začetku desete minute je za vodstvo belo-rdečih poskrbel Anže PROSTOR (0:1). Vodstvo gostov je v power playu v 16. minuti podvojil Bine MAŠIČ (0:2). Le šestindvajset sekund so v nadaljevanju potrebovali Jeseničani, da so znova zadeli – uspešen je bil Aljaž LUKAN (0:3). Vmesni čas do naslednjega zadetka so še skrajšali, saj je le šestnajst sekund kasneje četa z Jesenic, ki jo je tokrat vodil Aleš REMAR, vodila že s štirimi goli razlike – zadel je še Nace MAŠIČ (0:4). Vse skupaj je bilo preveč za domačega stratega, ki je iz vrat odpoklical prvega vratarja in ga nadomestil z rezervnim. Le-temu je mrežo uspelo nedotaknjeno ohraniti dobre tri minute, nato pa je zadel Matic TÖRÖK (0:5).

Spet so power play situacijo s pridom izkoristili Železarji v 23. minuti, ko je B.MAŠIČ zadel po le 16 sekundah igre ob številčni prednosti (0:6). Da ne daje golov le ob številčni prednosti in je tudi sicer odlično razpoložen, je drobni branilec Jesenic dokazal še v začetku 26. minute, ko je zadel za 0:7. Sredi 32. minute je tudi jeseniški trener zamenjal svoja vratarja, dotlej nepremaganega Nejca ŽAGARja je med vratnicama zamenjal Gašper PANJTAR. V strelskem smislu so Jeseničani drugo tretjino zaključili v začetku 38. minute, ko je še drugič zadel PROSTOR (0:8).

V zadnji tretjini so za dobro mero Železarji dodali še tri zadetke. Najprej je bil v 46. minuti uspešen Matic MRAVLJE (0:9). Nič posebnega se več ni zgodilo v nadaljevanju, sta pa ob koncu, ko so domačim že povsem pošle moči, zadela še Ahmet JAKUPOVIĆ (58. minuta, 0:10) in Žiga DEŽMAN (59. minuta, 0:11). 

Jeseničani še naprej ostajajo na vrhu razpredelnice v tekmovanju U18. V nadaljevanju rednega dela prvenstva povsem sami odločajo o svoji usodi, s primernim pristopom bodo na vrhu po rednem delu tudi ostali. Zoprna posledica nedeljske tekme: po neprijetni bolezni, o kateri je govorila vsa športna javnost, je v enem izmed duelov na zagrebški tekmi zunanjo kost v gležnju zlomil Matic Nastran. Fantu seveda želimo hitro okrevanje.

Več statistike: KLIK

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK