HDK Maribor : HD mladi Jesenice 5:3
(0:1, 2:0, 3:2)

Maribor, Ledna dvorana. Gledalcev: 60. Sodniki: Tominc, Zgonc, Miklič.

Strelci: Pelko (Tomaževič, 17.), 1:1 Koren (Nemeček, 30.), 2:1 Zernko (Nemeček, Govejšek, 32.), 3:1 Vinčec (Unuk, Satler, 45.) 4:1 Unuk (GGovejšek, 49.), 4:2 Tarman (Tomaževič, Glavič, 52), 5:2 Unuk (Nemeček, Vinčec, 59.), 5:3 Tomaževič (Glavič, 60.)

Kazenske minute: Maribor 6 (4, 0, 2), Jesenice 18 (4, 2, 2+10 (Krašovec))
Streli na gol: Maribor 36 (8, 14, 14), Jesenice 25 (9, 6, 10)

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Srpčič, Jensterle, Sintič, Čamdžić (C), Tišov, Jeklič, Pelko, Glavič, Krašovec, Tomaževič, Žuber, Perat, Tarman, Rekar, Svetina. Trener: Gaber Glavič.

Mladinski dvoboj Jesenic in Maribora je bil uvertura v derbi kola članskega državnega prvenstva, ki bo na istem mestu potekal le dan kasneje. A o tem dogodku besede še sledijo. Gaber Glavič je bil še enkrat pred težko nalogo. Mariborčani so znani kot močna in kompaktna ekipa, jeseniško ekipo pa povečini sestavljajo kadeti. Tudi na tistih najbolj pomembnih pozicijah. Vendar se v prvi tretjini to ni poznalo. Jeseničani so se spustili v enakovreden dvoboj z nasprotnikom, v izenačenem boju pa odigrali nekaj izredno domiselnih akcij. Od nasprotnika so bili hitrejši, manjkalo pa je nekaj moči. Vseeno so železarji prvi zadeli. Jon Pelko je štiri minute pred koncem prvega dela izkoristil podajo Blaža Tomaževiča. Majhna prednost je vzdržala do konca prve tretjine.

V drugi tretjini pa se Jeseničani niso znašli najbolje. V igri ni bilo več pravih idej in premalo odločnosti. Nasprotnik je to znal izkoristiti in je prevzel pobudo. Jeseniški vratar Grega Vilman je imel kar veliko dela, klonil pa je na sredini druge tretjine. Matic Koren je izid izenačil, le dve minuti kasneje pa so z zadetkom Reneja Zrnka domači že vodili. Jeseniških priložnosti je bilo malo, domači pa bi lahko vodili še izdatneje. Vseeno je bila prednost Mariborčanov pred zadnjim delom majhna in ulovljiva.

A tudi uvodne minute tretje tretjine niso prinesle boljše igre Jesenic. Domači so to znali izkoristiti in so svoje vodstvo povečali na tri zadetke prednosti. Uspešna sta bila Luka Vinčec in Nik Unuk. Potem pa so se železarji zbrali in odigrali kot znajo. Igra iz prvega dela se je vrnila, Jeseničani pa so prevzeli pobudo. Marko Tarman je izid znižal in obudil nekaj upanja za ugodnejši izid. V napadih, ki so sledili, je bilo priložnosti za mlade Jeseničane kar nekaj, vendar tudi lisjaki niso stali križem rok. V protinapadu je ponovno zadel Unuk in dokončno rešil vprašanje zmagovalca. Le pol minute kasneje pa je končni izid postavil Blaž Tomaževič. Ne glede na poraz pa velja, da se mladi hokejisti hitro privajajo na močnejše nasprotnike, kar je dobra naložba za sezone, ki še prihajajo.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak

[nggallery id=26]