DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana na Velesajmu, Zagreb
10. december 2016
Gledatelja: 48

Team Zagreb DEČKI5 – 0HD Jesenice logo

(3:0,1:0,1:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 Team Zagreb 1′
2:0 Team Zagreb 11′
3:0 Team Zagreb 15′ PP1
4:0 Team Zagreb 22′
5:0 Team Zagreb 41′ 

Streli na gol: Team Zagreb   21 (10,5,6); HD Jesenice   12 (4,4,4)
Kazni: Team Zagreb  8 (-,6,2); HD Jesenice   8 (2,4,2)

Sodnik: Mario Novak

Team Zagreb: 20 Čavić (GK), 1 Ždralović (GK), 2 Valečić, 3 Borošak, 4 Žigošić, 5 Filipović (C), 6 Koljak, 7 Kireta, 8 Vukadin, 9 Završki, 10 Bestić, 11 Slovinac, 12 Banek, 13 Goršić, 14 Savić, 15 Mandušić, 16 Idžan, 17 Stipković, 18 Soldić, 19 Kašparek, 21 Tomica, 22 Bodiroga
Trener: Mario Jurković

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 13 Glavič A., 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 4 Jan, 23 Stević, 21 Por, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik, 12 Planinšek, 17 Bizjak,
Trener: Luka POGAČNIK
Ponesrečil se je varovancem Luka POGAČNIKa uvod v tekmo na velesejemskem drsališču v Zagrebu. Že po dvainštiridesetih sekundah je domača ekipa povedla. Šokirani železarčki so bili v nadaljevanju slabša ekipa, ki je poredko nevarneje prišla pred domača vrata. Prav nasprotno je uspevalo Zagrebčanom, ki so še nekajkrat ogrozili gol jeseniškega vratarja Bora GLAVIČa. Sredi enajste minute tekme so domači povedli z 2:0. Štirintrideset sekund pred koncem uvodne tretjine je sodnik izključil enega od jeseniških napadalcev. Domači so potrebovali dvaindvajset sekund, da so še tretjič v prvih petnajstih minutah premagali jeseniškega vratarja – tokrat v powerplayu. Slabša prva tretjina se je tako končala z zaostankom treh zadetkov, domači pa so železarčke tudi nadstreljali v tem delu – 10:4.

Precej bolje so Jeseničani odigrali v drugi tretjini, opozorila trenerja Luka POGAČNIKa pa so očitno naletela na ustrezen odziv. Nekaj prvih minut so bili železarji povsem enakovredni nasprotniki selekciji zagrebških klubov. Potem pa je v devetnajsti minuti zaradi napada s telesom sodnik izključil jeseniškega branilca. Ritem se je s tem podrl, pa čeprav domačim ni uspelo doseči novega powerplay zadetka. So pa Zagrebčani s 4:0 povedli natanko minuto in pol po tistem, ko so gostje spet zaigrali v polni postavi. Ob koncu štiriindvajsete minute sta sledili kazni na obeh straneh. Zaradi medsebojnega prerivaja sta jo dobila jeseniški branilec, ki je bil izključen že par minut pred tem ter domači napadalec. Igralec iz hrvaške prestolnice si je ob tem prislužil tudi dodatni dve minuti kazni zaradi držanja, sicer osnovne kazni ob tem manjšem incidentu. Dve minuti kasneje so se torej železarčki znašli v situaciji za igro z igralcem več. Še bolj an roke jim je šlo dejstvo, da je sodnik dobre pol minute pred koncem prejšnje domačim dosodil novo kazen. Žal ne igra petih proti trem in ne kasneje igra petih proti štirim nista pomagali, da bi gostje dosegli vsaj častni zadetek. V sedemindvajseti minuti je pri domačih prišlo tudi do menjave pred vrati. Zadnjih nekaj sekund v tem delu tekme sta ekipi spet odigrali številčno izenačeni, ostalo pa je pri visokem vodstvu domače selekcije. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 5:4 za domače.

V zadnji tretjini je bilo razmerje moči na ledu ponovno precej izenačeno. V tistih nekaj priložnostih, v katerih so se Jeseničani znašli, so bili žal neučinkoviti. Domači so so v začetku šestintridesete minute zaradi držanja palice prislužili novo malo kazen, vendar to preprosto ni bil dan železarjev. Domača mreža je ostala nedotaknjena. Ko so tik ob vstopu  v enainštirideseto minuto tekme domači še petič premagali jeseniškega vratarja, je bilo konec tudi zadnjih sanj o morebitnem preobratu. Sledila je le še tretja izključitev borbenega jeseniškega branilca na tekmi slabo minuto in pol pred zaključnim piskom sirene. Ob visokem rezultatu je bilo domačim na koncu seveda potrebno stisniti roke. Zadnja tretjina je postregla z razmerjem strelov 6:4 za Zagrebčane.

Luka POGAČNIK, trener:
“Rezultat je visok, a resnično ni bilo vse tako zelo slabo. Smo pa slabo začeli in to nas je drago stalo. Gol smo dobili že v prvi izmeni in kompletnih prvih petnajst minut odigrali pod vtisom nesrečnega začetka. V nadaljevanju je bilo bolje. Prihajali smo tudi v priložnosti, vendar jih žal nismo izkoristili.”

Tekst: Marko L.
Foto: Alena Stević