DP mlajših dečkov (U12)
Športna dvorana Podmežaklo, Jesenice
14. januar 2017
Gledalcev: 56

3 – 1

(1:0,1:0,1:1)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 15′
2:0 HD Jesenice 20′
2:1 HK Slavija Jr. 34′
3:1 HD Jesenice 42′

Streli na gol: HD Jesenice  15 (7,6,2); HK Slavija Jr.   14 (4,3,7)
Kazni: HD Jesenice   20 (-,6,14); HK Slavija Jr.  8 (-,2,6)

Sodnika: Peter Bizalj, Denis Crnkić

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 13 Glavič A., 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 4 Jan, 23 Stević, 21 Por, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik, 12 Planinšek, 17 Bizjak, 22 Kararić, 7 Gregorič, 19 Mlakar, 
Trener: Luka POGAČNIK

HK Slavija Jr.: 1 Lalić (GK), 31 TOMAŽIČ (GK), 9 Pezdir, 11 Bolte, 28 Brunček, 5 Gračan, 4 Bogdanovski, 81 Golob, 10 Klemenčič, 14 Kvartuh, 88 Petrovič, 19 Stele, 13 Špari Leben, 20 Špendal, 46 Šuštar, 56 Turšič Sečkar
Trener: Robert Pesjak
Dolgo, predolgo že jeseniška publika ni imela priložnosti videti svoje U12 ekipe na delu v dvorani Podmežaklo. Tekma v sobotnem dopoldnevu je zato prišla kot naročena, zbralo pa se je kar 56 gledalcev. Le-ti so v začetku prve tretjine videli boljšo igro domače ekipe. Kakih sedem minut je trajalo, preden so tudi gostje izvedli kak resnejši napad, je pa potrebno povedati, da so bili v tem početju zelo nevarni. Domači vratar Luka MATKOVIČ je z nekaj lepimi obrambami železarčke rešil zaostanka. Če smo zapisali, da so bili v prvi polovici tretjine nevarnejši in bolj prizadevni domači, pa najbrž za drugi del to velja za goste iz Zaloga. Domači so se enkrat ali dvakrat rešili tudi s prepovedanim dolgim strelom, ob gneči pred svojimi vrati pa so bili nekajkrat dovolj zbrani, da gostom niso dopustili doseči vodilnega zadetka. Nagrada za prizadevnost je prišla dobre pol minute pred koncem prvih petnajstih  minut, ko je po desni strani pobegnil eden od domačih napadalcev; podaja pred vrata se je na veliko veselje domačih navijačev odbila zaloškemu vratarju med nogama v gol, tako da so železarčki v zadnji minuti tretjine povedli z 1:0. Razmerje v strelih v okvir vrat v tem delu je bilo 7:4 za domače.

IMG_9594[1]

Domači so nadzorovali dogajanja na ledeni ploskvi tudi v prvih minutah druge tretjine. Vse skupaj je kulminiralo v dvajseti minuti, ko je domačim z lepo akcijo uspelo povišati na 2:0. Gostujoči trener je v nadaljevanju možnost za branjenje vrat ponudil še svojemu drugemu vratarju. V dvaindvajseti minuti je zaradi spodnašanja prišlo do prve izključitve na tekmi, na kazensko klop pa je moral eden od domačih napadalcev. Natančno minuto in pol so gostje imeli prednost igralca več, potem pa so zaradi nepravilnega oviranja tudi sami ostali brez enega igralca. Še preden se je na ledeno ploskev vrnil prvi izključeni železarček, je domačo ekipo doletela nova izključitev – zaradi oviranja. Vse se je izteklo brez rezultatskih sprememb in od začetka šestindvajsete minute naprej sta ekipi igrali številčno izenačeni in ob polnih postavah. Novo izključitev so si domači prislužili v devetindvajseti minuti (nabijanje na ogrado). Do drugega piska sirene se ni v rezultatskem oziru spremenilo nič. Domači so v tem delu sprožili v okvir vrat gostov šestkrat, gostje pa na nasprotni strani proti golu domačega vratarja trikrat.

IMG_9604[1]

Triinštirideset sekund kazni je ostalo še železarčkom za začetek tretje tretjine. Z nalogo so opravili brez napak. Gostje iz Zaloga so v nadaljevanju vseeno resneje pritisnili in vidno je bilo, da še niso vrgli puške v koruzo. Domačim so se obetale resnejše težave od začetka triintridesete minute naprej, ko so gostje zmanjšali zaostanek na vsega gol razlike (2:1). Zaradi zadrževanja s palico je v devetintrideseti minuti prišlo do nove izključitve pri Založanih, vendar so domači številčno prednost zadržali le devetnajst sekund, nato pa si je zaradi trdega naleta 2+10 minut kazni prislužil eden od domačih branilcev. Živčki so na obeh straneh popustili še minuto in pol kasneje, tako da je sodnik izključil na vsaki strani še po enega igralca. Ob igri štirih proti štirim so domači po hitrem napadu v dvainštirideseti minuti dosegli svoj tretji zadetek in s tem slabe štiri minute pred koncem ponovno ušli na varna dva zadetka razlike. Ko je bil tik ob vstopu v zadnji dve minuti tekme izključen še zadnji Slavijin hokejist, je bilo že jasno, da se domačim menda obeta zmaga. Seveda je bilo potrebno tudi zadnji dve minuti odigrati zbrano, kar pa ob številčni premoči domačim ni predstavljalo kakih resnejših težav. V zadnji tretjini so sicer domači sprožili le dva natančna strela, gostje pa so ob nekoliko bolj zavzeti igri streljali sedemkrat.

IMG_9622[1]

Lepo je bilo po dolgem času spet videti domačo zmago, tako da so privrženci železarčkov ob koncu zadovoljni zapuščali lepotico Podmežaklo.

Tekst in foto: Marko L.