DP mlajših dečkov, 5. krog

HD Jesenice – HK Slavija Junior 2:4 (1:2,1:1,0:1)

Gibanje rezultata:
0:1 HK Slavija Junior 9′, 0:2 HK Slavija Junior 11′, 1:2 HD Jesenice 14′, 1:3 HK Slavija Junior 17′, 2:3 HD Jesenice 24′, 2:4 HK Slavija Junior 31′

Kazni: HD Jesenice 31, HK Slavija Junior 6

V skladu z navodili HZS bodo strelci in podajalci v statistiki poimensko objavljeni po končani sezoni.

26.10.13-4
A je to…v redu luknja?
26.10.13-1
Odprt boj od začetka

V 5. krogu državnega prvenstva mlajših dečkov so se v Športni dvorani Podmežakla srečali znanci iz uvodne tekme letošnjega tekmovanja. Tekma v Zalogu je bila v korist Jesenic odločena šele po streljanju kazenskih strelov, železarji pa so še par minut pred koncem tekme zaostajali za dva gola. Gostje so v prekrasnem oktobrskem dnevu pripotovali na Jesenice odločeni, da se maščujejo za uvodni nesrečen poraz, naši fantje pa so z zmago seveda tudi želeli napasti prvo mesto na prvenstveni lestvici, ki ga je pred tekmo s točko naskoka zasedala Olimpija. Podmežaklo se je zbrala dobra stotnija gledalcev, kar je za tekmovanje mlajših dečkov zelo spodbudna številka; res pa je, da je bilo prisotnih tudi veliko staršev zaloških hokejistov.

Že v prvih minutah se je začel brezkompromisen boj na obeh straneh. Prva težava za železarje se je pojavila zaradi napačne menjave že v 44. sekundi tekme, vendar pa so Založani samo 30 sekund odigrali s prednostjo igralca več na ledeni ploskvi, potem pa je tudi eden od njihovih fantov moral na kazensko klop. Po dobrih dveh minutah sta obe ekipi nadaljevali v polni postavi, v deveti minuti pa so gledalci videli prvi gol na tekmi. Žal je padel v domačo mrežo (0:1). Samo 90 sekund kasneje so gostje vodili že z dvema zadetkoma razlike (0:2), vendar v domači vrsti še ni bilo čutiti kake panike. Nekaj nevarnih napadov rdečih so gostje uspešno odbili, v 14. minuti pa so železarji vseeno zmanjšali razliko s svojim prvim golom (1:2). 22 sekund pred koncem prve tretjine je na kazensko klop moral še eden od Založanov in možnosti za izenačujoči gol so izgledale kar obetavne. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 8:11 v korist gostov; zdelo se je, da kar prevečkrat dobivajo možnost za strel proti vratom Gašperja Pajntarja, jeseniškega vratarja.

Borbenosti ni manjkalo
Borbenosti ni manjkalo

Začetek druge tretjine je prinesel še 98 sekund igre z igralcem več, žal pa domačim rezultata ni uspelo izenačiti. prav nasprotno, gostje so dosegli v 17. minuti nov gol celo ob igri z igralcem manj na ledeni ploskvi (1:3). V 19. minuti so domači zaradi nove male kazni še enkrat zaigrali igro štirih proti petim, k sreči pa gostje niso uspeli povišati rezultata. V 24. minuti sta ista igralca, ki sta že prvič zadela za Jesenice, znova poskrbela za gol priključka (2:3). Jeseničani so v drugi tretjini tudi sicer delovali najbolje; ves čas so oblegali gostujoča vrata, vendar pa so ob tem precejkrat pozabljali na obrambne naloge. Razmerje v strelih v drugem delu je bilo 13:8 za Jesenice, ekipi pa sta na drugi odmor ponovno odšli ob golu razlike.

26.10.13-3
Domači so rezultat ves čas lovili

V zadnjem delu se je tako napovedoval lov za izenačenjem. Domači so krenili odločno, a ponovno pozabili na nevarnost zaloških protinapadov; Založani so svoj četrti gol dosegli že po 14 sekundah igre. Enega od protinapadov je v 33. minuti nekoliko preveč grobo zaustavil eden od domačih in si ob tem prislužil 5 minutno kazen, ter predčasno pot pod prho. Upi na zmanjšanje in izenačenje rezultata so se tako v naslednjih petih minutah spremenili v branjenje, domače pa je večkrat iz zadrege reševal vratar. V zadnjih minutah so si rdeči želeli ponovitve scenarija iz Zaloga, žal pa so tokrat delovali slabše in jim kaj takega ni uspelo. Ob brezglavem napadanju je tudi v zadnji tretjini gostom uspelo večkrat streljati, kot domačim, razmerje strelov pa je bilo 6:9. Ob koncu je bilo Založanom seveda potrebno športno čestitati za njihovo prvo prvenstveno zmago po rednem delu igre, po videnem sodeč pa so si jo tudi pošteno zaslužili.

26.10.13-7
Tokrat žal ni šlo

Gaber Klinar, trener mlajših dečkov: “Ekipo Slavije dobro poznamo. Nismo se držali dogovorov, napravili pa smo tudi veliko osnovnih napak v obrambi. Celo tekmo smo bili sami sebi največji nasprotnik, saj prav gotovo znamo odigrati veliko bolje.”

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanc, Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar (A), Kobal, Podlipnik, Fartek, Török (C), Slivnik (A), Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer.
Trener Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar

26.10.13-8
Preveč napak v obrambi

Tekst: M.L.
Foto: Boris Podlipnik