Mlajši dečki A so v sobotni popoldanski tekmi v začasnem balonu Podmežaklo premagali vrstnike HK Celja. Tako so “maščevali” tudi nesrečen poraz ekipe B v Celju pred enim tednom.
Ekipa trenerja Aleša Sodje je v tekmo vstopila odločno in borbeno, ti odliki pa sta moštvu manjkali pred tednom, ko je nepričakovano izgubilo proti HDD Bledu v gosteh. Dva zadetka v uvodnih minutah srečanja sta morda nekoliko uspavala domače fante, vendar Celjani preprosto niso bili dorasel nasprotnik, tistih nekaj potencialno nevarnih situacij pa je suvereno razrešil domači vratar (po letih sicer še malček).
Tudi druga tretjina je ponudila podobno sliko. Domači so vodstvo povečevali s kombinatorno igro vse do 5:0. Na polovici srečanja sta se pred domačim golom zamenjala tudi vratarja. Gostje so dosegli dva zadetka in za trenutek se je morda komu zazdelo, da bi lahko prišlo do preobrata. K sreči je nekaj kriznih minut prekinila sirena, ki je označila konec druge tretjine.
V zadnjem delu srečanja so domači najprej povišali svoje vodstvo na 6:2. Srečanje je z nekaj nepotrebnimi prekrški na obeh straneh postajalo živčno. Gostje so dosegli še svoj tretji zadetek in znižali na 3:6. Domači so v prihodnjih minutah nabrali nekaj izključitev in pričakovati je bilo pritisk gostov, ki pa se v resnici ni zgodil. Edino, kar so v zadnjih minutah gostje pokazali, je bilo precej živčnosti. V ekipi imajo tudi igralca, ki ga ne zmorejo dovolj umiriti niti njegovi trenerji; tako je bilo tudi tokrat. Fantič je provociral in iskal pretep in zadeve so se zakuhale do te mere, da so si fantje nekoliko skočili v lase že po zaključku srečanja.
Najbolj pomembna od vsega skupaj je zmaga, ki je ekipo A odlepila z zadnjega mesta na lestvici.
Ekipa mlajših dečkov B v tem krogu ni imela nasprotnika. Naslednja tekma obeh ekip je medsebojni dvoboj.

HD Jesenice A – HK Celje 6:3 (2:0,3:2,1:1)

Za Jesenice A so nastopili: Panjtar(GK), Pelko(GK), Brun-Rauh(C), Šega, Murnik, Pivk, Alagić, Kararić, Podrekar, Čop, Povirk, Homan, Smolej, Kosmač, Jakupović; trener Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe Ibrahim Jakupović.

Tekst: M.L.