DP mlajših dečkov, 11. krog

Team Zagreb – HD Jesenice 2:5 (2:2,0:2,0:1)

Gibanje rezultata: 1:0 Team Zagreb 5′, 1:1 HD Jesenice 5′, 2:1 Team Zagreb 9′, 2:2 HD Jesenice PP1 12′, 2:3 HD Jesenice SH1 17′, 2:4 HD Jesenice 26′, 2:5 HD Jesenice PP1 39′

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Verdnik, Fartek, Škof, Rijavec, Mohorč, Potočar(C), Dobravec, Gasar, Kobal, Čufer, Baloh, Junež, Miklič, Slivnik in Podlipnik
Trener Gaber KLINAR in teh. vodja Boštjan Potočar

IMG_1548

Z nekaj težavami v uvodu so mlajši dečki ob koncu suvereno opravili tudi z Zagrebčani na gostovanju. Domači so v 5. minuti tekme povedli, vendar so jih železarčki rezultatsko ujeli že po 17 sekundah. V 9. minuti so Hrvatje vnovič ušli na gol razlike. V 12. minuti je zaradi spotikanja sledila izključitev na domači strani, Jeseničani pa so izenačili že po 19 sekundah powerplaya. V 14. minuti so tudi gostje morali na kazensko klop, domačim pa ni uspelo premagati zanesljivega Gašperja PANJTARja v jeseniškem golu. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 10:7 v korist Jesenic.

IMG_1570

V začetku druge tretjine je na kazensko klop moral eden od jeseniških branilcev, zadeva pa se je končala na najboljši možni način – z zadetkom v mreži domačih. Na dva gola razlike so železarji ušli v 26. minuti, od takrat naprej pa dvomov o zmagovalcu preprosto ni bilo več. Domači so postali živčni, si ob golu prislužili še malo kazen in v podobnem stilu, z izključitvami, nadaljevali vse do konca tekme. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 5:4 v korist Jesenic.

IMG_1567

Tretji del, kot že povedano, so zaznamovale izključitve. Štiri na domači strani in ena pri Jeseničanih. Edini gol v tem delu je bil dosežen v igri petih Jeseničanov proti štirim domačim v 39. minuti. Razmerje v strelih v zadnjem delu – 6:5 v korist Jesenic.

Železarji z novo zmago ostajajo na vrhu prvenstvene razpredelnice.

Gaber KLINAR, trener zmagovitega moštva: “Po dveh nesrečno prejetih golih so se igralci le zbrali in dobro odigrali tekmo proti fizično zelo močnim nasprotnikom. Napredek v igri je viden, manjka pa nam še učinkovitost v napadu.”

IMG_1618

Tekst: M.L.
Foto: Anita Mrak, Grega Podlipnik