Ljubljana, 17. marec 2014
Dvorana Tivoli
DP mlajših dečkov

HK Olimpija – HD Jesenice
1 – 4

(1:1,0:0,0:3)

Gibanje rezultata: 0:1 HD Jesenice 3′, 1:1 HK Olimpija 10′, 1:2 HD Jesenice 33′, 1:3 HD Jesenice 36′, 1:4 HD Jesenice 43′

Kazni – HK Olimpija 18 (4,12,2), HD Jesenice 14 (0,12,2)
Streli na gol – HK Olimpija 13 (8,2,3), HD Jesenice 18 (10,3,5)

HK Olimpija: Kavčič, Novak, Ogrinc, Sopotnik, Žeželj G.(C), Mehle, Stipanič, Trampuš, Šubic, Žitko, Vahen, Pratnikar Hatič, Sever, Žeželj A. in Kopač
Trener: Igor Beribak

HD Jesenice: PANJTAR (GK), Škrjanc, Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, TÖRÖK (C), SLIVNIK, BALOH, Miklič, Gasar, Rijavec, DOBRAVEC, Svetlin, Junež, Čufer
Trener: Gaber KLINAR, tehnični vodja ekipe: Boštjan Potočar

Sodnika: Gašper Jaka Zgonc, Jan Černe

 

Tekmo pred koncem igranja v državnem prvenstvu so si mlajši dečki že zagotovili naslov državnih prvakov. Večino sezone vodilna ekipa prvenstva je v Ljubljano pripotovala z željo po vsaj eni osvojeni točki, ki bi jih že ustoličila kot nove prvake v v kategoriji mlajših dečkov v deželici pod vznožjem Alp. A to je le teorija, fantje trenerja Gabra Klinarja preprosto še ne znajo razmišljati o točkah, taktiki in podobnem, oni se na ledeni ploskvi predvsem – zabavajo. Seveda pri vsem skupaj tudi sledijo trenerjevim napotkom, a hokej je za te fante preprosto – igra. S takim pristopom, mnogo zabave, pa tudi trdega dela, je rezultat ob koncu logičen, predvsem pa lepa nagrada in vzpodbuda za nadaljnje delo.

Posebej je potrebno omeniti bučno skupino navijačev, ki so tokrat spodbujali mlajše dečke v Tivoliju, fantje pa so se jim oddolžili s srčno igro in zanesljivo zmago.

IMG_4206

V uvodni tretjini je bila že od samega začetka vidna velika želja fantov z livarjem na dresih. Tak pristop je prinesel vodilni zadetek že v 3. minuti. Nekoliko živčni domači so nekaj sekund kasneje storili grd prekršek ob ogradi, a Jeseničani niso znali povišati vodstva ob igri z igralcem več. Nekaj pol-priložnosti se je v nadaljevanju ponudilo obema ekipama, domači pa so v 10. minuti prišli do izenačenja. V 11. minuti so si zaradi udarca s komolcem domači prislužili novi dve minuti na kazenski klopi, a je tudi ta jeseniška priložnost za dosego novega zadetka ob igri z igralcem več ostala neizkoriščena.Pomembnost tekme je nekoliko spodrezala krila hokejistom v prihodnjih minutah in do konca prve tretjine je rezultat na semaforju ostal neodločen. Jeseničani si v enakovredni prvi tretjini niso prislužili nobene kazni. Razmerje v strelih ob koncu prvih 15 minut je bilo 10:8 v korist Jesenic.

IMG_4225

Podobno se je godilo tudi v drugi tretjini. Železarčki so seveda imeli željo po dosegi zadetka, ki bi jih popeljal na prag naslova državnih prvakov, zeleni pa v takih trenutkih delujejo še posebej zagriženo. Novo malo kazen – zaradi spotikanja – so si domači prislužili v 4. minuti nadaljevanja, a je tudi tokrat njihova mreža v naslednjih dveh minutah mirovala. Nekoliko bolj šahovsko umirjeno igro na obeh straneh je v 26. minuti najprej spremenila prva mala kazen za Jeseničane, nekaj sekund kasneje pa še disciplinska kazen za kapetana. Dobro minuto kasneje je enako kazen prejel tudi eden od Ljubljančanov, strasti pa so se po tistem počasi umirile. Živčno drugo tretjino so fantje končali ob razmerju strelov 3:2 v korist Jesenic, rezultat pa je tudi po 30 odigranih minutah ostal 1:1.

IMG_4228

Zadnja tretjina pa je bila tista prava jeseniška – šampionska! Že v tretji minuti tega dela so bučni navijači Jesenic lahko proslavljali vodilni zadetek. Slabe tri minute kasneje so železarčki vodstvo povišali na 3:1 in tudi domačim je počasi postalo jasno, da slavja Jesenic v Tivoliju ne bodo mogli več preprečiti. Nepotreben nalet s palico enega od Ljubljančanov je sicer dodal nekaj razburjenja v tekmo v 41. minuti, varovanci trenerja Gabra KLINARJA pa so vse skupaj znali kaznovati s “powerplay” golom minuto in pol kasneje. Vodstvo s tremi zadetki razlike dobri dve minuti in pol pred koncem tekme na tej ravni vseeno še ni zagotovilo za zmago in potrebno je bilo zbrano odigrati do konca. V hudi želji se je 67 sekund pred koncem železarjem pripetila še ena mala kazen, a so vratar Gašper PANJTAR in fantje pred njim z nalogo brezhibno opravili in poskrbeli za prvo letošnjo lovoriko HD Jesenic. Domačim je ob koncu ostalo le, da so železarjem športno segli v roke (temu naj se kar privadijo ツ), za male Jeseničane pa se je začelo nepopisno slavje.

P3170017

Fantom in trenerju je seveda potrebno za doseženo čestitati! Prav tako gre zahvala za potrpežljivost tehničnemu vodstvu in staršem, posebna zahvala pa gre tokrat tudi bučnim navijačem.

Ponosni smo na vse vas!

 

P3170033

Tekst: M.L.
Foto: Anita Mrak, Gašper Svetlin