IHL U12
HD Jesenice vs KHL Medveščak   10 – 3 (3:0,2:2,5:1)

Ekipa mlajših dečkov pod vodstvom Luke POGAČNIKa je kot edina v tekmovalnih kategorijah opravila s tekmo v tem vikendu. Ostale, starejše kategorije so imele t.i. reprezentančni vikend, v katerem je sodelovala tudi kopica jeseniških fantov. Mlajši dečki so tako v dvorani Podmežaklo pričakali goste iz Zagreba.

Že v prvih nekaj minutah tekme se je igra preselila pred vrata Medveščakovega vratarja. Pak sprva ni našel poti v gostujočo mrežo, bi pa Zagrebčani v enem izmed redkih protinapadov kmalu odprli domačo. Končno so v začetku sedme minute Železarčki povedli. Svoje vodstvo so po premoči v naslednjih minutah povišali v začetku štirinajste (2:0) in še tretjič zadeli dobro minuto kasneje. Z lepo prednostjo treh zadetkov so tudi odšli na odmor med prvo in drugo tretjino.

Druga tretjina je bila malenkost slabša le v rezultatskem oziru, sicer pa so fantje v rdečih dresih ves čas prevladovali. V devetnajsti minuti je prišlo do edine izključitve na tekmi, na kazensko klop pa je moral eden od domačih hokejistov. Znova je trajalo dobrih šest minut, da so Jeseničani premagali zagrebškega vratarja (4:0). Dobri dve minuti kasneje so igralci Medveščaka dosegli svoj prvi zadetek, pisala pa se je 24. minuta (4:1). Na 5:1 so domači povišali v začetku 29. minute tekme, a so tudi gostje še pred iztekom tretjine dosegli svoj drugi gol (5:2).

V zadnjih petnajstih minutah so gostom – za katere je njihov trener v neformalnem pogovoru pred tekmo povedal, da so skorajda brez treningov – povsem pošle moči. Domači so že po manj kot dveh minutah nadaljevanja povišali na 6:2 in sedmič zabili le 21 sekund kasneje (7:2). V 39. minuti so rdeči zadeli za 8:2, a le dobre pol minute kasneje dopustili, da so svoj tretji gol na tekmi zabili tudi gostje (8:3). Predzadnji pak v gostujočo mrežo je padel ob koncu 41. minute tekme (9:3). Strelsko učinkovito predstavo so domači zaključili dve minuti kasneje, ko so za hrbet zagrebškega vratarja poslali še deseti pak (10:3). 

[masterslider id=”3″]

Tekst in foto: M.L.