Kranj, 29. november 2014
Športna dvorana na Zlatem polju
DP mlajših dečkov

HK Triglav – HD Jesenice

5 – 14

(0:8,2:4,3:2)

Strelci za HK Triglav: Burgar 2, Borzatta, Šlibar,  Vogrinc
Strelci za Jesenice: Slivnik 5, Rijavec 2, Langus 2, Crnkić, Svetlin, Dobravec, Kaltak Török

Streli na gol: HK Triglav 12 (4,3,5), HD Jesenice 38 (11,13,14)
Kazenske minute: HK Triglav 8 (4,2,2), HD Jesenice 6 (0,0,6)

HK Triglav: Hafner U. (GK), Lah (GK), Jan, Kepic, Baškarad, Burgar, Vesel, Šlibar, Zigmund, Jagodic, Brajlih, Borzatta, Vogrinc, Sodnik, Teran, Arh, Hafner B., Nemaček
Trener: Domen Jemec

HD Jesenice: 1-Škrjanc, 25-Avsenek (GK), 17-Čufer, 12-Gasar, 7-Rijavec, 23-Slivnik (A), 19-Török (C), 22-Miklič, 6-Dolinar, 13-Langus, 11-Dobravec (A), 8-Baloh, 10-Krupenko, 14-Glavič, 5-Korošec, 21-Junež, 15-Svetlin, 24-Crnkić, 16-Grašič, 20-Sintič, 18-Kaltak
Trener: Gaber KLINAR

Prav dosti se mlajši dečki niso obotavljali v Kranju. Že v prvih petnajstih minutah so do vrha napolnili domačo mrežo, v nadaljevanju pa le rutinirano tekmo pripeljali do konca. Že v 25.sekundi tekme je prvič v polno zadel Luc SLIVNIK, ter nato vajo v prvih 15ih minutah ponovil še dvakrat. Na 2:0 in 3:0 sta povišala Nace LANGUS (podajalca  Baloh in Dobravec) in CRNKIĆ (podajalec Svetlin). Četrti, peti in šesti zadetek so padli v vsega skupaj 20 sekundah sedme minute tekme. Četrtega in petega je, kot že prej omenjeno, dosegel SLIVNIK – četrtega ob solo akciji v powerplayu in petega ob podaji Matica Töröka. Šestega je le nekaj sekund kasneje dodal LANGUS, podal pa mu je Dobravec. Žiga SVETLIN je po podaji Korošca povišal že na 7:0 za železarje v začetku osme minute. Na 8:0 je v powerplaju povišal Aleks RIJAVEC v 13.minuti. Domači so proti vratom Nejca Škrjanca v uvodnih 15 minutah sprožili 4 strele, železarji pa so proti domačim vratom streljali 11-krat.

V drugem delu je po podaji Baloha najprej zadel Juš DOBRAVEC. V 19.minuti so prvič na tekmi zadeli tudi domači, v 24.minuti pa je v vratih Jeseničanov priložnost dobil Gregor Avsenek. Železarji so svoj deseti gol na tekmi zadeli v 26.minuti, ko je ponovno po podajah Slivnika in Töröka zadel RIJAVEC. Deseti pak v domači mreži je stratega Kranjčanov spodbudil k menjavi vratarja, a je tudi drugi vratar gol dobil že po 11 sekundah igre (zadel je po podaji Töröka SLIVNIK). Le 13 sekund kasneje je ista dvojica v enakih vlogah udarila znova in na semaforju je bilo že 1:12 za Jeseničane. V 29. minuti so nato še svoj drugi zadetek dosegli Triglavani. Domači so na vrata Škrjanca in Avseneka v drugem delu ustrelili le trikrat (in dosegli dva zadetka), železarji pa so sprožili 13 strelov.

Zadnja tretjina za železarje ni bila rezultatsko uspešna, a visoke zmage vse skupaj ni ogrozilo. Na 13:2 je po podaji Slivnika povišal TÖRÖK v 34. minuti. Domači so nato v 36.in 42.minuti v powerplayu dosegli dva zadetka. Z zadnjim jeseniškim golom na tekmi je na 14:4 v 43.minuti povišal Kian KALTAK. V 45.minuti so domači še tretjič zapored dosegli powerplay gol in tako postavili končni rezultat srečanja. Domači so v zadnjem delu zmogli 5 strelov na vrata Avseneka, Jeseničani so proti domačemu golu streljali 14-krat.

Gaber KLINAR, trener mlajših dečkov:
“Letos nam še ni uspelo odigrati na polno vseh 3 tretjin. Če že začnemo odločno in hitro, tega ne stopnjujemo in držimo v nadaljevanju, temveč močno popustimo. Nekateri so očitno zelo hitro zadovoljni z rezultatom. Bo treba še več delati na konstantni igri, drsanju in borbi, skozi celo tekmo.”

Tekst: Marko L.