Ekipa mlajših dečkov »B« je gostovala v Zalogu pri Slaviji Jr., enem od favoritov prvenstva. Po enotedenskem premoru so fantje in dekle prikazali presenetljivo dobro igro, borbeno in nepopustljivo, to pa so lastnosti, ki železarski hokej krasijo že desetletja…

Če je v nekaterih srečanjih moštvo delovalo kar preveč vdano v usodo, pa je tokrat vse skupaj izgledalo precej bolje. Po mnenju avtorja članka ekipa »B« v tej sezoni bolj borbeno še ni igrala, pa tudi v prejšnjem srečanju proti Olimpiji je bil že viden premik na bolje. To pa je dober obet tudi za v prihodnje.

Domači so bili po pričakovanjih sicer precej močnejši nasprotnik. Že v 28. sekundi srečanja je padel prvi zadetek na tekmi – vzrok pa je bilo nepokrivanje domačega branilca, ki je imel ogromno časa in prostora za strel. Tak začetek pa začuda ni prestrašil mladih železarjev, ki so skozi celotno prvo tretjino zaustavljali napade domačih. Rezultat se do konca prvega dela ni spremenil. Domači so sicer v tem delu sprožili enajst strelov na jeseniška vrata, mali železarji le dva na domača, a vseeno za prikazano prejeli bučen aplavz s tribun.

Druga tretjina je bila podobna – vsaj kar se ogrožanja vratarjev tiče. Domači so sprožili deset strelov, gostje le tri. V tem delu sta sicer za precej negodovanja poskrbela sodnika, saj sta se osmešila z nekaterimi odločitvami; tako so recimo železarji bili izključeni v tem delu kar 10 od 15ih minut, kolikor traja tretjina. Edino dekle v moštvu je recimo dobilo malo kazen zaradi preprostega padca, s katerim je po nesreči podrla tudi enega od domačih. Tudi z dosojanjem prepovedanih položajev sta sprožila val negodovanja na tribunah, saj ga domačim nikakor nista uspela dosoditi, železarjem pa sta ga piskala tudi tedaj, ko ploščica preprosto ni prešla modre črte. Dovolj o sodnikih; edini gol v drugem delu so domači dosegli ob igri z igralcem več v 23. minuti.

V zadnji tretjini si nobeno moštvo ni več prislužilo kazenskih minut. Morda je kdo pričakoval padec moči in posledično koncentracije pri fizično podrejenih Jeseničanih, a temu ni bilo tako. Gostujoča vrata je sicer v tretjem delu branil nov vratar, čeprav je prvi skozi prvi dve tretjini branil zares dobro. Domači so sprožili še devet strelov in ubranili le en poizkus mladih železarjev, a očitno je velika borba v obrambnih nalogah le pustila nekaj posledic. Domači so tretji gol dosegli v 37. minuti, četrtega pa po napaki naših v srednji tretjini še v 43. minuti.

Težko je reči ob porazu z 0:4 »Bilo je dobro!«, pa vendar si je moštvo za prikazano prislužilo aplavz gledalcev, tako pristašev malih junakov v rdečem, kot tudi ljubljanskih staršev.

Ostane pa vprašanje, kako bi ta ekipa funkcionirala ob normalnem trenažnem procesu…

Slavija Junior – HD Mladi Jesenice B  4:0 (1:0,1:0,2:0)

Streli:  29:6 (11:2, 10:3, 9:1)
Kazenske minute: 4:10 (4:0, 0:10, 0:0)

Za HD Mladi Jesenice B so nastopili: Žagar(GK), Panjtar(GK), Kararić B., Škof, Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Lukan D., Podlipnik, Török, Slivnik, Mohorč, Kenig, Fartek, Verdnik, Kararić A., Dobravec in Baloh; trener G. Klinar, vodja ekipe B. Potočar

Foto: G.P.
Tekst: M.L.