DP mlajših dečkov, 7.krog

HD Jesenice – HK Triglav   3:2 (0:1,1:1,1:0) GWS

Gibanje rezultata: 0:1 HK Triglav 7′, 1:1 HD Jesenice 21′, 1:2 HK Triglav 25′, 2:2 HD Jesenice 33′; 3:2 HD Jesenice 45′ GWS

V skladu z navodili HZS bodo strelci in podajalci v statistiki poimensko objavljeni po končani sezoni.

Kazenske minute: HD Jesenice 2, HK Triglav 2

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanc (GK), Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, Török (C), Slivnik, Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer
Trener: Gaber KLINAR, tehnični vodja ekipe: Boštjan Potočar

Jani tekma Triglav Kranj 047 P

Tekma proti gostom iz Kranja je bila zelo zanimiva. Položaj na prvenstveni lestvici pred tekmo (Kranjčani so bili na razpredelnici nekoliko nižje) je napovedoval gotovo zmago, a v športu se stvari seveda ne dogajajo same od sebe. Tudi Kranjčani niso pripotovali na Jesenice z belo zastavo v roki. Odločene, da bodo drago prodali svojo kožo, je spremljalo precej staršev; skupaj s četico staršev, prijateljev in sorodnikov domačih fantov, pa so tvorili kar lepo število gledalcev.

Jani tekma Triglav Kranj 079 P

Uvodne minute tekme kake posebne premoči domačih niso prinesle. Triglav se je z železarji spustil v odprt boj in bil celo nekoliko nevarnejši nasprotnik. Gostje so tako v zasluženo vodstvo prišli v začetku 7. minute tekme (0:1). Domačim igra ni in ni stekla, vse preveč je bilo posamičnih akcij. Triglavani so v svojih protinapadih nekajkrat pošteno ogrozili vrta domačega vratarja Gašperja Panjtarja, gola pa v prvi tretjini več nismo videli. Razmerje v strelih v prvi tretjini tudi lepo prikaže odnos moči na ledeni ploskvi – domači so proti vratom gostov streljali sedemkrat, gostje pa so sprožili deset strelov. Nobena od ekip si v prvem delu ni prislužila kazenskih minut.

Jani tekma Triglav Kranj 084 P

Tudi uvod v drugi del ni bil nič drugačen. Domači so se še naprej zapletali v posamičnih akcijah, Kranjčani pa so se brez težav branili. Podobno kot v prvi tretjini so bili tudi v drugi nevarni v protinapadih. Počasi je igra železarjev nato le začela dobivati rep in glavo in v 21. minuti je prišlo do izenačenja (1:1). Izenačen rezultat na semaforju pa ni ostal dolgo časa, saj so gostje po novem hitrem napadu v 25. minuti še enkrat povedli. Znova je bilo železarjem torej treba loviti prednost nasprotnikov. Do konca druge tretjine novih zadetkov več ni bilo; v eni od situacij je pak sicer prešel domačo golovo črto, vendar pa je sodnik pred tem že prekinil igro.  Tudi v tem delu so Triglavani sprožili nekaj več strelov od domačih, končno razmerje pa je bilo 8:11. Obe ekipi sta bili disciplinirani tudi v drugi tretjini; po dveh tretjinah tako na kazenski klopi še ni sedel noben igralec.

Jani tekma Triglav Kranj 023 P (1)

 

V želji po boljšem rezultatu so domači mlajši dečki v zadnji del krenili zelo napadalno. Tako igro je trener najbrž pričakoval že od vsega začetka. V tretji tretjini je ob lovljenju rezultata sicer na led pošiljal bolj ali manj le prva dva napada. V 33. minuti je prišlo do izenačenja na 2:2, domači pa so zapravili še nekaj lepih priložnosti. V 36. minuti je prišlo do prve izključitve na tekmi, na kazensko klop pa je moral eden od domačih branilcev. Domači so se brez večjih težav branili; tik pred iztekom kazni za železarje pa je moral na kazensko klop tudi eden od Kranjčanov. Kljub nekaj razburjenjem na obeh straneh nobena od ekip do konca igralnega časa ni dosegla zmagovitega zadetka. Razmerje v strelih v zadnji tretjini (9:1 za HD Jesenice) sicer priča o premoči domačih.

V kategoriji mlajših dečkov po odigranih 45 minutah (3×15 minut) ob neodločenem rezultatu sledijo kazenski streli, podaljšek pa se ne igra. Zmagovalca je tokrat odločila šele četrta serija kazenskih strelov, saj so pred tem vsi izvajalci bili neuspešni. Več sreče se je tokrat nasmehnilo domačim, ki so na ta način prišli do trdo prigarane zmage. Kaj lahko pa bi se seveda obrnilo tudi drugače.

Z zmago so se mlajši dečki HD Jesenic zavihteli na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Jani tekma Triglav Kranj 085 P

 

Gaber KLINAR, trener mlajših dečkov: “Tokrat smo nekoliko slabše drsali. Nismo izkoristili nekaj velikih priložnosti za dosego zadetka. K sreči so nosilci igre ob koncu le prispevali svoj delež. Rad bi videl, da se počasi “prebudijo” tudi mlajši igralci.”

 

Tekst: M.L.
Foto: Gregor Podlipnik