Fantom iz kategorije U12 je po zadnjem rednem kolu DP U12, ko so doma v začetku februarja premagali ekipo iz Maribora, sledil tritedenski tekmovalni premor, po katerem se bodo v četrtfinalnem dvoboju pomerili z vrstniki iz HK MK Bleda. Da bi fantje ostali v dobrem tekmovalnem ritmu, je trener Luka Pogačnik sprejel vabilo na turnir Dolomiten cup U12, ki se je od 16. do 18. februarja odvijal v Jeseničanom dobro znanem Neumarktu  (mestece poleg Bolzana, ITA). Poleg naše in domače ekipe so na turnirju sodelovali še dve ekipi iz Češke ( Wariors Brno ter Uherske hradište) ter Eppan Pirates iz Italije, ki jo je vodil nam dobro znani Murajica Pajič, nekdaj odlični jeseniški branilec ter dolgoletni hokejski trener.

Na pot smo krenili v petek  zgodaj zjutraj, saj nas je že  ob 14.30 čakala prva tekma turnirja proti češkim Uherske hradište. Ker je renome čeških hokejistov seveda upravičeno visok, smo kar malce previdno vstopili v tekmo, ki pa smo jo kljub začetnemu zaostanku hitro spreobrnili in nato zanesljivo dobili v našo korist (3:1). Ker je sistem tekmovanja v italijanskem državnem prvenstvu nekoliko drugačen ( namesto 3 X15 minut se igra tekma 2 X 20 minut, vsak »polčas« pa se šteje za svojo tekmo, tako da se drugi del tekme ponovno začne z rezultatom 0:0 ), smo drug del tekme začeli z rezultatom 0:0. Ta del smo odigrali še bolj suvereno, saj nismo dopustili nasprotnikom niti enega doseženega gola, sami pa smo jih dosegli štiri.

Že v drugi tekmi dneva smo se pomerili proti ekipi iz Eppana, ki jo vodi Murajica Pajič. Tekma je bila drsalno izredno močna, v drugem delu pa na trenutke tudi trda. Prvi del smo dobili z rezultatom  3:1, medtem ko se v drugem delu nismo najbolj sprijaznili s sodniškim kriterijem ( 5 izključitev, od tega smo igrali celi 2 minuti s 3 igralci proti 5) in smo zabeležili edini »poraz« na turnirju ( 0:2).

V soboto sta nas čakali 2 tekmi; prvo smo odigrali proti domačim, katere vrata je branila dve leti starejša  in odlična  vratarka. Vsem ekipam je predstavljala visoko oviro in težko smo jo premagali tudi sami. Tako smo kljub hudi premoči na ledu prvi del zaključili neodločeno (1:1), v drugem delu pa smo uspeli zmagati s 4:0. Za konec dneva nas je čakal še tekma proti Brnu, ki je bil po prvem dnevu na lestvici takoj za nami, torej na drugem mestu in je odločala o nedeljskih finalistih. Tekmo smo začeli zelo odločno in disciplinirano, na našo igro pa nasprotniki niso našli odgovora. Tekma se je končala z rezultatom 5:1, edini gol pa je nasprotnik dosegel dve sekundi do konca. Ker je zmaga pomenila že končno prvo mesto po rednem delu in udeležbo v nedeljskem  finalu, so naši fantje v drugi del tekme krenili še bolj sproščeno ter še enkrat nadigrali češke vrstnike. Končni rezultat je bil neverjetnih 9:1, kar so slabo in z nejevero prenesli tudi češki navijači na tribunah. Mi se s tem nismo kaj dosti ukvarjali in se veselili zasluženega počitka ter nedeljskega finala.

Finalna tekma v nedeljo je potekala po nam dobro znanem formatu 3X 15 minut. Nasproti nam je stala ekipa, ki nam je v rednem delu turnirja povzročila največ težav – Eppan Pirates. Vendar pa smo se na njih tokrat dobro pripravili, saj smo že spoznali njihov način igre. Skozi celotno srečanje smo dominirali tako drsalno, tehnično kot tudi fizično, nasprotniki pa so poskušali ogroziti naša vrata skozi protinapade. Čeprav končni rezultat ni bil visok (3:1 –  v vsaki tretjini smo dosegli po en gol, nasprotniki pa so uspeli realizirati eno izmed izredno redkih napak naših fantov),  smo tekmo ves čas nadzirali in dobro odigrali tako v napadu kot v obrambi. Po zadnjem pisku je sledilo nepopisno veselje, dvig zmagovitega pokala in stisk rok nasprotnim igralcem. Žal prav veliko časa za slavje ni bilo, saj nas je že čez nekaj ur v uro in pol oddaljenem Brunicu čakala ob povratku domov še prijateljska tekma proti Pustertalu Jr.

Za konec naj se zahvalim še našim zvestim navijačem, ki so nas glasno spodbujali skozi celoten turnir. Mislim, da je bil turnir prijetna izkušnja ter dobra priprava  za zaključne boje v DP, kjer nas čaka močna ekipa HK MK Bleda.  Prav ta turnir pa nam je dal potrditev, da znamo in zmoremo ter da z vero vase lahko posežemo prav na sam vrh…

[masterslider id=”22″]

 

Tekst in foto: Tony Mlakar