Mlajši dečki:

HD Jesenice A – HK MK Bled   4:2 (1:0,2:1,2:1)

Za HD Jesenice A so nastopili: Pelko (GK), Brun Rauh (C), Šega, Murnik, Pivk, Mravlje, Alagić, Kararić, Podrekar, Čop, Povirk, Jakupović, Homan, Smolej; trener Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe Ibrahim Jakupović

 

Mlajši dečki A so v balonu Podmežaklo odigrali izredno pomembno tekmo proti vrstnikom z Bleda. Zmaga nad sosedi je bila obvezna, če so fantje trenerja Aleša Sodje želeli še ostati med prvimi štirimi ekipami na lestvici in s tem tudi v drugem delu prvenstva v boju za naslov državnih prvakov.

Ko je nekaj “na mus”, smo Jeseničani najboljši! tako je bilo tudi v tem primeru. Blejci – okrepljeni tudi z nekaj fanti, ki so še v tej sezoni nosili železarski dres – so samozavestno krenili v srečanje in pogosto ogrožali jeseniškega vratarja, ki pa je suvereno branil nevarne strele. Ob koncu prve tretjine so naši fantje povedli in do konca ubranili vse poskuse nasprotnikov.

Takoj v drugi minuti druge tretjine so gostje z Bleda izenačili. Naši so odgovorili dve minuti kasneje in znova povedli (2:1). Nov val napadov Blejcev so naši borci spet ubranili in tudi po drugi tretjini vodili za en gol.

Zadnji del je ponudil pričakovan uvodni pritisk gostov, ki pa ni obrodil sadov. Dlje je tekla ura, bolj suvereno so delovali fantje v rdečih dresih in namesto resnega pritiska Blejcev so naši fantje resno prevladovali na ledu. Na 3:1 so železarčki povišali sedem minut pred koncem srečanja. Ko je 2:45 do konca padel še četrti zadetek v gostujočo mrežo, je bil zmagovalec že bolj ali manj znan. Nekaj nezbranosti in neprevidnosti na sredini igrišča je minuto pred koncem gostom sicer dopustilo doseči še drugi zadetek (4:2), to pa je bilo tudi vse, kar so gostje lahko dosegli.

Taka zmaga je vzpodbuda za nadalnje delo, saj je bila dosežena proti tekmecu, ki si je uvrstitev v “zgornji dom” zagotovil že prej, je pa nastopil kot favorit v tem srečanju.

Bravo fantje!

 

Tekst: M.L.