HD Jesenice – Team Zagreb
12:4 (5:1,1:2,6:1)

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 3′, 1:1 Team Zagreb 4′, 2:1 HD Jesenice 4′, 3:1 HD Jesenice 6′, 4:1 HD Jesenice (SH1) 8′, 5:1 HD Jesenice (SH1) 14′, 5:2 Team Zagreb 20′, 5:3 Team Zagreb (SH1) 26′, 6:3 HD Jesenice (PP1) 29′, 7:3 HD Jesenice (SH1) 33′, 8:3 HD Jesenice 39′, 9:3 HD Jesenice 43′, 10:3 HD Jesenice 43′, 11:3 HD Jesenice 43′, 11:4 Team Zagreb 44′, 12:4 HD Jesenice 45′

Kazni: HD Jesenice 10, Team Zagreb 10

V skladu z navodili HZS bodo strelci in podajalci v statistiki poimensko objavljeni po končani sezoni.

Obleganje gostujočih vrat
Obleganje gostujočih vrat

V edini sobotni tekmi HD Jesenice (kadeti tokrat izjemoma niso igrali) so se mlajši dečki pomerili z ekipo Team Zagreb. Nekaj dni nazaj so Podmežaklo gostovali tudi dečki iste hrvaške ekipe in se “odlikovali” predvsem z zelo grobo igro. Tokrat k sreči ni bilo tako. Fantje v rdečih dresih so v tekmo krenili odločno in že v 3. minuti prvič zadeli za vodstvo z 1:0. Gostje iz hrvaške prestolnice so z izenačujočim zadetkom v naslednji minuti sicer nakazali, da se kar brez boja ne bodo predali (1:1). V 4. (2:1) in nato še v 6. minuti (3:1) so zadetka znova dosegli domači, ki so v 6. minuti morali tudi prvič na kazensko klop. Gostje kazni niso znali izkoristiti za svoj drugi gol, pač pa so domači 13 sekund pred iztekom kazni celo dosegli svojega četrtega (4:1). Situacija se je ponovila, ko je v 13. minuti znova na kazensko klop sedel eden od domačih ml. dečkov, železarji pa so po 68 sekundah dosegli svoj 5. gol na tekmi (5:1). Z rezultatom 5:1 se je prva tretjina tudi končala.

Trdo na nasprotnika
Trdo na nasprotnika

V drugem delu smo videli nekoliko bolj enakovreden boj na ledeni ploskvi. Že v prvi minuti nadaljevanja je zaradi poškodbe vrata gostov zapustil prvi vratar. Z neprevidno menjavo ( 6 igralcev na ledu) so si v 17. minuti novo kazen prislužili domači, vendar gostom ni uspelo doseči zadetka. So pa svoj drugi zadetek dosegli v 20. minuti (5:2). V 23. minuti je domači trener Klinar zamenjal svoja vratarja; priložnost je tako ponudil tudi mlajšemu izmed obeh, ki ju ima na voljo. V 24. minuti so gostje prvič na tekmi sedli na kazensko klop, ob tem pa po 85 sekundah dosegli svoj tretji zadetek (5:3) in se tako kar nekoliko približali domačim. V 28. minuti so gostje znova sedli na kazensko klop, tokrat pa jih je domača četa kaznovala z zadetkom po 84 sekundah igre (6:3). V naslednji minuti so si še eno kazen prislužili domači, vendar gledalci niso videli novega zadetka. Vodstvo po dveh tretjinah tekme je bilo vseeno prepričljivo.

IMG_0403
Zanimiva hokejska predstava

Nova kazen za domače je sledila v 32. minuti, za dosego zadetka pa so jo ob igri z igralcem manj po 86 sekundah izkoristili železarji (7:3). V 35. minuti so znova na kazensko klop morali tudi gostje iz hrvaške prestolnice, novega zadetka pa ni bilo. Svoj osmi gol so železarji dosegli v 39. minuti, tokrat za spremembo ob igri petih proti petim (8:3). Nova izključitev za Zagrebčane v 41. minuti ni prinesla zadetkov, zato pa so domači ob izenačenem razmerju moči na ledu kar tri zadetke dosegli v 43. minuti (9:3,10:3,11:3). Minuto in 13 sekund pred koncem so gostje dosegli še svoj 4. gol (11:4), vendar pa jim tudi domači niso ostali dolžni in pičlih 23 sekund pred koncem srečanja tudi samo dosegli še zadnji gol na srečanju (12:4).

Neusmiljeno polnjenje gostujoče mreže
Neusmiljeno polnjenje gostujoče mreže

Gaber Klinar, trener mlajših dečkov: “V začetku je bilo prisotne nekaj previdnosti, nekoliko smo tipali nasprotnika, saj njegove prave moči nismo poznali. Hrvaško ekipo sestavljajo igralci iz treh klubov, gre tako rekoč za njihovo reprezentanco, tako da so kar močna ekipa. Prva tretjina je bila verjetno naša najboljša v tej sezoni. V drugi smo po visokem vodstvu nekoliko popustili, v tretji pa smo se zbrali in zanesljivo pripeljali tekmo do konca. Pozna se, da da imamo redne treninge na ledu, tako da v prihodnje lahko pričakujemo še boljše predstave.”

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanc (GK), Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, Török (C), Slivnik, Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer
Trener: Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar

Tekst: Marko LUKAN
Foto: Gregor PODLIPNIK, Anita MRAK