Po pričakovanju mlajši dečki B niso bili kos nasprotnikom iz Kranja. Ekipa že več kot mesec dni ni odigrala nobene tekme, vmes sta se na Švedsko preselila tudi dva igralca in še dodatno oslabila moštvo. Jeseničani so tekmo v Kranju sicer odigrali kot domačini.
Začetek je bil podoben prvemu srečanju obeh nasprotnikov; paki v mreži malih Jeseničanov v prvi, drugi in četrti minuti fantom niso pomagali razbiti uvodnega spoštovanja pred večjimi in starejšimi nasprotniki. Tretji gol so domači sicer dosegli ob igri z igralcem več, saj so mali železarji prejeli kazen zaradi šestih igralcev na ledu. Tudi igra s tremi napadalnimi trojkami in dvema branilskima paroma potrebuje nekaj vaje, fantje pa so tako igrali prvič. Četrti in peti gol za Triglav sta bila dosežena v osmi minuti, vmes pa je končno zadihala tudi rdeča četa. Šesti gol v deseti in sedmi gol v dvanajsti minuti sta zaključila prvo tretjino.
Druga tretjina je bila z vidika malih Jeseničanov bistveno boljša. Več želje in borbenosti, ter nepopustljivosti je tudi Triglavanom onemogočalo lahke strele, pa tudi vratar je pošteno zavihal rokave. Prvi gol v tem delu so tako modri dosegli šele v deseti minuti, drugega pa (skupno devetega) dve minuti kasneje. Tudi železarji so si v tem času priigrali nekaj priložnosti, vendar pa je za zadetek zmanjkal tudi kanček sreče. Triglav je na 10:0 povišal v zadnji minuti drugega dela, gledalci pa so si bili enotni, da bi za prikazano kak zadetek zaslužili tudi fantje v rdečem.
Tudi zadnja tretjina ni bila slaba. V jeseniškem golu je prišlo do menjave, fantje v polju pa so se dokaj dobro kosali z nasprotniki. V 32.minuti so sicer prejeli še enajsti gol. Potem, ko so Triglavani v 37.minuti dosegli dvanajsti zadetek še ob igri z igralcem manj, pa so končno zadeli tudi železarčki. Častni gol je sprožil salvo aplavzov na tribuni, fantje pa so si jih s svojim pristopom tudi zaslužili. Ob koncu je sicer zmanjkalo nekaj zbranosti, najbrž pa tudi moči in modri so zadeli še dvakrat (v 40. in 44. Minuti).
Ob sicer visokem porazu je treba fante za pristop proti nesporno večjim in močnejšim (tudi starejšim) nasprotnikom pohvaliti. Posebno pohvalo si tokrat zasluži za dobro igro tudi edino dekle v ekipi.
Naslednje srečanje bo ekipa B odigrala v sredo proti Mariboru.

HD Jesenice B – Triglav 1:14 (0:7,0:3,1:4)

Streli na gol: 16:32 (4:13,6:10,6:9)
Kazenske minute: 6:8 (4:0,2:2,0:6)

Za HD Jesenice B so nastopili: Žagar(GK), Panjtar(GK), Lukan D., Škof, Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Fartek, Podlipnik, Török, Slivnik, Mohorč, Kenig, Verdnik in Dobravec. Trener Gaber Klinar, tehnični vodja Boštjan Potočar.

Tudi mlajši dečki A so kot domačini odigrali srečanje v Mariboru in presenetljivo izgubili s 4:10.

Tekst: M.L.
Foto: G.P.