DP mlajših dečkov, 6. krog

HK MK Bled – HD Jesenice   1:2 (1:1,0:1,0:0)

Gibanje rezultata: 1:0 HK MK Bled 4′, 1:1 HD Jesenice 6′, 1:2 HD Jesenice 18′

Kazenske minute: HK MK Bled 2, HD Jesenice 4

V skladu z navodili HZS bodo strelci in podajalci v statistiki poimensko objavljeni po končani sezoni.

018

V zgodnjem sobotnem jutru so se mlajši dečki HD Jesenice pomerili z vrstniki HK MK Bled. Blejci sicer po uvodnih tekmah v kategoriji mlajših dečkov prav gotovo spadajo v skupino štirih moštev (poleg Olimpije, Slavije in Jesenic), ki so do sedaj prikazala največ. Tekma z začetkom ob 7.45 sicer enako preglavic povzroči tako domačim, kot tudi gostujočim fantom, saj Jesenice niso ravno veliko oddaljene od Bleda. Fantje in vodstvo ekipe ml. dečkov so se tako na Bledu zbrali že ob 6.30 uri. Marsikomu se zastavi vprašanje o smiselnosti tako zgodnjih tekem. Kakorkoli že, prav gotovo nekateri poznajo razloge za take odločitve.

046

Nazaj k hokeju. Tekma je bila prav gotovo derbi kroga, saj ostali pari kakih razburljivejših dvobojev niso ponujali. Fantje v rdečih dresih so začeli za odtenek bolj zaspano od svojih blejskih vrstnikov; v četrti minuti so domači povedli s – kakor se je kasneje izkazalo – svojim edinim golom na tekmi. Gol je bil pravočasno opozorilo tudi za rdečo četo, ki si nekaj dni po nekoliko nesrečnem domačem porazu proti Slaviji ni želela novega spodrsljaja. V šesti minuti je bilo na semaforju že 1:1, saj so zadeli tudi železarji. V 10. minuti si je strelec izenačujočega gola v svojem razpoznavno-borbenem slogu prislužil dve minuti kazni zaradi spotikanja, a domači niso zmogli doseči novega zadetka. Tudi nova mala kazen na strani Jesenic v 14. minuti je minila podobno. Zanimiv in obojestransko odprt hokej je v prvi tretjini ponudil 12 strelov proti vratom zanesljivega Gašperja PANJTARja in 14 strelov proti domačim vratom.

064

V tretji minuti druge tretjine je s solo akcijo rezultat v rdečo korist zasukal eden od gostujočih mlajših dečkov. Tik pred iztekom 20. minute si je prvo kazen prislužilo tudi domače moštvo, a žal tokrat tudi železarjem ni uspelo doseči novega zadetka. Do konca druge tretjine – razen strelov na obeh straneh – zapisovalci v statistiko niso vpisali ničesar drugega. Tudi sicer je tempo v igri nekoliko padel; domači so proti vratom Jesenic sprožili 8 strelov, železarji pa so vratarja Blejcev ogrozili 11-krat.

 

084Le gol razlike po dveh tretjinah seveda ni prinašal kake gotovosti o osvojitvi novih točk in treba je bilo resno pristopiti k igri tudi v zadnjem delu. Tokrat je zelo solidno igral tudi tretji jeseniški napad, zdelo pa se je, da domačim počasi pohaja sapa. Obe moštvi sta se sicer še naprej trudili. Obe ekipi sta igrali tudi zelo disciplinirano; v zadnjem delu sodnika nista dosodila nobene kazenske minute. Domači trener je večji del zadnje tretjine igral samo z dvema peterkama, saj je na vsak način želel izenačiti rezultat. Fantičem na obeh straneh se je zgodnja ura poznala iz minute v minuto bolj. Strelov v zadnji tretjini je bilo še nekoliko manj – 7 proti vratom železarjev, ki jih je z nekaj panterskimi obrambami uspešno obranil vratar v rdečem dresu in 9 proti vratom Blejcev. Minuto in petnajst sekund pred zaključnim piskom sirene je domači trener poskusil še s timeout-om, svojim fantom dal še nekaj zadnjih napotkov, a je rdeča četa svoje minimalno vodstvo ohranila do konca, ter se tako veselila pomembnih točk. Tekma se je tako končala deset minut čez deveto uro zjutraj; kako lep začetek dneva za mlajše dečke, mar ne?

230

Gaber KLINAR, trener mlajših dečkov: “Po zaspanem začetku, smo se le zbrali in odigrali lepo tekmo, polno drsanja in borbenosti. Nekoliko smo bili neodločni in nespretni v zaključkih akcij, tako da je bilo napeto do zadnje sekunde. Fantom čestitam in jih za prikazano pohvalim.”

Za HD Jesenice so nastopili: Panjtar (GK), Škrjanc (GK), Škof, Mohorč, Verdnik, Potočar (A), Kobal, Podlipnik, Fartek, Török (C), Slivnik (A), Baloh, Miklič, Gasar, Rijavec, Dobravec, Svetlin, Junež in Čufer.

Trener ekipe Gaber Klinar; tehnični vodja Boštjan Potočar

Ostali rezultati v tem krogu:

Team Zagreb – HK Olimpija 2:12
HK Slavija Junior – HDK Maribor 12:3
HK Triglav – HDD Bled 12:2

 

Tekst: Marko Lukan
Foto: Gregor Podlipnik