HD mladi Jesenice : HK Triglav 3:2
(1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih.

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 60. Sodniki: Škofic, Bohinc, Črv.

Strelci: 1:0 Trkulja (Tišov, Rekar, 3.), 1:1 Markič (Potočnik, Panger, 19.), 2:1 Török (Jeklič M., Jensterle, 30.), 2:2 Kočar, 38., 3:2 Krašovec, 65, GWS

Kazenski streli: Markič 0Jeklič M. 0Kalan 1Glavič 0Potočnik 0Tomaževič 1, Krašovec 1Kalan 0

Kazenske minute: Jesenice 4 (0, 2, 2), Triglav 2 (2, 0, 0)
Streli na gol: Jesenice 40 (7, 15, 15, 3), Triglav 28 (6, 11, 10, 1)

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Jeklič A., Jensterle, Török, Jeklič M., Čamdžić (C), Srpčič, Podlesnik, Glavič, Krašovec, Tomaževič, Tarman, Pelko, Trkulja, Tišov, Rekar, Avsenek. Trener: Gaber Glavič.

Mladinci Jesenic v pospešenem tempu lovijo zaostale tekme v državnem prvenstvu. Po obračunu s Celjem, je na začasno igrišče Podmežakla prišla gostovati tudi kranjska ekipa. Derbi Gorenjske je postregel z zanimivo predstavo. Čeprav sta oba nasprotnika v ekipi imela precej igralcev iz kadetskih vrst, to na kvaliteto ni bistveno vplivalo. Jeseničani so srečanje pričeli bolje in plod boljše igre je bilo tudi hitro vodstvo, ki ga je dosegel Dejan Trkulja. Kmalu za tem se je Železarjem ponudila edina priložnost v power playu na tekmi, ki pa so jo zamudili. Nadaljevanje je bilo izenačeno, obe ekipi sta pokazali veliko borbenosti pa tudi disciplinirane igre. Zato je bilo priložnosti malo, v predzadnji minuti prve tretjine pa je igralcem Triglava eno uspelo izkoristiti in poskrbeti za izenačenje. Strelec je bil Žan Markič.

Jeseničani so imeli več lepih priložnosti

Druga tretjina je bila odigrana še nekoliko bolj zavzeto, hitreje in z več moči. Razvnel se je pravi dvoboj, kjer so Jeseničani, predvsem v prvi polovici zamudili kar nekaj lepih priložnosti. Na polovici srečanja je Anže Török, po daljšem obleganju gola gostov, poskrbel za novo vodstvo Jesenic. Nato so tudi Kranjčani bolj odločno krenili v napad, ob prednosti igralca več niso bili uspešni, vendar so si z nekaj dobrimi akcijami ustvarili priložnosti za izenačenje, do tega pa prišli po samostojnem protinapadu Timoteja Kočarja. Izenačen izid je ostal vse do konca drugega dela. Prava bitka pa se je vnela v zadnji tretjini. Pobuda se je selila z ene na drugo stran. Obe ekipi sta zamujali lepe priložnosti, odlična pa sta bila oba vratarja, Grega Vilman pri Jesenicah in Žan Us pri Triglavu. Power play Triglava ob izteku rednega dela srečanja je bila zadnja priložnost za goste, da srečanje odločijo v svojo korist še pred koncem 60. minut, vendar je jeseniška obramba odbila vse napade.

Zmagovalca je moral odločiti dodaten del igre. V podaljšku so Jeseničani ubranili še nekaj malega igre z igralcem manj, do konca dodatnih petih minut pa si nobena od ekip ni ustvarila izrazite priložnosti. Zato je odločitev prineslo izvajanje kazenskih strelov, kjer je gostom kazalo bolje. V prvi seriji sta vratarja ostala nepremagana, nato pa so igralci Triglava zadeli, Jeseničani pa ne. Odločitev bi lahko padla že v tretji seriji, a je Grega Vilman poskus kranjskega strelca ubranil, na drugi strani pa je Blaž Tomaževič poskrbel za izenačenje in nadaljevanje serije kazenskih strelov. Takoj za njim je bil uspešen že Žiga Krašovec,Tilen Kalan pač ne in zmaga je ostala na Jesenicah. V petek ob 19.15 pa ekipo mladincev čaka že nov nasprotnik, še en gorenjski predstavnik HK MK Bled. Tekma bo Podmežaklo ob 19.15.

Tekst & foto & video: Drago Cvetanovič

[nggallery id=58]