HK Triglav : HD mladi Jesenice 3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 70. Sodniki: Lešnjak, Zrnič, Bergant.

Strelci: 0:1 Hadžič (Čamdžić, Tišov, 32.), 1:1 Okorn (Kočar, 33.), 1:2 Jensterle (Hadžič, Tišov, 42., PP1), 2:2 Grošelj (Ban, Škrjanec, 47.), 3:2 Potočnik (Grošelj, Kalan, 59., PP1)

Kazenske minute: Triglav 39 (4, 5+20 (Fister) + 10 (Grošelj), 0), Jesenice 12 (4, 4, 4)
Streli na gol: Triglav 25 (9, 7, 9), Jesenice 25 (8, 9, 8)

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Srpčič, Jensterle, Hadžič, Tišov, Čamdžić, Pelko, Tarman, Glavič, Krašovec, Tomaževič, Žuber, Trkulja, Sintič, Avsenek, Rekar, Svetina. Trener: Gaber Glavič.

Mladinski gorenjski derbi med domačim Triglavom in Jeseničani je postregel s skoraj vsem, kar derbi prinaša, predvsem pa je postregel z napetim in neodločenim dvobojem. V derbijih odločajo malenkosti in tako je bilo tudi to pot. Že prva tretjina je nakazala, da bo vse skupaj zelo tesno. Ekipi sta si želeli zmage, vendar ne za vsako ceno. Veliko pozornosti je bilo posvečeno nalogam v obrambi in v prvi tretjini so bili branilci uspešnejši od napadalcev. Zadetkov ni bilo.

Prva polovice druge tretjine je bila zrcalna slika prvega dela, nato pa je Jeseničanom uspelo povesti. Uspešen je bil Sebastjan Hadžič. A kot se rado zgodi na takih tekmah, vodstvo ne vzdrži dolgo. V manj kot minuti so domači, preko Anžeta Okorna izid poravnali in vse se je začelo znova. Sledil je nalet Tomaža Fistra, ki je za igralca Triglava pomenil odhod v garderobo, jeseniški ekipi pa se je ponudila priložnost ob petih minutah prednosti igralca več.

V drugi tretjini Jesneičani niso zadeli, so pa bili uspešnejši na začetku odločilne tretjine. Branilec Žiga Jensterle je poskrbel za novo vodstvo in le nekaj malega pred iztekom kazni domači ekipi uspel unovčiti številčno prednost. Vendar domači so bili spet hitro v situaciji, da poravnajo izid in v tem so tudi uspeli. Uspešen je bil Sebastjan Grošelj, s tem pa se je lov na zmago pričel še v tretje.Obiskovalci tekme so lahko gledali pravi boj za vsak plošček in vse je že kazalo, da v rednem delu zmagovalca ne bo. A prišlo je do nepotrebnega prekrška pri gostih, Triglavani pa so to znali kaznovati. Le nekaj malega pred iztekom kazni in dobro minuto pred koncem srečanja je zmagovalca odločil Miha Potočnik.

Jeseničani niso razočarali, natančneje so si zaslužili pošten aplavz s tribune. Ekipa, sestavljena po večini iz kadetov, napreduje iz tekme v tekmo. Z nekaj bolj zbrano igro v odločilnih trenutkih srečanja bi bil točkovni izkupiček večji. Ob bolj rednih treningih na ledu pa bo tudi ta ekipa enakovredna vsem nasprotnikom v prvenstvu. Morda velja tu tudi vodilo Mao Zedonga: “Iz poraza v poraz do končne zmage!”

Tekst: Drago Cvetanovič