HD mladi Jesenice : HK Olimpija 4:5
(0:2, 1:3, 3:0)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 45. Sodniki: Kralj, Markizeti, Pahor.

Strelci: 0:1 Humar N, 6., 0:2 Humar M. (Koncilja, 17.), 1:2 Jeklič M. (Rekar, 22.), 1:3 Koncilja (Černe, 24., PP1), 1:4 Rus (Humar M., 35.), 1:5 Černe (Rotar, 36.), 2:5 Krašovec (Tarman,Tomaževič, 49), 3:5 Avsenek (Tišov, 60.), Tomaževič (Glavič, Krašovec, 60.)

Kazenske minute: Jesenice 6 (0, 2, 4), Olimpija 10 (4, 2, 4)
Streli na gol: Jesenice 36 (11, 6, 19), Olimpija 30 (11, 11, 8)

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Podlesnik, Jesnterle, Čamdžič, Jeklič M., Rekar, Srpčič, Tarman, Glavič, Krašovec, Tomaževič, Pelko, Žuber, Sintič, Avsenek, Tišov, Svetina. Trener: Gaber Glavič.

Še en zanimiv dvoboj je za redkimi ljubitelji hokeja, ki obiskujejo začasno ledeno igrišče Podmežakla. V državnem prvenstvu mladincev sta si nasproti ponovno stala rdeče – zelena rivala, Jesenice in Olimpija. Gosti so na Jesenice prispeli nekaj močnejši kot pretekli teden in v prvem delu to moč tudi uveljavili. Bili so boljši in si ustvarjali več čistih priložnosti. Prvi so naredili tudi prekršek, Jeseničani pa so zamudili svojo prvo priložnost v power playu. Kmalu po vrnitvi izključenega igralca na led, pa so ljubljanski hokejisti povedli. Nik Humar, mladi slovenski reprezentant, je sam prodrl skozi obrambo Jesenic in premagal tudi Grega Vilmana. Jeseniški vratar se je v nadaljevanju nekajkrat zelo izkazal, najbližje zadetku pa so bili domači hokejisti ob novi priložnosti z igralcem več. Olimpija je boljšo igro kronala še z drugim zadetkom v prvem delu, to pot pa ej zadetek prispeval Miha Humar.

Drugo tretjino so bolje začeli Jeseničani. Nekoliko bolj napadalna igra je pripeljala do priložnosti in tudi do zadetka. Po kombinaciji z Nikom Rekarjem je za znižanje poskrbel Matic Jeklič. Že čez minuto je isti igralec zadel ponovno, vendar pred tem storil prekršek in namesto v objem soigralcem moral na klop za kaznovane. Rok Koncilja je hitro kaznoval Jeseničane in poskrbel za ponovno prednost dveh zadetkov za Olimpijo. Nekoliko bolj izenačen srednji del druge tretjine se je prevesil v obdobje, ko je igro v svojih rokah imela Olimpija. Ti so v manj kot minuti in pol zadeli dvakrat in zdelo se je, da je srečanje odločeno.

S tem se Jeseničani niso strinjali in v tretji tretjini prevzeli pobudo ter v številnih napadih kot po tekočem traku ogrožali vratarja gostov. Vztrajnost mladih Železarjev se je poplačala v 49. minuti, pred golom pa se je učinkovito znašel Žiga Krašovec, ki je pospravil odbitek po strelu Blaža Tomaževiča in Marka Tarmana. Pre golom Olimpije je bilo kar nekajkrat precej vroče tudi v nadaljevanju, čas pa je neusmiljeno tekel. Na začetku zadnje minute srečanja pa so Jeseničani ponovno zadeli. Po dobljenem sodniškem metu je Gašper Tišov podaljšal do Roka Avseneka, ta pa je mirno zadel. Zaostanek dveh zadetkov je bil še ulovljiv in trener Gaber Glavič je takoj posegel po odmoru. Iz vrat je odšel Grega Vilman, namesto njega pa dodatni napadalec. V gneči pred golom Olimpije se je najbolje znašel Blaž Tomaževič, ki je v drugem poskusu zadel in znižal na le gol zaostanka. Do konca pa je bilo le še 18 sekund. Časa je bilo premalo za izenačenje, tako je gostom pripadel celotni izkupiček točk.

Tekst & video: Drago Cvetanovič