EBJL, 9. krog

HK MK Bled – HD Jesenice   3:4 (3:2,0:1,0:0,0:1) OT

0:1 SRPČIČ (Glavič, Jeklič) 4′ PP1  , 1:1 Ulamec (Kapel) 5′, 1:2 JEKLIČ (Glavič, Krašovec) 7′, 2:2 Kern (Tišlar) 12′, 3:2 Ulamec (Slivnik, Klasinc) 13′, 3:3 RAJSAR 26′3:4 GLAVIČ (Jeklič, Krašovec) 65′

Kazenske minute: HK MK Bled 12, HD Jesenice 12

Za Jesenice so nastopili: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Tarman, Perat, Zupan, Hadžić, Trkulja, Žuber, Žbontar, Pelko, Srpčič, Brglez, Kantarević, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Šturm, Sodja, Rekar, Svetina E.
Trener: Dejan Varl; tehnični vodja ekipe: Simon Seršen

Blejsko-jeseniški dvoboji so v zadnjih letih v vseh kategorijah postali pravi mali derbiji. Položaj na prvenstveni lestvici pred tekmo je sicer tokrat v vlogo rahlih favoritov postavljal naše fante, a Blejci se, kot je bilo to od njih seveda pričakovati, z vlogo poražencev niso sprijaznili že pred samo tekmo.

Tekma je kaj hitro postregla z razburjenji. Že ob koncu tretje igralne minute so domači prvič na tekmo – zaradi spotikanja – morali na kazensko klop. Reakcija z jeseniške strani je bila odlična. Fantje so potrebovali minuto in 23 sekund, da so spletli matno mrežo okrog blejskih vrat, za prvo vodstvo na tekmi pa je po podajah Gašperja Glaviča in Matica Jekliča zadel Žan Luka SRPČIČ (0:1). Domači niso stali križem rok in so po vsega 51 sekundah zaostanka rezultat že izenačili (1:1). Nov gol je padel že v 7. minuti, tudi tokrat so povedli Jeseničani; tokrat je zadel JEKLIČ, podajalca pa sta bila Glavič in Žiga Krašovec. Po nekaj minutah obojestransko raztrgane igre je nov gol padel v 12. minuti, ko so domači znova izenačili (2:2). Dobre pol minute po prejetem zadetku je zaradi naleta s palico (Srpčič) sledila še kazen za jeseniško moštvo, domači pa so jo po natančno pol minute igre ob številčni premoči zapečatili s svojim prvim – in kot se je kasneje izkazalo tudi edinim – vodstvom na srečanju (3:2). Do konca prve tretjine sta obe moštvi bolj zaprli dostope do svojih vrat, odigrali brez izključitev in nista več dosegli zadetkov. Razmerje v strelih v prvi tretjini je sicer bilo 11:12 v korist Jesenic.

Tudi v drugi tretjini je bila vidna želja obeh ekip po ohranitvi svoje mreže nedotaknjene. Železarji so bili nekoliko aktivnejši, pritisk pa je obrodil sadove v 26. minuti, ko je Patrik RAJSAR izid poravnal na 3. V 30. minuti je zaradi nepravilnega zadrževanja s palico na kazensko klop sedel Alen Hadžić, domači pa so naleteli na neprebojen zid pred vrati Anžeta VAVPOTIČa. Previdna igra na obeh straneh se je nadaljevala vse do konca druge tretjine. Obe moštvi sta sicer poskušali s streli (razmerje v drugi tretjini 10:10), a bili osredotočeni na obrambo.

V tretji tretjini je bilo nekaj več živčnosti. Domači so si prvo kazen prislužili že v 42. minuti, številčna premoč za Jesenice pa ni dolgo trajala, saj si je le 38 sekund kasneje malo kazen prislužil tudi Rok Avsenek na jeseniški strani. Nič posebnega se ni zgodilo v prihodnjih minutah. Do nove izključitve na jeseniški strani je prišlo v začetku 49. minuti, ko si je zaradi držanja dvominutno kazen prislužil Peter Zupan. K sreči je številčna podrejenost za Jesenice tokrat trajala samo pol minute, potem pa se je ob dvojni izključitvi domačih obrnila v številčno prednost. Igra štirih proti trem ni prinesla vodilnega zadetka. V 51. minuti sta bili obe ekipi na ledu v polni postavi, a je tudi ta situacija trajala samo 47 sekund – kazen zaradi naleta od zadaj si je namreč prislužil Marko Tarman. Tudi tokrat je jeseniška obramba zdržala pritisk domačih. V začetku 57. minute je prišlo do nove izključitve na domači strani in ponudila se je priložnost, da bi mladi železarji srečanje odločili že v rednem delu. Žal do gola kljub pritisku ni prišlo. Minuto in 42 sekund pred koncem se je podobna priložnost – ob izključitvi Jekliča ponudila tudi domačim, a je rdeča četa vzdržala. Razmerje v strelih v tretji tretjini je bilo 9:9 in tudi to je pokazatelj, da sta si bili ekipi dokaj enakovredni.

Jeklič je v podaljšku moral odslužiti še 18 sekund kazni, potem pa sta moštvi nadaljevali z igro štirih proti štirim. Ključni trenutek tekme se je zgodil minuto in 20 sekund pred koncem podaljška, ko so domači zaradi udarca s kolenom morali na kazensko klop. Železarji so potrebovali 52 sekund kombiniranja, da so pičlih 28 sekund pred koncem podaljška dosegli zmagoviti gol; po podajah Jekliča in Krašovca je za zmago zadel Gašper GLAVIČ. Razmerje v strelih v podaljšku – 4:5 v korist Jesenic.

Dejan VARL, trener mladincev: ” S tekmo nisem povsem zadovoljen. V obrambi večkrat igramo zelo nedisciplinirano in to nas drago stane. Te zadeve bo potrebno popraviti. Tepe nas tudi neučinkovitost v napadu. V prihodnje bomo morali igrati agresivneje in hitreje. Pozitivno pa me je tokrat presenetil naš tretji napad, fante bi za prikazano zelo pohvalil.” 

Tekst: Marko Lukan