Mladinci so v ligi EBJL kot zadnji od jeseniških fantov v vikendu stopili na ledeno ploskev. Nedeljski večer je v goste pripeljal ekipo HDK Maribor. Mariborčani so pred časom železarjem povzročili kar nekaj težav na tekmi v štajerski prestolnici, tako da je bila motivacija fantov gotovo na visokem nivoju.

EBJL, 12. krog

HD Jesenice – HDK Maribor   11:2 (7:1,2:1,2:0)

1:0 TRKULJA (Avsenek, Krašovec) 4′, 2:0 GLAVIČ (Jeklič, Rekar) 4′, 3:0 JEKLIČ (Glavič, Rekar) 8′, 4:0 JEKLIČ (Žbontar), 5:0 ZUPAN (Sodja) 9′, 6:0 SRPČIČ (Glavič, Rekar) 11′, 7:0 JEKLIČ (Glavič, Hadžić) 13′, 7:1 Galič (Drozg) 19′, 8:1 AVSENEK (Krašovec, Trkulja) 21′, 9:1 GLAVIČ (Jeklič, Žbontar) 34′, 9:2 Voh (Kuzman, Čuvan) 35′, 10:2 TRKULJA (Krašovec, Avsenek) 43′, 11:2 GLAVIČ (Jeklič, Žbontar) 55′

Kazenske minute: HD Jesenice 6, HDK Maribor 20

Za HD Jesenice so nastopili: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Tarman, Perat, Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Pelko, Srpčič, Brglez, Kantarević, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Sodja, Rekar in Svetina
Trener: Dejan VARL, teh. vodja ekipe: Simon Seršen

Gostje so na Jesenice pripotovali v nekoliko oslabljeni postavi, saj je kar nekaj fantov manjkalo zaradi bolezni. Na ledeno ploskev lepotice Podmežaklo je tako na ogrevanju zadrsalo le 11 hokejistov (od tega eno dekle) in dva vratarja. Domači so začeli silovito. V četrti minuti sta Rok Avsenek in Žiga Krašovec lepo podala in Dejan TRKULJA je dosegel uvodni gol na srečanju. Samo 16 sekund kasneje je bilo na semaforju že 2:0, po podajah Matica Jekliča in Nika Rekarja pa je zadel Gašper GLAVIČ (2:0). Gostujoči trener je takoj vzel 30-sekundni odmor, da bi svojo ekipo nekoliko zbral. V osmi minuti je najpej na 3:0 po podajah Glaviča in rekarja povišal JEKLIČ. Pičlih 39 sekund kasneje je JEKLIČ zadel še enkrat, tokrat po podaji Matevža Žbontarja (4:0). Po prejetem četrtem zadetku je gostujoči trener v vrata poslal svojega rezervnega vratarja. Ta je nepremagan ostal celih 15 sekund, saj je po podaji Jaka Sodje za 5:0 zadel Peter ZUPAN. Za šesti jeseniški gol so v 11. minuti poskrbeli: podajalca Glavič in Rekar, ter strelec Žan Luka SRPČIČ. Tudi na sedmi zadetek (55 sekund kasneje) ni bilo potrebno čakati dolgo, še tretjič na tekmi pa je zadel JEKLIČ (podajalca Glavič in Alen Hadžić). V 16. minuti je bil zaradi spotikanja izključen eden od gostov, 83 sekund kasneje pa je malo kazen – zaradi nepravilne menjave – dobila tudi domača ekipa. Na kazensko klop je sedel strelec prvega gola Trkulja, gostje pa so priložnot – potem ko se je na led vrnil njihov izključeni igralec – izkoristili za dosego svojega prvega zadetka v 19. minuti (7:1). Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 19:6  v korist domačih.

Druga tretjina ni bila več tako atomska. Uvod je sicer nakazoval, da se bo videno v prvi tretjini nadaljevalo, saj so domači osmi zadetek dosegli že po 37 sekundah igre – tokrat je po podajah Krašovca in Trkulje zadel Rok AVSENEK. V nadaljevanju se je igra nekoliko umirila in tudi Mariborčani so pokazali, da znajo igrati hokej. V 32. minuti je na kazensko klop ponovno sedel Trkulja, a gostom ni uspelo doseči zadetka. Zato pa je ob koncu 34. minute za vodstvo z 9:1 zadel GLAVIČ, podajalca pa sta bila Jeklič in Žbontar. Natančno pol minute kasneje so svoj drugi zadetek dosegli tudi Mariborčani (9:2). Tudi sicer so bili v drugi tretjini nekoliko aktivnejši gostje – razmerje v strelih v tem delu je bilo 12:15 v korist gostov.

Zadnji del se je začel z dvema zaporednima izključitvama na gostujoči strani. Domači so prednost petih proti trem sicer zapravili, zato pa zadeli ob igri petih proti štirim. Strelec desetega gola je bil ponovno TRKULJA, podala pa sta mu Krašovec in Avsenek (10:2). Sledila je še tretja zaporedna izključitev na strani gostov, domači pa novega zadetka niso dosegli. Po nekaj bolj umirjenih minutah je prišlo do grdega naleta na Nika Rekarja v 53. minuti. Nik je ledeno ploskev zapustil s pomočjo soigralcev in med. tehnika, s tekmo pa je v tistem trenutku tudi zaključil. Sodnik je dosodil zaradi nepravilnega naleta na ogrado gostom 2+10 minut kazni, a je 40 sekudn kasneje prekršek storil tudi Jon pelko in poskrbel, da so bile moči na ledeni ploskvi izenačene. Na gostujoči strani je ob krivcu za nalet na Rekarja na kazensko klop sedlo tudi dekle, ki pa je v trenutku vrnitve na ledeno ploskev doživela neprijetno srečanje z dvema hokejistoma v polni hitrosti in skorajda bi prišlo do neprijetne poškodbe. K sreči se je vse izteklo dobro in Sara je s tekmo lahko nadaljevala. Domači so v isti minuti dosegli še svoj 11. zadetek; strelec je bil ponovno GLAVIČ, podajalca pa Jeklič in Žbontar. V zadnjih petih minutah sta obe moštvi le še čakali na zadnji pisk sirene, zmagovalec tekme pa je bil odločen že davno pred tem. Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo ponovno v korist domačih – 14:7.

Poker zmag v minulem vikendu je bil tako zaključen z novo visoko zmago. Fantom čestitamo za vse prikazano in upajmo, da bodo zadevo še velikokrat ponovili.

Dejan Varl, trener mladincev: “Zelo sem zadovoljen s pristopom in učinkovitostjo. Fantje so igrali zavzeto in pohvalil bi prav vse. V slabo voljo me je spravila edino poškodba Rekarja, nad katerim je bil storjen neumen in grob prekršek.”

Tekst: M.L.