Liga IHL (U18):

HK Olimpija vs HD Hidria Jesenice
3 – 2
(1:1,2:0,0:1)

Počasi se topi prednost Železarjev pred ostalimi ekipami na prvenstveni lestvici. Iz različnih razlogov nekaj slabših predstav, začinjenih z nekaj porazi, je menda prišlo še ob pravem času, čeprav seveda ne trener in ne igralci po izgubljenih tekmah ne mislijo tako …

Jeseničani v začetku tekme niso igrali slabo, so bili pa neučinkoviti. Kazen je prišla v deseti minuti, ko so zeleni povedli z 1:0. V nadaljevanju se je v domačo vrsto prikradlo nekaj nediscipline, belo-rdeči pa so jo kaznovali v drugem power playu in z golom Bineta MAŠIČa šestnajst sekund pred iztekom prve tretjine izenačili (1:1). 

Druga tretjina se je izšla po željah domačih. Močan pritisk v prvih minutah se Jeseničanom ni obrestoval. Po odbitku so v 27. minuti nato prejeli gol in znova zaostali (2:1). Spet je sledil val napadov Jesenic, znova neučinkovit. In kakor se to pogosto zgodi, je sledila tudi kazen – v 32. minuti so domači po novem protinapadu ušli na 3:1. Pritisk Železarjev je po tistem nekoliko pojenjal, dodatno pa je delo domačim olajšala še izključitev Jakupovića v 37. minuti.

V zadnji tretjini je seveda preostal le popoln napad na domače. Le-ti so se organizirano branili, tako da kakih izrazitejših priložnosti za Železarje sprva ni bilo. V 45. minuti ej prišlo najprej do obojestranske izključitve, še v isti minuti pa so naši fantje ostali na ledeni ploskvi z igralcem manj – poleg Pogačarja je bil izključen še Prostor. Končalo se je srečno za belo-rdeče, vendar je še vedno ostajal zaostanek dveh golov. Pisala se je 52. minuta, ko je pri Olimpiji prišlo do nove izključitve, Jaka ŠEGA pa je šest sekund pred iztekom power playa le zadel za 3:2. Sledila je nova izključitev Prostorja in jelo je primanjkovati časa za izenačenje. V predzadnji minuti je Nejc ŽAGAR, jeseniški vratar, svoje mesto prepustil dodatnemu napadalcu. Tik pred začetkom zadnje minute je sledila izključitev na domači strani. Močan pritisk ob igri šestih proti štirim na žalost ni obrodil sadov, izključitev Šege dobrih 20 sekund pred koncem pa je pokopala upanje na izenačenje.

Jeseničani še vedno zasedajo vrh prvenstvene lestvice, v nadaljevanju pa bodo morali prikazati bolj zbrane predstave.

Statistika s tekme: KLIK

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK