HD mladi Jesenice : HK Triglav 5:2
(2:1, 1:0, 2:1)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 60. Sodniki: Kamšek, Čamdžić, Bergant.

Strelci: 0:1 Okorn (Peček, 6.), 1:1 Jeklič A., 6., 2:1 Hadžič (Török, 8.), 3:1 Hadžič, 34., SH1, 3:2 Draksler (Pangerc, 45.), 4:2 Tomaževič (Török, 49.), Jeklič A. (Hadžič, 53., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 10 (0, 8, 2), Triglav 6 (0, 2, 4)
Streli na gol: Jesenice 48 (17, 11, 20), 30 (7, 11, 12)

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Jeklič A., Jensterle, Török, Hadžič, Jazbec, Podlesnik, Srpčič, Čamdžić, Jeklič M., Rekar, Tarman, Pelko, Glavič, Krašovec, Tomaževič, Žuber, Sintič, Tišov, Avsenek. Trener: Gaber Glavič.

Jeseničani so to pot nastopili okrepljeni z nekaterimi igralci iz U20 ekipe, kar se je seveda takoj poznalo. Igra na štiri napade je manj obremenjujoča za igralce, trenerju pa ponuja več različic pri taktiki. Derbi Gorenjske je že v uvodu ponudil precej vzburjenja in zanimivosti. Napad je bila viza obeh ekip in Kranjčani so, preko Anžeta Okorna, prvi zadeli. Vodstvo gostov ni vzdržalo niti minuto, saj je kaj kmalu za izenačenje poskrbel branilec Aleš Jeklič. In ko se veselje med rednimi obiskovalci začasnega hokejskega hrama na Jesenicah še ni poleglo, se je mreža gostov ponovno tresla. Anže Török in Sebastijan Hadžič sta izpeljala akcijo za vodstvo Jesenic. Po vodstvu Železarjev so se strelske aktivnosti nekoliko umirile, srečanje pa je bilo še vedno zanimivo in dinamično. Pa tudi fer, saj v prvem delu ni bilo izključitev, niti ni bilo potrebe po tem. Jeseničani so imeli nekaj več od igre in so zasluženo vodili.

Jeseničani uspešnejši v derbiju gorenjskih predstavnikov

Druga tretjina je bila v uvodu prinesla hitro prednost igralca več za goste. Nadaljevanje je bilo izenačeno, od polovice druge tretjine pa so bili Železarji kar trikrat zaporedoma gosti kazenske klopi in Kranjčani so imli šest minut neprestano premoč v enem igralcu na ledu. Vendar so se Jeseničani dobro branili, še več, Sebastijanu Hadžiču je uspelo ukrasti plošček in v protinapadu premagati vratarja Žana Usa za še višje jeseniško vodstvo.

Sebastijan Hadžič je dvakrat zadel, enako uspešen je bil tudi Aleš Jeklič

Zadnja tretjina se je pričela po okusu hokejistov Triglava. Že na začetku so uspeli izid znižati in tekmo narediti še bolj zanimivo. Vendar so Železarji znali odgovoriti. V protinapadu je Anže Török sicer zgrešil cilj, vendar je v nadaljevanju odlično podal osamljenemu Blažu Tomaževiču, ki je zadel za novo vodstvo z dvema zadetkoma prednosti. Ob novem power playu so Jeseničani še enkrat zadeli, z modre črte je bil natančen Aleš Jeklič, takoj zatem pa odbili vse kranjske napade ob igri z igralcem manj in srečanje je bilo odločeno.

Tekst & video: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=71]