HD mladi Jesenice : HDK Maribor 5:6
(2:1, 2:3, 1:1, 0:1) – po podaljšku

Maribor, Ledna dvorana. Gledalcev: 70. Sodniki: Jeram, Turk, Rojko.

Strelci: 1:0 Kraigher, 8., PP1, 2:0 Jeklič M. (Glavič, Jensterle, 14., PP1), 2:1 Kelc (Govejšek, Vinčec, 17., PP1), 2;2 Draksler (Žižek, 27.), 2:3 Unuk (Zernko, Vinčec, 30., PP1), 3:3 Glavič (Jeklič A. Jazbec, 31.), 4:3 Podlesnik, 38., PP1, 4:4 Vinčec (Govejšek, 39., PP1), 4:5 Draksler (Kelc, 50.), 5:5 Török (Kraigher, 54.), 5:6 Satler (Vinčec, 63.)

Kazenske minute: Jesenice 16 (4, 8, 4), Maribor 8 (4, 4, 0)
Streli na gol: Jesenice 27 (12, 8, 7, 0), Maribor 42 (10, 20, 9, 3)

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Jeklič A., Jensterle, Török, Hadžič, Jazbec, Kraigher, Podlesnik, Glavič, Krašovec, Jeklič M., Pelko, Srpčič, Čamdžič (C), Tišov, Sintič, Rekar, Tarman, Tomaževič. Trener: Gaber Glavič.

img_9806-800-x-610
Anže Török je z zadetkom za izenačenje priskrbel točko za Jesenice

Po nastopu mlajših dečkov je tekma v Mariboru čakala tudi mladinsko ekipo. Okrepljeni z nekaj igralci, ki igrajo tudi v ekipi, ki nastopa v EBYSL, so Jeseničani v štajersko prestolnico odpotovali optimistično. Začetek je bil za železarje odličen. Kot domačin na mariborskem ledu so začeli zelo odločno. Nekaj akcij je željo Jeseničanov potrdilo, že prva prednost igralca več pa je bila tudi izkoriščena. Za prvi zadetek na srečanju je poskrbel Luka Kraigher. Železarji so bili tudi v nadaljevanju nekaj boljši nasprotnik in ob novi priložnosti z igralcem več še enkrat zadeli. To pot je bil natančen Matic Jeklič. Kot uspešni v power playu so se izkazali tudi Mariborčani. Lisjaki so izkoristili svojo prvo prednost na ledu in preko Tadeja Kelca prednost nasprotnika znižali. V novem power playu Štajercem ni uspelo do izenačenja in ob prvem odmoru so Jeseničani vodili za zadetek.

V drugi tretjini so jeseniški hokejisti vse prevečkrat sedli na klop za kaznovane igralce in nasprotniku dali priložnost za več igre pred golom Grega Vilmana. Tako so Mariborčani tudi pripravili preobrat in prešli v vodstvo. Najprej je ob izenačenih močeh za izenačenje zadel David Draksler, le nekaj minut kasneje pa so lisjaki, ob prednosti igralca več že povedli. Nik Unuk je prinesel veselje na klop domače ekipe. Jeseničani so strnili svoje vrste in najprej izenačili preko Gašperja Glaviča, ob power playu pa ponovno prešli v vodstvo. Prednost igralca več je znal izkoristiti Jure Podlesnik. A že po dobri minuti igre je za novo izenačenje poskrbel Luka Vinčenc, s tem pa je bila dana napoved za zanimivih zadnjih dvajset minut.

Previdna in v obrambne naloge naravnana igra v zadnjem delu ni dopuščala veliko prostora napadalcem. Napak je bilo manj, kljub temu pa so železarji kmalu ponovno greli klop za kaznovane igralce. Dvakrat zaporedoma so se uspešno ubranili, ob izenačenih močeh pa pokleknili ob novem uspešnem strelu Davida Drakslerja. Jeseničani so krenili v lov za prednostjo nasprotnika in šest minut pred koncem zadeli za novo izenačenje na tekmi. Anže Török je postavil končni izid rednega dela srečanja, in o zmagovalcu je odločalo dodatnih pet minut igre štirih proti štirim. Ob tem so domači pokazali več želje in vztrajnost se jim je izplačala. Zmagoviti zadetek je dosegel Tadej Satler in domačim prinesel še drugo točko. Za železarje je ostala ena, ki je bila dosežena z dobro igro.

Tekst: Drago Cvetanovič